Prima pagină » Titlurile zilei » Locuitorii din satul Mânjești, abandonați de autorități! Oamenii merg kilometri, pe jos, pentru a ajunge la serviciu: „Când a auzit unde vreau să ajung, a anulat cursa”

Locuitorii din satul Mânjești, abandonați de autorități! Oamenii merg kilometri, pe jos, pentru a ajunge la serviciu: „Când a auzit unde vreau să ajung, a anulat cursa”

21 oct. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Locuitorii din satul Mânjești se simt abandonați de autorități. De pe data de 8 octombrie 2024, aceștia nu mai pot merge la serviciu decât pe jos

Transportatorii din zonă au refuzat să mai parcurgă traseul Budești – Mânjești, din comuna Mogoșești, din cauza drumului prin de gropi. Din această cauză, tinerii, bătrânii și copiii sunt obligați să meargă câte 3 kilometri, pe jos, pentru a ajunge la serviciu sau la școală. Problema cea mai mare este în cazul persoanelor în vârstă, care nu se pot deplasa până la medic din cauză că nu pot parcurge, pe jos, un traseu atât de lung.

Locuitorii din satul Mânjești, abandonați de autorități! Transportatorii refuză să mai circule pe traseul Budești – Mânjești, din comuna Mogoșești

Maria, o femeie din comuna Mogoșești, a transmis reporterilor BZI că de pe data de 8 octombrie 2024 nu mai circulă niciun mijloc de transport pe drumul Budești – Mogoșești. De atunci, oamenii sunt nevoiți să meargă câte 3 kilometri pe jos, în fiecare dimineață, și alți 3 kilometri seara, pentru a merge la serviciu și pentru a se întoarce acasă.

„Suntem din comuna Mogoșești, satul Mânjești, și drumul de la intrarea din sat, pe traseul Budești – Mânjești, arată îngrozitor. Din cauză că tot drumul este distrus, maxi taxi nu mai circulă. Nu mai avem nicio cursă aici, sunt oameni care trebuie să meargă la serviciu, copii care trebuie să ajungă la școală, bătrâni care au nevoie să meargă la medic. Suntem izolați din cauza acestui drum. Primăria nu face nimic. Am înțeles de la doamna primar Rodica Popa că a făcut demersurile necesare, că banii sunt alocați. Acum, nu știm dacă este adevărat sau nu, că așa ni se spune de 10 ani de zile, numai minciuni. Ea a pus pe Facebook că, pe data de 17 octombrie 2024, încep lucrările, suntem în data de 20 octombrie și nu s-a mișcat nimic pe drum. Noi, de pe 8 octombrie 2024, suntem nevoiți să mergem pe jos câte 3 kilometri dimineața, 3 kilometri seara, ca să mergem la serviciu sau să ne întoarcem acasă. Sunt mulți kilometri, soțul meu iese de la serviciu la 17:00 și ajunge la 20:30 acasă, pe întuneric. Sunt care se trezesc la 4 dimineața ca să poată ajunge la serviciu. Este îngrozitor ce se întâmplă. Sunt oameni bătrâni care nu s-au mai dus la medic din cauză că nu pot merge 3 kilometri pe jos. Nu avem nevoie de asfalt, cred că nici nu o să vedem vreodată asfalt aici, dar măcar să îndrepte drumul”, a povestit Maria, o femeie care locuiește în satul Mânjești.

Mai mult, aceasta susține că nici taxiurile nu mai acceptă cursele de pe traseul Budești – Mânjești.

„La un moment dat, pentru cumpărături mai foloseam taxiul, plăteam câte 100 de lei. De când este problema cu drumul, nici cumpărăturile nu le mai putem face, nu putem căra kilometri sacoșe întregi. Când a auzit taximetristul că vreau să ajung la Mânjești, a refuzat cursa, a spus că nu se bagă pe drum pentru niciun ban, că își distruge mașina. Nu știu ce se va întâmpla, nu știm unde să ne mai ducem. Am vrut să îndreptăm noi drumul, dar nu ne-au lăsat. O mașină a rămas blocată în gropi. Dacă e nevoie de o salvare? Ce se va întâmpla?”, a adăugat Maria.

Rodica Popa, primarul din Mogoșești, susține că lucrurile sunt aproape rezolvate

Contactată de reporterii BZI, primarul Rodica Popa a transmis faptul că a făcut toate demersurile necesare ca drumul să fie reparat în regim de urgență. Aceasta promite ca în următoarele zile situația să fie soluționată.

„Pe data de 12 septembrie 2024 am înaintat o adresă către «drumuri județene Iași» (n.r. – DJDAP – Direcția județeană de administrare a drumurilor și podurilor Iași). Le-am pus în vedere faptul că drumul este degradat și este necesară intervenția. A avut loc recent ședința de Consiliu Județean, în cadrul căreia s-a alocat o sumă pentru reparațiile de urgență, pentru că pe drumul respectiv este demarat un proiect de apă și canalizare și sunt lucrări. Și atunci, se poate interveni doar prin pietruire. Consilierii județeni au alocat suma. Miercuri, «drumuri județene» au preluat și urmează zilele acestea să repare, să intervină și să pietruiască. Deci situația este cumva rezolvată. Am publicat inclusiv pe pagina mea de socializare răspunsurile privind faptul că zilele acestea va fi rezolvată situația. Procedura de transfer a sumei de bani durează câteva zile, fiind o procedură internă. Atât președintele CJ, Costel Alexe, cât și vicepreședintele CJ Marius Dangă mi-a transmis garanții că situația drumului va fi remediată în cel mai scurt timp posibil”, a declarat primarul Rodica Popa, din comuna Mogoșești.

Locuitorii din satul Mânjești se simt abandonați de autorități. De pe data de 8 octombrie 2024, aceștia nu mai pot merge la serviciu decât pe jos, din cauză că transportatorii au anulat toate cursele. Motivul sunt gropile uriașe de pe stradă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024