Prima pagină » Local » Locuitorii din Tătărași sunt disperați: Un întreg cartier din Iași, lăsat fără apă potabilă!

Locuitorii din Tătărași sunt disperați: Un întreg cartier din Iași, lăsat fără apă potabilă!

16 apr. 2022, 02:00, 1 ,
Maria Moldovanu în Local

Un întreg cartier din Iași a fost lăsat fără apă potabilă după ce reprezentanții ApaVital au efectuat mai multe lucrări de mentenanță. Directorul General ApaVital, Mihail Doruș, susține că s-au întreprins operațiuni toată noaptea, iar apa potabilă a revenit înainte de ora anunțată, cu mici probleme neprevăzute. Cetățenii susțin că, în continuare, nu au apă potabilă

Joi seara, 14 aprilie 2022, în cartierul Tătărași și Platoul Aviației, a fost întreruptă furnizarea apei potabile. Locuitorii acelor zone au fost înștiințați că în intervalul 22:00 – 06:00 vor fi deconectați de la sistemul de apă în vederea remedierii unei avarii. De asemenea, locatarii au fost îndemnați să-și creeze rezerve de apă potabilă, pentru excluderea oricărei situații neplăcute.

 Directorul General, Mihail Dorus

Directorul General ApaVital susține că s-au întreprins lucrări toată noaptea, iar apa potabilă a revenit înainte de ora anunțată, cu mici probleme neprevăzute

Cartier din Iași, lăsat fără apă potabilă: „Nu-i așa o tragedie!”

 un robinet din care curge apa

Reprezentanții ApaVital au anunțat că furnizarea apei potabile va fi sistată în cartierul Tătărași de joi seară,  până vineri dimineață

Reprezentanții ApaVital au anunțat că furnizarea apei potabile va fi sistată în cartierul Tătărași de joi seară, de la ora 22:00, până vineri dimineață, la ora 06:00. Mai mulți locuitori ai cartierului și-au arătat revolta, întrucât încă nu aveau acces la apă. Ca urmare a mai multor sesizări telefonice către instituție, aceștia au actualizat informațiile cu un alt interval orar, până la care se preconiza că se vor sfârși lucrările, iar oamenii vor avea din nou acces la apă potabilă. Mai exact ora 11:00.

Directorul general al ApaVital, Mihail Doruș, a precizat că o astfel de informație ar fi eronată, întrucât s-a lucrat toată noaptea la remedierea problemei, iar până la ora 06:30, toată lumea a avut acces la apă potabilă.

„Toată lumea are apă de la ora 6:30. Au fost câteva situații punctuale. Am lucrat toată noapte cu colegii acolo până la ora cinci dimineața, am avut lucrări la stația de pompare Ion Creangă. Avem două, trei scări de bloc în Ciurchi care din cauza aerului prins din conductă n-au primit, în rest toată lumea a primit apă mult mai devreme decât ora anunțată. Au fost câteva situații punctuale, nu-i așa o tragedie din punctul nostru de vedere. Am făcut aerisire, am făcut golirea, am făcut tot ceea ce trebuia. E posibil să fi rămas o scară la apartament, o zonă poate, dar nu-i vorba de tot Tătărașul”, precizează Mihail Doruș, Directorul General ApaVital.

Informatie actualizata pe site-ul ApaVital

Ca urmare a mai multor sesizări telefonice către instituție, ApaVital a actualizat intervalul orar până la care s-ar preconiza că se vor sfârși lucrările

Directorul general al ApaVital, contrazis de locuitorii din Tătărași

 

 comentarii pe Facebook

Paralel cu declarațiile oferite de către Mihail Doruș, mai mulți locatari ai Tătărașului susțin contrariul

comentarii pe Facebook

Pe strada Ion Creangă, apa a revenit abia la ora 08:00, iar în Ciurchi și Vasile Lupu, oamenilor nu li s-a furnizat încă apă

Mai mulți locuitori ai Tătărașului susțin contrariul. Pe strada Ion Creangă, apa a revenit abia la ora 08:00, iar în Ciurchi și Vasile Lupu, oamenilor nu li s-a furnizat încă apa potabilă nici în cursul după-amiezii. Iar la cei la care deja a început să curgă apă la robinet susțin că este murdară și curge încet.

Directorul General ApaVital susține că s-au întreprins lucrări toată noaptea, iar apa potabilă a revenit înainte de ora anunțată, cu mici probleme care nu au fost prevăzute. De asemenea, acesta admite și posibilitatea ca unele zone din Tătărași să fie încă lipsite de acest serviciu.

„Nu s-a întâmplat nimic. Am oprit aseară la 22:00 la stația de pompare Ion Creangă, am avut o lucrare acolo, la Kaufland. Am lucrat toată noaptea cu două echipe, o mulțime de oameni, utilaje, echipamente, și dimineață la 3:00 am terminat. Numai că nu a mers totul perfect și ca la carte. Am avut și zone în care apa a ajuns mai târziu de ora șase. La ora asta (n.r. – 11:00), are absolut toată lumea apă“, a menționat Mihail Doruș.

Odată cu încălzirea vremii, s-au început operațiunile de extindere, de spălare a conductelor și a efectuării unor reglaje la reductorul de presiune, lucru care necesită sistarea furnizării apei potabile de fiecare dată când se efectuează lucrările.

Ca urmare a acestor intervenții, un cartier întreg din Iași a rămas fără apă potabilă ore îndelungate, chiar și după ce intervalul de timp anunțat a fost depășit.

Comentarii
  • S-a anuntat oprierea apei doar la ei pe site, din intamplare am aflat. Nu s-au trimis mesaje. Cel mai ciudat e ca a doua zi unele persoane au primit mesaj sa nu consume apa de la robinet pentru ca se efectueaza spalari dupa lucrare. Nu toata lumea a primit mesajul respectiv. Am aflat tot din intamplare, dupa ce am consumat apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *