Prima pagină » Local » Locuitorii din Ciortești pot răsufla ușurați! Doi dintre tinerii care au terorizat întreaga comună au fost arestaţi preventiv!

Locuitorii din Ciortești pot răsufla ușurați! Doi dintre tinerii care au terorizat întreaga comună au fost arestaţi preventiv!

31 dec. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Inițial, cei trei tineri care au terorizat o comună întreagă în noaptea de 28 spre 29 decembrie au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, Gabriel Chelaru şi Claudiu Marciu au fost arestaţi preventiv, Alexandru Chelaru fiind arestat la domiciliu

Noaptea de 28 spre 29 decembrie 2022 va rămâne întipărită în amintirile locuitorilor din comuna Ciorteşti, după ce Gabriel Chelaru, Alexandru Chelaru și Claudiu Marciuc, ameţiţi bine de aburii alcoolului, s-au gândit ca dintr-o noapte banală de decembrie să facă una memorabilă atât pentru ei, cât și pentru toți locuitorii comunei.

Cei trei tineri care au terorizat întreaga comună Ciortești au fost reținuți!

Gabriel Chelaru, Alexandru Chelaru și Claudiu Marciuc, cei trei tineri care au pus pe jar o întreagă comună, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Aceștia au comis mai multe infracțiuni, vandalizând mai multe imobile și autovehicule.  Unul dintre tineri se face vinovat și de conducere fără permis și refuz de recoltare a probelor biologice.

După ce au băut bine, fără să mai stea pe gânduri, cei trei tineri au incendiat un imobil care nu era locuit și au distrus ferestrele și porțile altor trei locuințe. Nu a fost de ajuns pentru ei, motiv pentru care au vandalizat și câteva autoturisme. Nimeni nu-și poate explica de ce au recurs cei trei băieți la aceste gesturi bizare. Cel mai probabil, consumul excesiv de alcool i-a făcut pe tineri să acționeze fără gram de rațiune.

Îngroziți de ceea ce se întâmpla pe străzile din comuna Ciortești, localnicii au cerut ajutorul polițiștilor. În scurt timp, cei trei făptași au fost identificați de oamenii legii. Claudiu Marciuc a fost prins la volanul unui autoturism, deși nu mai are dreptul de conduce. Acesta a rămas fără permisul de conducere în urmă cu ceva vreme pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Când a fost tras pe dreapta de oamenii legii, tânărul a refuzat să sufle în aparatul alcooltest și nici nu a vrut să meargă la o unitate medicală pentru a îi fi recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acționând fără nicio noimă, cei trei au vandalizat mai multe imobile și autovehicule!

Gabriel Chelaru, Alexandru Chelaru și Claudiu Marciuc, cei trei tineri care au vandalizat mai multe imobile și autoturisme din comuna Ciortești, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

„La data de 29 decembrie a.c., polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au fost sesizați, prin apeluri 112, cu privire la faptul că la un imobil nelocuit a apărut un incendiu, fiind distruse, de asemenea, geamurile și porțile altor trei imobile, precum și elemente de caroserie de la două autovehicule. În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, la scurt timp de la comiterea faptelor au fost identificați  și depistați cei trei bănuiți de săvârșirea infracțiunilor, aceștia fiind conduși la sediul poliției.

De precizat este faptul că în urma acestor evenimente nu au rezultat victime omenești, doar pagube materiale. În cauză, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, violare de domiciliu, conducerea unui auto fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la recoltarea probe biologice, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Iași.

Deoarece faptele comise sunt grave, Gabriel Chelaru şi Claudiu Marciuc, doi dintre bărbații care au terorizat o comună întreagă, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, Alexandru Chelaru fiind arestat la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024