Prima pagină » Titlurile zilei » Locuitorii din cartierul Cantemir sunt disperați! Primăria Iași a montat garduri la 60 cm de geamurile apartamentelor. Proprietara: „Mi-au spus să trag perdeaua dacă vreau să fac sex cu soțul”- FOTO

Locuitorii din cartierul Cantemir sunt disperați! Primăria Iași a montat garduri la 60 cm de geamurile apartamentelor. Proprietara: „Mi-au spus să trag perdeaua dacă vreau să fac sex cu soțul”- FOTO

05 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Locuitorii din cartierul Cantemir sunt disperați după ce Primăria Iași vrea să monteze un gard chiar în geamul proprietarilor, la o distanță de câțiva centimetri. Municipalitatea vrea să revitalizeze un teren situat în gheotul din cartierul Cantemir. În timp ce se investesc sume importante, problemele de salubritatea de pe Strada Romană nu au fost rezolvate

Locuitorii din cartierul Cantemir sunt disperați. Proprietarii din blocul N1, de pe strada Romană nr. 37 B, s-au trezit cu buldozerele chiar sub geamul locuințelor. În special sunt afectați proprietarii de la parterul blocului. În ce context a izbucnit scandalul? Primăria Iași a semnat un contract finanțat de Uniunea Europeană pentru revitalizarea mai multor amplasamente. Mai precis, terenurile virane din cartiere trebuie transformate în parcuri. Printre amplasamentele vizate este și cel din Strada Romană. De mai bine de o săptămână, Primăria Iași a cerut firmei de construcții Con Ted Company SRL să demareze lucrările. În prima etapă, terenul a fost împrejmuit cu un gard impunător. Lucrarea va continua chiar și sub geamurile apartamentelor de la parter. Au fost montați stâlpii urmând ca elementele să fie sudate. Gardul va acoperi jumătate din ferestre. Stâlpii au fost îngropați la o distanță de 60 de cm de imobil.

Reclamanții din cartierul Cantemir vor ca gardul să dispară

Terenul dintre blocuri aparține municipalității, iar limita de proprietate este, conform schițelor, la 60 de centimetri de imobil. Locuitorii au transmis reporterilor BZI că vor acționa Primăria Iași în instanță dacă gardul nu va fi mutat la o distanță rezonabilă.

„Am făcut reclamații peste tot. Au venit și de la Primărie. Un funcționar mi-a spus la un moment dat să trag perdeaua dacă vreau să fac sex cu soțul. Cum să pui gardul așa de aproape de bloc? Nu-mi respectă intimitatea în apartament. Fiecare proprietar de aici plătește taxe la Primărie. Trebuie să fie o distanță de măcar 3 metri ca să ne respecte intimitatea. Ne ia tot aerul. Până și pe timp de Covid trebuie o distanță de minimum 2 metri. Aici sunt probleme și cu canalizarea, care este înfundată”, a declarat Vica Butnaru, proprietar în blocul N1.

Aceleași nemulțumiri le are și altă vecină, Georgeta Neagu. La un moment dat a intervenit și Aurelian Ioan, inginer la firma Con Ted Company SRL. Acesta a precizat că este un simplu executant și că ordinul de începere al lucrărilor a fost emis de Primăria Iași.

Reprezentanții Primăriei promit că vor verifica situația din teren

Reporterii BZI au cerut un punct de vedere din partea oficialilor din Primăria Iași.

„Vom verifica organizarea de șantier din zonă. E o organizare temporară, ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar este absolut necesar să respectăm toate regulamentele privind protecția mediului pentru realizarea unei investiții atât de necesare. Vom analiza situația din teren și vom lua o decizie”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Investiția municipalității are loc pe terenul dintr-o zonă transformată în ghetou, în apropierea blocului „fantomă M2”. Primăria Iași investește sume considerabile, în condițiile în care nu s-au rezolvat problemele de salubritate. Clădirile din jurul terenului sunt adevărate focare de infecție.

Terenurile dintre blocuri vor fi revitalizate cu aproximativ 1 milion de euro

Municipalitatea a organizat o licitație pentru revitalizarea unui număr de 5 terenuri din Iași cu o suprafață totală de 10.000 metri pătrați. Este vorba despre str. Egalității, nr. 27A, Aleea Prof. I. Simionescu, nr. 16A, str. Bradului, nr. 17A, str. Romană, nr. 37B, str. Butnari, nr.13A. În proiect sunt prinse și lucrări de asfaltare a unor alei. Contractul va avea o durată de 30 de luni de la semnare. Valoarea investiției este de 1 milion de euro „Revitalizarea a 5 terenuri degradate din municipiul Iași, prin: amenajarea de spații verzi, realizare alei pietonale, crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate, achiziționarea și montarea elementelor constructive de tipul foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, dotare cu mobilier urban, modernizarea străzilor care conduc în mod direct la terenul supus intervenției”, se arată în caietul de sarcini. Contractul a fost câștigat de Con Ted Company SRL, care trebuie să se ocupe și de modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *