Prima pagină » International » Locuitorii din Oregon opresc în mod ilegal șoferii, cu armele, în timpul evacuărilor din calea incendiului

Locuitorii din Oregon opresc în mod ilegal șoferii, cu armele, în timpul evacuărilor din calea incendiului

14 sept. 2020, 23:45,
în International

Suspiciunile de jaf au determinat unii rezidenți dintr-o regiune din Oregon să oprească ilegal șoferii necunoscuți cu armele, în timp ce o mare parte a regiunii se află sub un ordin de evacuare, pe măsură ce incendiile sălbatice sunt de necontrolat .

Șeriful Craig Roberts din oraşul Clackamas a declarat că mai multe persoane din stat, în eforturile de „protejare a proprietății”, efectuaseră puncte de control armate, oprind mașinile pe care nu le recunosceau.
„Primul lucru pe care i-aș cere să-l facă este să vă opriți, vă rog”, a spus Roberts în timpul unei conferințe de presă duminicale. „Este ilegal să oprești pe cineva cu arma.”

El a spus că biroul șerifului a contactat deja „unii dintre ei”. Mulți dintre oamenii care intrau în zonă se întorceau să-și recupereze lucrurile personale.

„Ultimul lucru pe care vreau să-l văd este ceva tragic, deoarece cineva reacționează excesiv la ceva”, a spus el.
Roberts a declarat că dispecerii au primit o creștere de 400% a apelurilor din județ pentru persoanele suspecte de la începutul incendiilor. Majoritatea au fost neîntemeiate, deși au fost făcute un număr mic de arestări, a spus el.

Dezinformarea împarte rezidenții și oficialii

Începând de vineri, în orașul Clackamas au avut loc cel puțin cinci incendii, inclusiv incendiile majore de pe Riverside și Beachie Creek. Cea mai mare parte a regiunii se află sub un ordin de evacuare.
Dar unii rezidenți care locuiesc în acele zone de evacuare nu își părăsesc casele și rămân în schimb să-și „apere” proprietatea.
Locuitorii au realizat semne de casă căptușind garduri de sârmă și străzi încețoșate, cu nuanțe galbene, toate avertizând jefuitorii că vor fi împușcați.

„Jefuitorii sunt împușcați”, amenință mulți dintre ei.

Rapoartele nefondate despre jafuri și grupuri politice care cauzează daune intenționate au împărțit oficialii . Într-o ședință de urgență a comisarilor județeni, care a decis să impună stăpânirea în județul Clackamas, căpitanul Jeff Smith din biroul șerifului a declarat că un sergent „pe stradă” a raportat că membrii Antifa, un termen larg pentru grupurile de extremă stângă protestatarii, erau înarmați cu ferăstraie cu lanț și răsturnând intenționat stâlpii telefonici pentru a declanșa noi incendii. El a mai spus că au existat rapoarte confirmate despre jafuri în apropierea periferiei județului, deși biroul șerifului nu a confirmat public acest lucru.

Mai mulți membri ai consiliului au fost sceptici cu privire la implicarea Antifa

Mai mulți membri ai consiliului au fost sceptici cu privire la implicarea Antifa. Smith a spus că numai un singur sergent a fost informat de către informatori că membrii Antifa dau foc în mod intenționat, deși a prezentat informațiile ca fiind adevărate.

Biroul FBI din Portland a declarat săptămâna trecută că „rapoartele conform cărora extremiștii produc incendii în Oregon sunt neadevărate”. Birourile vecine ale șerifului din Oregon au dezmembrat rapoarte conform cărora Antifa incendiază intenționat.

„Antifa” a fost recent invocată de oficiali conservatori, inclusiv președintele Donald Trump, ca fiind responsabil pentru incendii, jafuri și răutăți după luni de protestele împotriva rasismului și a brutalității poliției.

Antifa, prescurtarea antifasciştilor, se referă la un grup larg de oameni cu credințe de extremă stânga care deseori protestează la evenimente de extremă dreaptă, precum mitingul Unite the Right din Charlottesville din 2017 . Membrii au deteriorat proprietățile în cadrul demonstrațiilor din trecut, dar acuzațiile că au provocat în mod intenționat mai multe daune în timpul crizelor sau al dezastrelor naturale, cum ar fi incendiile actuale, nu sunt dovedite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`