Prima pagină » National » Locuitorii din Neamț pot răsufla liniștiți! Ursul care a stârnit frica printre oameni a fost împușcat
Locuitorii din Neamț pot răsufla liniștiți! Ursul care a stârnit frica printre oameni a fost împușcat

Locuitorii din Neamț pot răsufla liniștiți! Ursul care a stârnit frica printre oameni a fost împușcat

30 aug. 2024, 16:40,
în National

Ursul care a provocat panică în Borlești, județul Neamț, a fost împușcat joi seară, 29 august, potrivit Rador Radio România. Reprezentanții Direcției Silvice au declarat că au urmat procedurile legale, acționând treptat. Într-o primă etapă, s-a încercat tranchilizarea ursului, însă animalul a devenit agresiv, motiv pentru care, la decizia primarului, personalul autorizat de la Direcția Silvică a fost nevoit să-l împuște.

Situația a creat panică în comunitate cu câteva zile în urmă, conform Adevărul.

Ursul reprezenta un pericol pentru locuitori

Pe 26 august, județul Neamț a fost zguduit de patru alerte succesive în doar câteva ore. Prima alertă, emisă prin sistemul Ro-Alert, a semnalat prezența unui urs în zona Ceahlău, la cascada Duruitoarea. Alte alerte au fost emise pentru satul Pârâul Fagului din comuna Poiana Teiului, satul Sabasa din comuna Borca și pentru cartierul Capșa din orașul Bicaz.

Ursul a fost împușcat deoarece se plimba printr-o zonă locuită, departe de pădure, ceea ce reprezenta un pericol pentru locuitori. Animalul a traversat mai multe gospodării din comuna Cândești, provocând panică și pagube.

Decizia de a împușca ursul a fost luată după o analiză efectuată de o comisie locală compusă din polițiști, jandarmi, voluntari, un veterinar, vânători autorizați și primarul localității.

Un localnic a reușit să prindă ursul în gospodăria sa. Alertat de zgomotele din coteț, acesta l-a găsit pe urs înăuntru și a blocat poarta, după care a chemat autoritățile. Ursul a fost împușcat după ce a rupt acoperișul cotețului și a devenit agresiv.

Conform Prefecturii Neamț, populația de urși din județ a crescut alarmant, fiind estimată la aproximativ 7-8 ori peste capacitatea habitatului natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024