Prima pagină » Local » Locuitorii comunei Tomești pot răsufla liniștiți! Schimbările aduse traseului autobuzului 29 au fost anulate

Locuitorii comunei Tomești pot răsufla liniștiți! Schimbările aduse traseului autobuzului 29 au fost anulate

15 iun. 2022, 02:10,
Emanuela Băluță, în Local

Inaugurarea Centrului Intermodal Țuțora în data de 6 iunie 2022 a creat o serie de nemulțumiri în rândul locuitorilor comunei Tomești deoarece ruta unuia dintre autobuzele care le permitea accesul în oraș a fost afectată. În cursul zilei de marți, 14 iunie 2022, Primăria Iași a revenit asupra deciziei, astfel schimbările aduse traseului autobuzului 29 au fost anulate.

Pe fondul plângerilor și a discuțiilor care s-au purtat între Primăria Tomești și Primăria Municipiului Iași, edilul Mihai Chirica a anunțat anularea deciziei inițiale.

mai multe autobuze Isuzu parcate

După 1 ianurie 2023, edilul-șef a menționat că nu vor mai avea loc schimbări majore în ceea ce privește circulația mijloacelor de transport în comun în Municipiul Iași

Motive de bucurie pentru locuitorii din Tomești: schimbările aduse traseului autobuzului 29 au fost anulate

primarul Mihai Chirica si Emrah Dal in fata unui tramvai Bozankaya

Pe 6 iunie 2022 a fost inaugurat Centrul Intermodal Țuțora

Marți, 14 iunie 2022, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că, drept urmare, a reclamațiilor locuitorilor comunei Tomești, a dispus Companiei de Transport Public (CTP) Iași ca autobuzele de pe ruta 29 să-și continue traseul din Tomești și până în Podu Roș și retur.

În perioada 6 iunie – 14 iunie 2022, ruta a fost modificată ca urmare a inaugurării Centrului Intermodal Țuțora.

„Autobuzele de pe traseul 29 au circulat pe ruta Tomești – Rond Țuțora – retur începând cu data de 6 iunie 2022, odată cu inaugurarea centrului intermodal din rond Țuțora și reluarea circulației tramvaielor pe bulevardul Virgil Săhleanu”, a declarat Primăria Municipiului Iași.

Totuși, textul menționează că prelungirea traseului 29 este valabilă până la implementarea programului de transport metropolitan, la 1 ianuarie 2023. După acest moment, edilul a menționat că nu vor mai avea loc schimbări majore în ceea ce privește circulația mijloacelor de transport în comun în Municipiul Iași.

„Am luat această decizie în urma discuțiilor purtate și a solicitărilor primite de la mai mulți cetățeni care fie lucrează, fie locuiesc în zona Tomești, și care au reclamat disconfortul creat de schimbarea unui mijloc de transport la rond Țuțora. Forța de muncă trebuie sprijinită prin măsuri administrative flexibile, fiindcă mobilitatea este un factor de dezvoltare și bunăstare pentru întreaga comunitate. Rămânem deschiși opiniilor și solicitărilor ieșenilor și încercăm să luăm împreună cele mai bune decizii pentru orașul nostru!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica are o privire hotarata

Marți, 14 iunie 2022, Primarul Mihai Chirica a anunțat revenirea la normal a traseului autobuzului 29

Locuitorii comunei Tomești su fost foarte supărați

 Primarul Tomesti, Stefan Timofte are o privire nedumerita

Primarul comunei, Ștefan Timofte a luat la cunoștință problema, dar el considera că această schimbare va fi una benefică pentru locuitori, deoarece ar fluidiza traficul

Având în vedere modificările anunțate asupra traseului autobuzului 29, unii locuitori din Tomești și-au exprimat nemulțumirea pe platformele de socializare. Aceștia l-au acuzat în primă fază pe primarul comunei, Ștefan Timofte. Motivul reclamațiilor a fost constituit de schimbarea rutei transportului în comun de care depindeau foarte mulți cetățeni. Autobuzul, care, până în acel moment, circula din Tomești și până în Podu Roș, trebuia să își oprească călătoria în Centrul Intermodal Țuțora, de unde oamenii erau nevoiți să ia un alt mijloc de transport în comun care să le facă legătura cu municipiul. Aceste modificări, susțineau nemulțumiții, ar fi prelungi prea mult cursa, dar ar și îngreuna accesul în zona Bularga.

Primarul comunei, Ștefan Timofte, a luat la cunoștință problema, dar el considera că această schimbare va fi una benefică pentru locuitori, deoarece ar fluidiza traficul. El a încercat totuși să găsească o soluție, menționând că Primăria Tomești nu putea face nimic în legătură cu decizia Primăriei Municipiului Iași.

„Am prelungit traseul până la Chicerea, Goruni, comuna Țuțora. Eu nu am ce face, am încercat, dar nu pot modifica eu asta. Va fi un avantaj, cu biletul de pe Tomești, se va putea circula 2 ore. Sunt trei tramvaie, spre Copou, Păcurari și Alexandru, din câte am înțeles vor circula cu o frecvență destul de bună. Decizia asta s-a luat pentru a reduce traficul, iar omul care pleacă din Tomești și se urcă în tramvai de la Țuțora, va ajunge cu același bilet, valabil două ore”, explicase anterior Ștefan Timofte.

Astfel, în urma mai multor tratative între cele două primării, schimbările aduse traseului autobuzului 29 au fost anulate.

Comentarii
  • timofte sa ne sugi melesteul cu chirica impreuna , faceti schimbari fara acordu cetatenilor din tomesti cand e cand nu e ,va jucati cu focu bulangiilor

  • Romanasi treziti.va !!!

    Chirica 7 case trebuia arestat de mult timp ,isi bate joc de Iasi si de ieseni de f mult timp ………..

  • Forul politic decizional ar trebui sa faca presiuni mai intai la nivel ridicat pt a scoate masinile de tonaj greu (tiruri)din Municipiu prin obtinerea de finantare pt centura ocolitoare a acestuia si mai apoi sa o dea ca scot traficul din oras cu oprirea unor autobuze care au in carcă 30, 40 ,50 de oameni .
    Ideea in sine nu e rea dar mai trebuie slefuită .

  • O sa vada calatorii din comunele limitrofe ce haos o sa fie incepand cu ianuarie 2023 in transportul local si judetean. O sa schimbe 2-3 autobuze si un tramvai sa ajunga in Iasi. Vor fi fortati sa circule cu CTP de la intrarea in oras. O sa faca 3 ore pana in Podu Ros. Pregatiti va de pe acum pt dezastrul pus la cale pentru zona metropolitana si imbogatirea CTP!

  • Tramvai din Tutora Tătărași ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *