Prima pagină » Eveniment-Social » Locotenent-colonelul Marius Butilă a preluat comanda și Drapelul de Luptă al Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni

Locotenent-colonelul Marius Butilă a preluat comanda și Drapelul de Luptă al Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni

26 aug. 2020, 15:44,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Astăzi, 26 august 2020, în garnizoana Iași, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni”. Locotenent-colonelul Marius Butilă a preluat comanda și Drapelul de Luptă al unității ieșene de la locotenent-colonelul Daniel Cioran.

La festivitate au luat parte comandantul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, general-maior Dorin Blaiu, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, colonelul dr. Daniel Pop, șefi ai instituțiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică și siguranță națională, foști comandanți ai batalionului, precum și familiile fostului și noului comandant.

*
Locotenent-colonelul Marius Butilă s-a născut la data de 18 aprilie 1978, în localitatea Suceava. Este căsătorit și are un copil. A absolvit Liceul Militar ,,Ștefan cel Mare” din Câmpulung-Moldovenesc în anul 1997 și ulterior, în anul 2002, Academia Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

În anul 2011 a obținut titlul de master în Managementul Securității în Societatea Contemporană, Facultatea de Istorie și Filosofie la Universitatea ,,Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, iar în anul 2019, ofițerul a finalizat programul de studii universitare de master de conducere interarme, organizat în cadrul Universității Naționale de Apărare ,,Carol I”, Facultatea de comandă și stat major.

De asemenea, locotenent-colonelul Marius Butilă a participat la 4 misiuni în teatrul de operații din Afganistan, fiind apreciat de către partenerii de coaliție pentru profesionalismul de care a dat dovadă. A fost distins cu ordine și medalii naționale și internaționale, printre care amintim: Medalia NATO 5, Insigna ,,Participant la Misiuni În Străinătate” și titlul onorific de ,,Militar Veteran” pentru militari.

Locotenent-colonelul Daniel Cioran a fost promovat în funcția de șef al operațiilor, la comandamentul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *