Prima pagină » Local » Locuitorii din Aroneanu sunt disperați! Un nou concert va avea loc cu acordul primarului Benoni Moruzi!

Locuitorii din Aroneanu sunt disperați! Un nou concert va avea loc cu acordul primarului Benoni Moruzi!

10 iun. 2022, 02:00, 7 ,
Andreea Andrei în Local

Vara pare a deveni sezonul petrecerilor în zona Ciric – Aroneanu, unde sunt mai multe localuri cu concerte live. Locuitorii din Aroneanu sunt disperați, ultimul eveniment anunțat este cea de-a șaptea ediție a festivalului Rocanotherworld

Primarul Benoni Moruzi a dat liber la petreceri în zonă odată cu concesionarea unor terenuri pe care s-au construit mai multe localuri, iar asta îi face pe localnici să creadă că nu vor mai avea liniște vara aceasta. În jurul comunei sunt nu mai puțin de șase localuri, fiecare cu sistem de sunet care, mai de care mai puternic. Locuitorii din Aroneanu sunt disperați din pricina disconfortului sonor.

locatia brizo de pe lacul aroneanu iasi

Brizo este un local inaugurat în anul 2022

Încă un mare festival în zona Aroneanu

 Lacul Ciric este în dezvoltare continuă, având deja 4 astfel de locații

Lacul Ciric este în dezvoltare continuă, având deja 4 astfel de locații

S-a anunțat organizarea celei de-a șaptea ediție a festivalului Rocanotherworld, la locația Brizo, din comuna Aroneanu. Festivalul va avea o durată de 3 zile, în perioada 23-26 iunie 2022.

La festival vin artiști din diferite arii muzicale și chiar artiști plastici. Rocanotherworld are si o parte umanitară, adunând donații pe care reprezentanții festivalului le vor dona ONG-urilor oficiale pentru refugiații din Ucraina. Un alt demers similar este „Ai cumva o păturică”, în cadrul căruia se strâng donații pentru animalele fără stăpân.

Cu toate acestea localnicii din Aroneanu nu sunt prea încântați de idee, deoarece consideră că acest tip de evenimente nu țin cont de liniștea necesară pe timpul nopții.

“Străinii se distrează în dauna localnicilor care suportă mizeria, zgomotul și nesimțirea celui care a fost ales, să ne reprezinte pe noi toți, nu doar interesele lui sau ale partidului, a cărui sluga este. Circ și… circ. Unde-i muzica mai tare acolo-i sărăcia mai mare. A făcut și lucruri bune, a distrus străzile! De 7 luni ne-a distrus căile de acces în curți, garaje, iar acum, face festivaluri, ca și cum totul este în regulă. Ce sa zic, halal gospodar!”, menționează la adresa primarului Benoni Moruzi, Dan Dumitru, locuitor al comunei Aroneanu.

Cei din Aroneanu dau vina pe primar, deoarece, din punctul lor de vedere, acesta lasă lucrările importante ale comunei deoparte, pentru a se ocupa de „petreceri și festivaluri”.

„Nouă celor din Aroneanu ne plac zgomotele, praful, mizeria, drumurile proaste și am ales comuna asta pentru ca oferă aceste facilități! Plătim cu mare plăcere impozitele! ”, completează pe un ton ironic Loredana Miro.

Locuitorii din Aroneanu sunt disperați de poluarea fonică

vedere de sus a lacului Aroneanu

Lacul Aroneanu de asemenea are locații de petrecere

De câțiva ani, zona Ciric – Aroneanu s-a dezvoltat destul de mult în domeniul localurilor de petreceri. Pe malul lacului Aroneanu și a lacului Ciric sunt șase astfel de localuri, care în fiecare weekend sunt arhipline de petrecăreți.

Un alt scandal a mai izbucnit printre localnicii din Aroneanu cu ocazia unui alt mare festival, tot în complexul Brizo.

Festivalul „Brizo Summer Fest” a fost în perioada 29 aprilie – 1 mai 2022.

La cele trei zile de concerte au participat mai mulți cântăreți români, dar și de peste hotare. La acel moment, locuitorii din zonă nu au fost de acord cu faptul că locația a fost deschisă atât de aproape de zona caselor din comună.

Din câte se pare, majoritatea persoanelor ce se plâng pe diferite căi, o fac la adresa primarului Benoni Moruzi care ar fi dat avize pentru construirea acestor localuri.

Locuitorii din Aroneanu sunt disperați, deoarece vara este de-abia la început și sunt conștienți că nu vor mai avea liniște din pricina petrecerilor zgomotoase din comună.

Comentarii
  • Moruzi a transformat comuna în moșia lui. Oricum nimeni nu vede să-l lege pe ăsta

  • Iar trebuie sa mă mut trei zile la birou, cu toata familia, din cauza zgomotului infernal! Sper sa ploua, sa transforme concertul in ”ai cumva o umbreluta???”

  • Iar trebuie sa mă mut trei zile la birou, cu toata familia, din cauza zgomotului infernal! Sper sa ploua, sa transforme concertul in ”ai cumva o umbreluta???”

  • Hai cu muzica, petrecerea ...

    Asa de catraniti erau si aia din Letcani si Valea Lupului + Miroslava + Canta si Pacurari, cand a fost marele concert Afterhills. Fratilor, festivalurile astea sunt peste tot in lume, iar puterea audio intradevar este destul de mare, dar aia e. Nu sunt in fiecare zi. Asa comozi ne mai dam si mari monseri. Noua (o parte din noi) nimic nu ne place, nici cand este soare afara, nici cand ploua. Unde sa facem aceste festivale, nu in jurul orasului Iasi ? Ganditi-va ca Untold se face pe Arena din Cluj, in plin centrul orasului Cluj. Si acolo dispera clujenii vreo 3 4 zile, dar aia e. Asa intram si noi in Europa. Dar taranilor ce sa le explici … cand esti venit de la hartoapa de vale …

  • In Europa intri cu munca si seriozitate, nu cu petreceri si betivanii. Tocmai de aceea mai avem mult si bine de asteptat pe la vama.De castigat au doar organizatorii, crasmarii aferenti si dealerii de prafuri.

  • Propun mutarea lui Cuza pe lacul Venetia la tiki kiri si extinderea terasei cu elefanti si maimute din Piata Unirii. Eventual o linie directa de autobuz cu hidrogen care sa lege terasa kiri de tiki kiri.

  • Fan PNL Aroneanu

    Vad ca știi cine e mentorul lui Moruzi la capitolul crâșme și imobiliare. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *