Prima pagină » Titlurile zilei » Locuitorii de pe strada Lascăr Catargi, din Iași, pregătesc proteste masive! Proiectul imobiliar cu 4 niveluri de lângă un monument istoric este contestat. Despre Roxana Răgneală: „Ne vor dărâma casele” – FOTO

Locuitorii de pe strada Lascăr Catargi, din Iași, pregătesc proteste masive! Proiectul imobiliar cu 4 niveluri de lângă un monument istoric este contestat. Despre Roxana Răgneală: „Ne vor dărâma casele” – FOTO

26 aug. 2022, 02:00, 9 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Locuitorii de pe strada Lascăr Catargi nu sunt de acord cu investiția anunțată de Roxana Răgneală, partenera lui Cătălin Pârău, moștenitorul companiei Totalgaz Industrie, aflată în insolvență. Clădirea cu 4 niveluri urmează să sufoce alte două clădiri cu regim mic de înălțime. Problemele vor fi analizate în cadrul unei consultări publice

Un proiect imobiliar anunțat pe strada Lascăr Catargi, din municipiul Iași, a trezit nemulțumirea vecinilor. După ce proiectul a fost prezentat în edițiile trecute ale BZI, reacțiile nu au întârziat să apară. Pe strada Lascăr Catargi, nr. 29B, pe o suprafață de doar 353 de metri pătrați, este propusă construirea unei clădiri cu regimul de înălțime S+P+1E+2E retras. Funcțiunea propusă în acest moment este de locuință și birouri. Conform indicatorilor urbanistici propuși, procentul de ocupare a terenului va fi de 50 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 0,96. Rezultă o suprafață desfășurată de 338 de metri pătrați, ceea ce reprezintă mai degrabă o caracteristică pentru o locuință colectivă. Terenul este deținut de Roxana Răgneală, în vârstă de 39 de ani, care a cumpărat suprafața în 2017 de la Anca Kasper. În zonă, un metru pătrat de teren este vândut și cu 1.000 de euro. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) va fi dezbătut la Primăria Iași, în cadrul unei sesiuni de consultare publică, în cursul zilei de 29.08.2022, începând cu ora 12:00.

Locuitorii de pe strada Lascăr Catargi, din Iași, pregătesc proteste masive din cauza distanțelor

După ce a fost anunțată inițiativa imobiliară, vecinii din zonă au promis că vor contesta proiectul. Conform schițelor, clădirea ar urma să fie construită la 1,5 metri distanță de o locuință cu regimul de înălțime Parter și la 4 metri de Casa „Petre Andrei” ce se află pe lista monumentelor istorice.

„Vom fi prezenți la consultarea publică, dar pe noi nu ne-a anunțat nimeni că are loc. Nu este normal ce se întâmplă. Vor construi foarte aproape de vecinătăți, va fi afectată structura imobilelor. Nu se poate așa ceva. Noi am trimis și o sesizare la Primăria Iași, dar încă nu am primit un răspuns. Ne vor dărâma casele. Nu țin nimic despre proprietar. Erau niște panouri legate de inițiativa de acolo, dar au căzut, nu se mai văd”, a declarat un vecin afectat direct de proiectul imobiliar.

Rămâne de văzut ce vor constata și reprezentanții Primăriei Iași în cadrul sesiunii de consultare publică. De precizat că pe strada Lascăr Catargi Primăria Iași a propus reglementarea traficului în zonă prin instituirea unui sens unic. Ideea va fi analizată în cadrul Comisiei de Circulație.

Cine este Roxana Răgneală?

Reporteri BZI au încercat să obțină un punct de vedere de la Roxana Răgneală despre proveniența banilor, dar a refuzat dialogul. De fapt, în spatele acestei tranzacții se află Cătălin Pârău, fiul lui Ioan Pârău, patronul companiei Totalgaz Industrie SRL, acum aflată în insolvență. În edițiile anterioare, Cătălin Pârău a recunoscut că vrea să construiască pe Lascăr Catargi, dar a refuzat să comenteze relația cu Roxana Răgneală, cei doi fiind știuți că formează un cuplu. Mai mult, Roxana Răgneală a lucrat la Totalgaz până la începutul anului 2022, conform CV-ului. Angajații din interiorul firmei au declarat că Roxana Răgneală avea un statut aparte și că participa activ la conducerea companiei. Roxana Răgneală, originară din Făgăraș, județul Brașov, are calitatea de asociat în societățile Schild SRL și Rosand Company SRL, cu obiect de activitate ”consultanță în domeniul IT”, dar cifrele financiare sunt nesemnificative.

Locuitorii de pe strada Lascăr Catargi, din Iași, pregătesc proteste masive din cauza unui proiect imobiliar ce va putea fi inițiat doar după ce va primi și avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI).

Comentarii
  • Totul pleaca de la primar

    Traiasca primarul Chirica, omul care a indobitocit orasul cu betoane. De la el pleaca toate magariile astea. Iar smecherasul asta de Popricani (sat Tiganasi). Aavut grija unde sa-si cumpere teren pe Sararie pentru o alta vila.

  • Dar cei care au case in Sararie si sunt parajenite nu ar trebui amendati! Toata lumea se plange ca se construieste dar sunt prin zona unele case cu garduri stricate si darapanate care nu cred ca au ce cauta in acea zona. Cu totii vrem un oras modern si atractiv.

  • anti mafia imobiliară

    Mafia lui Chirica și a acoliților săi. Lăsați măcar dealul Copoului fără blocuri rechini jegoși ce sunteți, nu vă mai satură dracu de îmbogățire. Băga-v-aș blocurile în cwr de scursuri ordinare ce sunteți!

  • Distrugerea orașului continua prin acțiunea criminala a grupărilor de mirlani acefali si lacomi! Îndreptați orașul și tara spre dezastru, ticăloșilor!!

  • Numai la noi se construieste haotic , care pe unde apuca si are un petec de pamant . Tot libidinosu care isi afce o echipa de cativa muncitori necalificati , se pricepe la ..contructii …

  • Un articol de rasu-plânsul, nu ai voie sa mai construiești in orasul Iasi.
    Dar bordeie se pot construi? Cred mai degraba ca familia Părau nu cotizeaza unde trebuie ca sa fie lăsați în pace.

  • Un articol de râsul-plânsul, nu ai voie sa mai construiești casa in orasul Iasi.
    Dar bordel ai voie? Familia Păreau nu a cotizat u de trebue sa fie lăsați în pace.

  • Romania are mulți Aureli și Doreli!

  • Asa mai ies la iveală meleoanele domnului Parau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *