Prima pagină » Titlurile zilei » Locuiesc într-o zonă de lux, dar trăiesc un adevărat coșmar: Ieșenii se revoltă din cauza spectacolelor de artificii și a petrecerilor zgmotoase organizate noaptea la complexul Eos din Iași – VIDEO

Locuiesc într-o zonă de lux, dar trăiesc un adevărat coșmar: Ieșenii se revoltă din cauza spectacolelor de artificii și a petrecerilor zgmotoase organizate noaptea la complexul Eos din Iași – VIDEO

18 iul. 2020, 04:00, 1 ,
Vlad Alexa în Titlurile zilei

Ieșenii care locuiesc într-o zonă de lux din apropierea complexului Eos se revoltă din cauza spectacolelor de artificii și a petrecerilor organizate aici pe timpul nopții. Oamenii se plâng de faptul că se poate produce oricând un incendiu în zona Rediu-Păcurari din cauza artificiilor și a vegetației uscate, iar zgomotul și gălăgia de pe timpul nopții au devenit insuportabile. Patronii complexului Eos din Iași, soții Condrea, susțin faptul că spectacolele de artificii sunt organizate de firme autorizate și s-a ajuns la un număr mare de evenimente tocmai din cauza amânărilor făcute în perioada Stării de urgență cauzate de criza Coronavirus

Ieșenii care locuiesc într-o zonă de lux sunt revoltați din cauza spectacolelor de artificii și a petrecerilor zgomotoase organizate pe timpul noții la complexul Eos din Iași, deținut de Mihaela și Cristi Condrea. Locuitorii din apropiere se plâng de faptul că oricând se poate produce un incendiu de vegetație în zonă din cauza artificiilor folosite aproape în fiecare noapte de weekend pe Dealul Zorilor din Rediu, aflat relativ aproape de blocurile din zona Păcurari.

„Patronii acestei locații nu au nici cel mai elementar bun simț față de locuitorii din zona Dealul Zorilor, organizând focuri de artificii într-o zonă cu vegetație uscată, la mai puțin de 50m față de celelalte proprietăți private. Am sesizat de două ori până acum organele de poliție și ISU, dar se pare că nimic nu îi determină să ia măsuri. În zonă, la mai puțin de 100 de metri este un sit de construcții unde magistrala de gaz a fost lăsată expusă, ceea ce pune în pericol toată zona în cazul unui incendiu de vegetație”, spune Paul Nemeș, ieșean care locuiește în zona Rediu.

Petreceri cu artificii organizate în fiecare noapte de weekend la compexul Eos din Iași

Petrecerile la complexul Eos din Iași au început să fie organizate de mai multe săptămâni, la scurt timp după relaxarea măsurilor în perioada Stării de alertă cauzată de pandemia coronavirus. Oamenii din vecinătate susțin că, de multe ori, la aceste petreceri nu se ține cont de regulile impuse din cauza pandemiei.

„În fiecare weekend se fac petreceri la Eos, nu avem nimic cu ei, dar de cele mai multe ori este zgomot și muzică tare după ora 22:00. Petrecerile se fac la terasă și nu te poți odihni din cauza lor, nu este ceva izolat fonic. Cât au fost organizate nunți și botezuri nu prea am văzut să se țină cont de distanțare socială și reguli de protecție”, au mai spus locuitorii din Dealul Zorilor, zona Rediu.

Mihaela Condrea, patroana complexului Eos din Iași: „Au venit și cei de la poliție, și cei de la ISU să ne verifice”

Complexul Eos din Iași este expus pe o suprafață întinsă din Dealul Zorilor din Rediu, aici fiind amenajate o piscină, un restaurant și o pensiune cu mai multe săli de evenimente. Complexul este deținut de soții Mihaela și Cristi Condrea. Patronii localului susțin faptul că spectacolele de artificii sunt organizate de firme autorizate în domeniu, iar în urma verificărilor făcute de organele de ordine nu au fost găsite nereguli.

„Artificiile nu le dăm noi, sunt firme autorizate care se ocupă de aceste lucruri și cu care facem contract. Eos nu dă niciodată artificii, poate doar de revelion. Au venit și cei de la poliție, și cei de la ISU să ne verifice, au urmărit cum se dau artificiile, au văzut că nu sunt probleme și au plecat. Au verificat totul, de la acte la teren. O singură dată am primit avertisment pentru zgomot după ora 22:00. Noi respectăm regulile și încercăm să păstrăm liniștea, dar este această perioadă extrem de încărcată. Au fost foarte multe evenimente amânate din cauza pandemiei, iar acum sunt organizate foarte multe botezuri și nunți. Toate evenimentele trebuie organizate la terasă, dacă erau în interior nu mai era zgomot deloc, și păstrăm limita de 50 de persoane cu distanțarea regulamentară”, a spus Mihaela Condrea, patrona complexului Eos din Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *