Prima pagină » Local » Locuințe distruse într-o clipă în mai multe localități din județul Iași. Pompierii ISU au intervenit pentru stingerea incendiilor
Locuințe distruse într-o clipă în mai multe localități din județul Iași. Pompierii ISU au intervenit pentru stingerea incendiilor

Locuințe distruse într-o clipă în mai multe localități din județul Iași. Pompierii ISU au intervenit pentru stingerea incendiilor

22 ian. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Angajații ISU Iași au fost solicitați în ultima perioadă la o serie de intervenții în mai multe localități din județul Iași. Pompierii au intervenit în zone precum municipiul Iași, zona municipiului Pașcani, a orașului Podu Iloaiei, dar și în alte comune ieșene

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați în ultimele zile la mai multe intervenții în localitățile din județ. Angajații ISU Iași au intervenit atât la stingerea unor incendii, cât și în alte situații. Pompierii ieșeni au intervenit în mai multe localități din zona metropolitană Iași, dar și din alte comune ale județului.

Incendii în mai multe localități din județul Iași

Pompierii ieșeni au intervenit în zona municipiului Pașcani, în comuna Stolniceni-Prăjescu, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuință.

„În data de 20 ianuarie 2021, ora 10:17, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Cozmești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Pompierii au intervenit la stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuale. În urma incendiului au ars aproximativ 4 metri liniari de grindă din lemn și s-a deteriorat canalul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine”, au menționat cei de la ISU Iași.

Angajații ISU au intervenit și în comuna Bârnova în cursul zilei de miercuri, 20 ianuarie 2021.

„În data de 20.01.2021, ora 15:29, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Vișan, comuna Bârnova, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism și o rulotă. În urma incendiului au fost deteriorate, în proporție de 50 la sută, ambele. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect ori neizolat corespunzător”, au mai precizat cei de la ISU Iași.

Incendiu în Podu Iloaiei. Intervenție la o locuință din apropierea orașului

Angajații ISU Iași au intervenit și în zona orașului Podu Iloaiei pentru a stinge un incendiu care a izbucnit în Podu Iloaiei.

„În data de 21.01.2021, ora 3:07, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Podu Iloaiei, localitatea Scobâlțeni. Pompierii au intervenit la stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. A ars astereala acoperișului pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și s-a degradat învelitoarea din tablă pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile”, au mai transmis reprezentanții ISU Iași.

Pompierii au avut intervenții și în municipiul Iași.

„Un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Bucium, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietarul, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit întins pe pardoseală, inconștient și fără funcții vitale prezente. După efectuarea manevrelor de resuscitare, echipajul medical de Terapie Intensivă Mobilă a declarat decesul”, au mai transmis reprezentanții ISU Iași.

Muniție din Al Doilea Război Mondial în zona metropolitană Iași

În această perioadă, și geniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit în zona metropolitană a municipiului Iași. În ultima perioadă, angajații ISU au avut și alte intervenții în jurul orașului. Geniștii din cadrul ISU Iași au intervenit în zona localității Valea Lupului pentru a ridica elemente de muniție provenite din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

„În data de 20 ianuarie 2021, ora 10:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 200 de metri pătrați de teren viran din localitatea Valea Lupului. În urma intervenției au fost identificate o bombă aruncător calibrul 82 milimetri și o grenadă defensivă. Acestea au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *