Prima pagină » Local » Locuitorii din Aroneanu se plâng de serviciile noii companii de transport! Cum comentează patronul firmei, Cezar Veringa, plângerile

Locuitorii din Aroneanu se plâng de serviciile noii companii de transport! Cum comentează patronul firmei, Cezar Veringa, plângerile

06 iul. 2022, 02:00, 7 ,
Emanuela Băluță în Local

La data de 1 iulie 2022, Fila Tur Company a înlocuit SC Aprilie S.R.L. în calitatea de furnizor al transportului în comun între comuna Aroneanu și Iași. Deși au trecut doar câteva zile de când Fila Tur Company operează pe traseu, locuitorii comunei au început deja să se plângă de serviciile noii companii de transport. Tratamentul inadmisibil acuzat de locuitorii din Aroneanu a ajuns la cunoștința patronului firmei.

După ce compania SC Aprilie S.R.L. a anunțat că se află în situație de faliment, locuitorii comunelor Holboca și Aroneanu ar fi rămas fără operator de transport public până pe 1 ianuarie 2023, când ar trebui să intre în vigoare Planul de transport Metropolitan. Astfel, reprezentanții Consiliului Județean au fost nevoiți să găsească o soluție de avarie până la finalul anului.

Serviciile noii companii de transport mai slabe decât cele furnizate de SC Aprilie S.R.L.

Vineri, 1 iulie, noul furnizor de transport public între localitatea Aroneanu și municipiu, Fila Tur Company, a intrat pe traseu. Deși au trecut doar câteva zile de la această schimbare, oamenii au început deja să-și exprime frustrările pe rețelele de socializare. Aceștia sunt nemulțumiți de atitudinea șoferilor care ar fi recalcitranți, dar și de schimbările de program petrecute și neanunțate în prealabil.

Primarul Benoni Moruzi a spus în ultima ședință de Consiliu Local că locuitorii ar trebui să se aștepte ca noua firmă care asigură transportul public să ofere servicii mai slabe și că aceasta a fost stabilită ca o soluție de avarie de către Consiliul Județean, până la 1 ianuarie 2023, când va începe să opereze CTP Iași.

„Știu că lumea era nemulțumită de anumite lucruri, dar vor vedea că poate fi și mai rău! Patronul de la SC Aprilie era de aici, din comună, și atunci făcea multe lucruri pentru care nu era plătit. Iarna se ducea și deszăpezea el drumul, dacă era cazul. Să nu ne așteptăm ca firma de acum să facă așa ceva. Nu știu cum va sta situația când va începe să opereze CTP“, a precizat Benoni Moruzi.

Cum se apără Cezar Veringa, patronul firmei de transport

Cezar Veringa, patronul Fila Tur Company, susține că plângerile sunt neîntemeiate și că programul a rămas același. Singura modificare adusă ar fi scoaterea de pe traseu a dublurii din timpul anului școlar, schimbare de care ar fi fost notificați atât cetățenii, cât și primarul.

„Asta vorbesc oamenii… Mașinile circulă… Programul este același, nu s-a schimbat nimic. Este vorba de o dublură care mergea când erau copiii, așa, am preluat traseele de la 1 iulie. Era o dublură care merge cu copiii la școală și acum s-a micșorat numărul de călători și au rămas numai mașinile principale pe traseu. Nu s-au redus cursele. Era o dublură și aceasta a fost scoasă de pe traseu. Oamenii au fost informați, s-a pus afiș în stație. Am vorbit și cu primarul, toată lumea e informată”, a explicat administratorul Fila Tur Company.

De asemenea, Cezar Veringa susține că a purtat o discuție cu șoferii vehiculelor și că i-a rugat să se comporte civilizat cu utilizatorii mijlocului de transport în comun.

„Legat de atitudinea șoferilor, să facă reclamație la poliție, ce pot să le fac eu? Eu le-am spus să vorbească frumos, să dea bilete, să se comporte civilizat. Acum, nu știu dacă e adevărat sau nu e adevărat, aici e interpretabil. Eu de unde să știu dacă le-au vorbit urât. Poate era omul supărat și a spus și el acolo. Șoferii sunt aceeași oameni care au fost pe traseu și înainte, deci nu ar trebui să fie probleme. Poate că omul a stat în soare mai mult și era oleacă supărat”, a mai precizat Cezar Veringa în legătură cu tratamentul inadmisibil primit de locuitorii din Aroneanu.

Comentarii
  • Informatorul

    Mai Cezarica ,Bine ca ai informat pe toata lumea ciripitor mic ce esti …..

  • lasa ca vine CTP un autobuz la fila sau la aprilie avea 45 locuri pe scaun…la CTP o sa fie 18-19 locuri pe scune ca atit au autobuzle alea noi…..va dorim calatorie placuta IN PICIOARE

  • Domnule Veringa ceea ce susțineți dumneavoastră legat de a doua mașina nu are justificare.Firma dumneavoastră operează de la data de 1 07 2022 iar copii au luat vacanța de pe data de 10 06 2023.Mi se pare corect sa fiți sincer și sa spuneti ca firma dorește sa opereze acest traseu după alt program.

  • Lasa ti ca se merge bine in Paun la gramada !ne cara ca pe saci ,citeodata e asa aglomerat ca nu am mai vrut sa urc pentru ca era plin si in picioare !de Paun nu are grija nimeni!

  • Scuze este vorba de 10 06 2022

  • Domnule primar al comunei Aroneanu credeți ca sunteți in miezul acestei probleme cu declarația pe care o dați?Aici se vorbește despre o situație la data de 4,5,6iulie iar dumneavoastră ne puneți in garda de ce credeți ca se va întâmpla in lunile de iarna?Eu cred ca un bun gospodar se poate interesa și bine-nțeles implica in rezolvarea acestei probleme.La urma toată de câștigat ar avea toată lumea și dumneavoastră ca primărie și noi ca și călători și nu in ultimul rând firma de transport.

  • Domnule primar al comunei Aroneanu credeți ca sunteți in miezul acestei probleme cu declarația pe care o dați?Aici se vorbește despre o situație la data de 4,5,6iulie iar dumneavoastră ne puneți in garda de ce credeți ca se va întâmpla in lunile de iarna?Eu cred ca un bun gospodar se poate interesa și bine-nțeles implica in rezolvarea acestei probleme.La urma toată lumea ar avea de castigat și dumneavoastră ca primărie și noi ca și călători și nu in ultimul rând firma de transport.

  • Îl doare între fese pe domn primar…problema asta S putea rezolva imediat ce Nea Caisa cu SC Aprilie scartaia din dinți ca godacul de Crăciun. Bine ca si-a păstrat funcția cu ajutorul gastelor care au votat ca restul merge bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *