Prima pagină » Titlurile zilei » Locuitorii orașului Podu Iloaiei aduc acuzații grave la adresa lui Gabriel Ungurianu! „Este mâna fostului primar” – GALERIE FOTO / VIDEO

Locuitorii orașului Podu Iloaiei aduc acuzații grave la adresa lui Gabriel Ungurianu! „Este mâna fostului primar” – GALERIE FOTO / VIDEO

16 nov. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

Locuitorii din Podu Iloaiei aduc acuzații grave la adresa lui Gabriel Ungurianu, susținând că acesta s-a extins pe terenurile vecinilor cu proiectul său de la fosta moară din oraș. Pe de altă parte, Gabriel Ungurianu transmite faptul că și-a demarat proiectul doar pe perimetrul lui și precizează că acuzațiile pornesc de la fostul primar, Gabriel Istrate

Corneliu Samson este unul dintre locuitorii orașului Podu Iloaiei, ce are un teren în vecinătatea proprietății lui Gabriel Ungurianu. Acesta spune că a încercat să discute direct cu proprietarul, însă nu s-a putut soluționa problema. Mai mult decât atât, mai afirmă că a intervenit și poliția din cauza faptului că Gabriel Ungurianu a făcut o sesizare pentru a-i intimida pe vecinii săi.

„El s-a ridicat cu un 1 metru și ceva. Acolo, în spatele curții, aveam șanț pentru scurgerea fluvială, iar acum, pentru că s-a băgat peste, am toată apa în teren. A acoperit șanțul și nu era pe proprietatea lui. Acel șanț era în grădina mea”, povestește Corneliu Samson.

zona acuzata de locatarii din Podu Iloaie

Soții Samson sunt tare nemulțumiți, pentru că Gabriel Ungurianu, este cel care a cumpărat terenul de la fosta moară din Podu Iloaie și s-a extins foarte mult

Acuzații grave la adresa lui Gabriel Ungurianu: „S-a extins la mine în grădină”

Gheorghe Bacusca in platoul BZI

Comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu din Iași transmite că s-au făcut verificări în teren, împreună cu reprezentanții Apelor Române și s-au impus reglementările necesare

Soții Samson sunt tare nemulțumiți pentru că Gabriel Ungurianu este cel care a cumpărat terenul de la fosta moară din Podu Iloaiei. Bărbatul s-a extins foarte mult, ajungând să ia din proprietățile vecinilor, însă neagă totul.

„I-am transmis domnului primar că Ungurianu nu a respectat perimetrul lui. Prima dată mă gândeam că-și va face doar un gard nou, pentru că cele de la fosta moară erau vechi. Pe filmare se vede cum a intrat peste mine. Practic s-a extins în grădina mea”, povestesc reporterilor BZI soții Samson.

Cu toate că Gabriel Ungurianu nu și-a respectat perimetrul și este considerat vinovat pentru cele făcute, aceștia spun că tot el le-a făcut plângeri la poliție.

„Nu este normal ceea ce face. I-am spus, la care el ne-a trimis poliția, încercând să ne intimideze, că are putere și ne poate închide la orice oră. Am trimis un frate acolo, pentru că nu suntem în țară, să nu-i lase să construiască pe terenul nostru. Ei ne aruncau gunoaie, moloz. Se vede și pe filmare. El a sunat la poliție, iar cei de acolo i-au spus fratelui meu că avem multe reclamații, pentru că noi îl deranjăm pe el. Dar el mi-a stricat gardul. Nu mai avem ce căuta acolo, pentru că are putere și ne arestează. În grădina mea fac ce vreau. Să mă aresteze”, adaugă plini de supărare aceștia.

fostul primar al orașului Podu Iloaie

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu fostul primar, însă aceștia nu au reușit să discute cu el, pentru că nu se afla în interiorul firmei, iar angajata sa nu a dorit să intermedieze o discuție cu el

Gabriel Ungurianu neagă acuzațiile și-l învinovățește pe fostul primar

Gabriel Ungurianu este ieșeanul care a cumpărat terenul de la fosta moară din Podu Iloaiei. Acesta neagă acuzațiile aduse împotriva lui, încriminându-l cu această ocazie pe fostul primar al orașului.

„Nu are nicio treabă una cu alta. Este mâna fostului primar! Este un proiect început din 2016, iar domnul primar de atunci, Gabriel Istrate, având deja un magazin alimentar, nu a dorit să ne ofere o autorizație pentru construcție. Nu este adevărat că m-am extins, pentru că am destul teren, este un hectar. Este lucrătura fostului primar! El nu ne-a dat voie să construim acest complex comercial, din cauza faptului că are un magazin alimentar, Stratex.

Podu Iloaiei este singurul oraș din țară care nu are un magazin multinațional. Podu Iloaiei avea doar magazinul lui. Acum, de când s-a schimbat primarul, s-au mai deschis anumite magazine. Văd că de când am demarat proiectul încearcă sub orice formă să arunce cu noroi!”, mărturisește Gabriel Ungurianu reporterilor BZI.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu fostul primar al orașului, însă nu au reușit să discute cu acesta.

Garda Națională de Mediu și Apele Române s-au autosesizat și au verificat zona

secretarul de stat Bogdan Balaniscu

Secretarul de stat a reacționat în urma unei postări publice pe internet și a spus că au mers cu reprezentanții GNM și cu cei de la APR în zona menționată. Aceștia au demarat o anchetă, pentru a soluționa problema

Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a transmis că s-a autosesizat în urma unor postări publicate pe rețelele de socializare și că a mers împreună cu Garda Națională de Mediu și cu reprezentații Apelor Române pentru a face verificările necesare.

„În urmă unei autosesizări, am fost acolo cu reprezentanții de la Garda Națională de Mediu și cu cei de la Apele Române. Cei de la firma respectivă trebuiau să vină la Garda Națională de Mediu și să aducă toate documentele”, comunică secretarul de stat, Bogdan Balanișcu.

Gheorghe Bacușcă, comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu din Iași, transmite că s-au făcut verificări în teren, împreună cu reprezentanții Apelor Române și că s-au impus reglementările necesare în vederea soluționării cazului reclamat de către locatari.

„Acolo, controlul s-a făcut cu Apele Române. A fost un control comun, însă cu anumite activități cu privire la reglementarea apelor. Ei se pot pronunța cu privire la devierea cursului de apă și dacă s-a intrat în albia râului. S-au pus măsuri ca să respecte limitele terenului și să aducă la normalitate, exact cum a fost cursul apei. Ulterior se vor face verificări și cred că se vor aplica și sancțiuni.

Asta vor hotărî cei de la Apele Române, pentru că la ei trebuia depus proiectul, ca să-l avizeze și să se obțină actele de reglementare. E legat de ape”, transmite Gheorghe Bacușcă, comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Judeţean Iaşi, în legătură cu acuzațiile grave aduse la adresa lui Gabriel Ungurianu.

Comentarii
  • Domnule reporter prezintă cazul corect,fratele lui c omisarul ,,Cllossou,, de la Garda de mediu locuiește în Podu Iloaiei și a candidat de mai multe ori la Primaria Podu Iloaiei ajutat de socrul sau politician și care fac rame și uși din lemn ei dețin monopolul acolo și la chemat vezi Doamne pe fratele sau și mai mulți susținători ca vin alegerile sa arate ce om este el,mai bine scrieți despre asta de Lagarde de mediu cum a ieșit pe ușa din dos la pensie din politie,cum avea nevasta dosar penal la cadastru ,cum închiriază apartamente pe str Cuza Vodă și vedeți cum au fost obținute ba mai mult a candidat și el la Primaria Tomesti iar la numărarea voturilor a avut doar 1

  • Raportul facut de catre Administratia Bazinala de Apa Prut Barlad sa fie facut public fiind vorba de un eventual impact asupra unui curs de apa, cadastrat sau necadastrat! sa se constate lipsa unui act de regelementare de gospodarire a apelor , fapt care se pedepseste conform prevederilor Legii Apelor nr.107/1996 cu, completarile si modificarile ulterioare!!!

  • domnii de la apele romane sa curete albia bahluiului in zona podu iloaie cat si in zona podului de cale ferata din zona podu de piatra din iasi.

  • ACOLO ERA SANT PENTRU SCURGEREA „FLUVIALA”…..LA PODU ILOAIEI SUNT NISTE TIGANI,SCURSURI CARE NU MERITA NIMIC….SAMSON,CIIOARA CU NAS CARN…..E NORMAL COMPORTAMENT DE MELTENI,TIGANI BORATI,NU VA PLACE CIVILIZATIA,CURATENIA…..BANII TREBUIAU INVESTITI IN ALTA LOCALITATE

  • De care Samson e vorba…..de tiganii care au la intrare in Podu Samson’s Food cu salmonela si rahat de oaie? Si tiganii astia si-au facut crasma si fac evaziue si deranjeaza pe toata lumea cu muzica lor la maxim

  • BZI, nu cenzura comentariile!!

  • Ia mai dai naibii de tigani nespalati si istrate duca se pe apa bahluiului si cu partenerului lui tcaciuc.Sa se termine cit mai repede investiti de la moara sa se deschida si instrate si tcaciuc sa isi inchida dughenele lor(mai ales mizeria de magazin alui tcaciuc).Merita si acest orasel sa se mai dezvolte.

  • Deșeurile de la fostul icm. nu le-a văzut domnul de la mediu? BZI nu poate vedea până acolo, e prea departe văd doar ce le convine.

  • BZI nu postează comentariile care deranjează, asta se cheamă cenzură,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *