Prima pagină » Local » Locuitorii din Ceplenița, puși în fața faptului împlinit! Vasile Bejenariu: „Dacă eram în locul primarului, făceam o politică astfel încât medicii să se bată pe acest post!”
Locuitorii din Ceplenița, puși în fața faptului împlinit! Vasile Bejenariu: „Dacă eram în locul primarului, făceam o politică astfel încât medicii să se bată pe acest post!”

Locuitorii din Ceplenița, puși în fața faptului împlinit! Vasile Bejenariu: „Dacă eram în locul primarului, făceam o politică astfel încât medicii să se bată pe acest post!”

05 ian. 2023, 11:31, 12 ,
BZI.ro, în Local

Consilierul local PMP Vasile Bejenariu a declarat pentru reporterii BZI că i-a îndemnat pe cetățenii din localitatea Ceplenița să se înscrie la un alt medic de familie doar după ce pacienții înscriși la dr. Daniela Leuștean s-au trezit în fața faptului împlinit. Medicul de familie și-a încetat activitatea în comună și momentan nimeni nu a ocupat postul său, fapt ce creează un disconfort persoanelor cu probleme medicale care au nevoie de bilete de trimitere la medici de specialitate.

„Eu am luat atitudine doar după ce am fost contactat de către doi cetățeni înscriși la medicul de familie Leuștean chiar în după-amiaza zilei de 30 decembrie 2022. Eu în decursul lunii decembrie, în cadrul ședinței de consiliu local, am luat la cunoștință că medicul își încetează activitatea. În cadrul ședinței de pe 15 decembrie, am rugat primarul să vedem cum facem să avem o politică care să-i facă pe medicii de familie să vină în localitate. M-am trezit pe data de 30 decembrie, că nu s-a folosit niciun canal de comunicare cu cetățenii, iar oamenii cu reale probleme de sănătate erau puși în fața faptului împlinit. De aceea, eu am venit cu recomandarea către cetățeni cu probleme de sănătate să meargă și să se înscrie la alt medic. Domnul primar a luat atitudine doar după ce am făcut eu petiție la CAS Iași și, într-adevăr, CAS-ul s-a activat în urma petiției mele. Doamna doctor Leuștean și-a anunțat intenția de a pleca din comună de prin octombrie, dar nu a adus acest lucru la cunoștiința cetățenilor, a Consiliului Local”, a declarat Vasile Bejenariu.

Vasile Bejenariu: „După cum s-au desfășurat lucrurile, nu a existat nicio grijă față de pacient”

Consilierul local este de părere că Dumitru Laiu, primarul comunei Ceplenița, ar fi trebuit să ia atitudine și să creeze condiții astfel încât să-i atragă pe medici în localitate. Vasile Bejenariu a încercat ca în data de 30 decembrie 2022 să discute atât cu secretarul, cât și cu primarul comunei, văzând că nu se poate baza pe colaborarea acestora, a făcut postarea din mediul online.

„Într-adevăr, e rău ca oamenii să migreze la alți medici de familie, deoarece medicul care va veni în comună nu va mai avea pacienți. După cum s-au desfășurat lucrurile, nu a existat nicio grijă față de pacient, dacă era vorba de bine oamenilor nu se ajunge ca doar în urma petiției mele să se găsească o soluție. În ședințele de consiliu nu a venit cu nicio soluție, și am zis că nu se poate ca un om să stea atât de pasiv, eu de aia am luat atitudine. Dacă eram în locul primarului, făceam o politică astfel încât medicii să se bată pe acest post, nu să mă rog să vină un medic să profeze aici. Doamna dr. Anca Lazăr nu are cum să ia pacienții de la dr. Leuștean, pentru că și dânsa are o listă destul de încărcată, este limitată la numărul de consultări. Am încercat să iau legătura cu secretarul comunei și cu domnul primar în data de 30 decembrie 2022, iar abia după aia am făcut postarea pe rețelele de socializare. Eu m-am rezumat doar la cei cu probleme de sănătate, pentru a nu ajunge în situația de a suna la ambulanță pentru un antibiotic. Pot să vă spun că este un doctor care vrea să vină în comună, dar nu are parafă, va mai dura 3-4 luni zile. Cât trebuie să aștepte oamenii. Menționez că eu personal nu sunt înscris la acest medic, dar am fost contactat de persoane care sunt înscrise la acest medic în calitate de consilier local în Consiliul Local Ceplenița”, a adăugat consilierul local.

Comentarii
  • Bună ziua! „

  • domnule consilier, dumneata crezi ca medicii de familie sunt disperati in a gasi un loc de munca ?SUNT COMUNE CARE AU DISPENSAR MODERNIZAT ,LOCUINTA SI ALTE FACILITATI FARA DOCTOR DE FAMILIE DE MAI MULTI ANI. PS NU ASA SE AJUNGE PRIMAR

  • CU GARGARA NU SE POATE SA AJUNGI PRIMAR

  • Cine ar trebui să tacă acela vorbește. Nu e greu să-ți dai cu părea când nu ai făcut nimic pentru comună. Campanie electorală nu înseamnă să fii permanent în dezacord cu tot ce s-a realizat cu eforturi importante și sa blamezi pe toată lumea. Electoratul nu mai poate fi păcălit cu bla-bla si hău-hău!

  • Bună ziua!Domnule Bejenariu,cum făceați politică?????Cum faceți cu proprii angajați!Cum v-ați deschis firma pe care o dețineți????Sunteți pleava societăți, faptul ca nu ați reușit în viața pe puterile dumneavoastră va determina sa calomniati oamenii!Rușine sa va fie!

  • Cu ,Dacă eram… ” nu vei ajunge niciodată primar. Nici nu e cazul!

  • Costele sa stii ca astia au mintea odihnita

  • Daca fugăriți pacienți in satele vecine, nici nu va mai veni vreun doctor. Asa ca dnu „consilier” nu prea va pricepeți la dat sfaturi.

  • Ursu P. Viorel

    Faptul că Vasile Bejenaru se implică în problemele sociale ale cetățenilor din comuna Ceplenița, este foarte bine. Că astfel deranjează pe cei de la putere, asta-i tot bine. La Ceplenița trebuie schimbată numaidecât conducerea. Laiu s-a îngrășat prea tare și este depășit din toate punctele de vedere. Vasile Bejenaru merită să ajungă primar (părerea mea).

  • Cumatru Peronel

    Lipsa medicului din sat e o mare problemă. Adresarea problemei d-lui Dumnezeu Laiu a deranjat ceata de îngeri care fac ce știu mai bine, după cum se vede! Bravo d-le consilier!

  • Bai,Vasile,de când puii mei te folosești de numele meu, toți prietenii tăi știu ca ai probleme cu capul(dai la masa)dacă ei nu te-au sfătuit, îți dau eu un sfat.MERGI LA UN PSIHOLOG CU CÂT MAI REPEDE CU ATÂT MAI BINE. În concluzie dacă te mai folosești de numele meu, te trimit la origini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *