Prima pagină » Local » Locuitorii unui bloc din municipiul Iași sunt terorizați de un vecin cu probleme psihice! De mai bine de trei ani, bărbatul adună deșeuri în apartament, iar mirosul de pe scară este greu de suportat! Vecinii: „Ne mănâncă șobolanii de vii în condițiile astea” – FOTO

Locuitorii unui bloc din municipiul Iași sunt terorizați de un vecin cu probleme psihice! De mai bine de trei ani, bărbatul adună deșeuri în apartament, iar mirosul de pe scară este greu de suportat! Vecinii: „Ne mănâncă șobolanii de vii în condițiile astea” – FOTO

27 mai 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Costel Andreiu a devenit spaima locuitorilor din blocul aflat pe strada Decebal, nr.14 din Iași. Bărbatul are probleme psihice și de mai bine de trei ani adună tot felul de deșeuri în aparatamentul său, aflat la etajul unu al blocului. Din cauza gunoiului, imobilul a fost invadat de gândaci, iar vecinii bărbatului sunt terorizați

Un bărbat de 60 de ani din Iași își terorizează vecinii! Costel Andreiu adună tot felul de deșeuri în apartament, iar din această cauză în bloc s-au adunat mii de gândaci. Mirosul care iese din casa bărbatului este greu de suportat. Vecinii spun că bărbatul are probleme psihice de mai bine de trei ani. Locuitorii blocului de pe strada Decebal, nr. 14, din municipiul Iași, se tem că, odată cu venirea căldurii, situația se va înrăutăți.

„Domnul acesta este bolnav psihic și nimeni nu face nimic. Pe lângă faptul că ne terorizează de atâția ani, cu toții suntem în pericol, deoarece este o persoană foarte agresivă. Nu se poate discuta cu el. Omul acesta trebuie legat, nu poate umbla liber pe străzi că este un pericol. Nu exagerez când vă spun că de la intrare și tot apartamentul până în tavan este plin de gunoaie, scaune, dulapuri, mâncare de la tomberon și haine. Nu se poate intra în locuință. Tot blocul a fost invadat de gândaci, nu putem dormi noaptea de teamă.

Ne mănâncă șobolanii de vii în condițiile astea. Ne-am săturat să facem sute de sesizări și nimeni să nu facă nimic. Mi-e frică pentru viața mea. Când mă vede pe scară, țipă și amenință. Nu mai suportăm, pentru că nu e recentă problema. Vine căldura și nu o să mai putem intra în scară de miros. Dacă acum la 15 – 20 de grade miroase de nu poți respira, imaginați-vă în plină vară cum o să fie”, a declarat Moraru Tatiana, administratorul blocului de pe strada Decebal, nr.14.

Ieșeanul și-a ținut mama moartă în casă zile la rând fără să anunțe pe nimeni

Costel Andreiu a fost părăsit de soție și acum își petrece nopțile pe străzile din Iași. Vecinii bărbatului suțin că, în urmă cu câteva luni, acesta a stat mai multe zile cu mama decedată în casă, făra să anunțe pe nimeni.

„Acum câteva luni a murit mama lui și a stat cu ea moartă în casă fără să spună la nimeni. A ținut-o acolo între gunoaie ca pe un câine. Omul nu e sănătos la cap și nu are ce căuta printre noi. Nu știu de unde a apărut, că a fost plecat o perioadă bună, nu a locuit aici în bloc. S-a întors acum câțiva ani și a băgat-o în mormânt pe săraca femeie. A terorizat-o. El vine noaptea și cară toate prostiile în apartament, dar nu stă aici. Doarme pe străzi și pe unde apucă, foarte rar stă aici.

A fost căsătorit, are două fete, dar niciuna nu vrea să știe de el, pentru că nu te poți înțelege cu el. Și soția lui a divorțat de el. Eu simt că sunt în pericol, atât fizic, cât și din punct de vedere al sănătății. Nu se poate trăi în aceste condiții. Locuința lui este un focar de infecție și ne pune în pericol. Trebuie să existe o soluție și pentru omul acesta”, a mai precizat administratorul blocului.

În edițiile anterioare ale „BZI” a fost prezentat cazul unei femei de 71 de ani din Iași care a fost găsită moartă în propriul apartament. Trupul femeii era acoperit de fecale de porumbei.

Vecinii au sesizat pompierii după ce bărbatul nu a mai fost văzut, iar din locuința acestuia se simțea un miros dubios

Pe data de 22 mai 2021, locuitorii blocului au simțit un miros îngrijorător pe scara blocului și au crezut că bărbatul a decedat.

„Știu că are o problemă psihică. Este o adevărată problemă aici în bloc cu dumnealui. Suntem sătui până peste cap. Au venit de nenumărate ori pompierii, polițiștii și nimic. Situația nu s-a schimbat. Recent, în weekend, au fost din nou sesizați pompierii, deoarece cheia era uitată pe partea exterioară a ușii și una din fete a aflat și a crezut că s-a întâmplat ceva cu el. A adunat mâncare de pe la biserică și a lăsat-o în apartament și s-a stricat. Mirosea pe scară a mort, nu se putea respira. Nu vă pot explica în cuvinte cum se simte vara când bate soarele în apartament. Ne-am gândit că poate a decedat, având în vedere mirosul”, a spus o vecină de la etajul doi al blocului.

Un echipaj de poliție, un echipaj medical și pompierii s-au deplasat la casa bărbatului. În urmă cu două luni, reporterii „BZI” au prezentat cazul unei tinere de 20 de ani care a fost găsită spânzurată în dulap, după o posibilă ceartă cu iubitul.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`