Prima pagină » International » Lockdown-ul din Shanghai continuă. Peste 25 de milioane de chinezi sunt închişi în case

Lockdown-ul din Shanghai continuă. Peste 25 de milioane de chinezi sunt închişi în case

15 apr. 2022, 09:46,
BZI.ro, în International

Lockdown-ul din Shanghai continuă. Joi, 14 aprilie, centrul financiar al Chinei a raportat peste 27.000 de cazuri noi cu virusul SARS-CoV-2. Acesta este un nou record într-un interval de 24 de ore, la doar o zi după ce preşedintele chinez Xi Jinping a precizat că ţara lui trebuie să îşi continue politica strictă de „eliminare dinamică a COVID-19” şi să menţină în continuare măsurile de restricţie pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus.

lockdown-ul din Shanghai continuă, orasul Shanghai

Joi, 14 aprilie, autorităţile din Shanghai au raportat circa 2.573 de cazuri simptomatice confirmate în ultimele 24 de ore, în creştere faţă de cele 1.189 raportate în ziua precedentă

Preşedintele Chinei anunţa ca lockdown-ul din Shanghai continuă

Lockdown-ul din Shanghai continuă, de vreme ce oraşul se confruntă cu cel mai grav focar de COVID-19 din China de când noul coronavirus a fost detectat în premieră la Wuhan la sfârşitul anului 2019. Deşi anumite restricţii au fost parţial ridicate în anumite zone ale oraşului în această săptămână, cei 25 de milioane de locuitori din metropola chineză rămân în mare parte în lockdown.

Măsurile de restricţie suplimentare au fost adoptate pentru a stopa răspândirea variantei deosebit de infecţioase Omicron. Cu toate acestea, s-a ajuns la probleme de logistică şi întreruperea lanţului de aprovizionare, care vor avea un impact economic negativ. Din acest motiv, Banca Centrală a Chinei urmează să anunţe în curând noi măsuri de stimulare a economiei.

În tot acest timp, locuitorii din Shanghai şi-au exprimat frustrările pe reţelele de socializare faţă de dificultatea de a-şi procura alimente şi faţă de politica oficială chineză care menţionează că orice persoană testată pozitiv, simptomatică sau asimptomatică, trebuie să fie internată în centre de carantină centralizată. Problema în acest caz este că mulţi dintre rezidenţii acestor centre s-au plâns din cauza condiţiilor precare de găzduire.

Încurajând speranţele legate de o eventuală modificare a politicii oficiale sanitare, Centrul Chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a publicat miercuri, 13 aprilie un ghid privind carantină la domiciliu. Ghidul CDC, prevede o carantină într-o cameră bine ventilată, alături de măşti sanitare, dezinfectanţi şi alte echipamente. Acest lucru i-a făcut pe chinezi să spere că regulamentele centrale în privinţa carantinei ar putea fi relaxate.

În acest sens, Statele Unite ale Americii au ordonat deja angajaţilor neesenţiali ai consulatului său din Shanghai să părăsească oraşul, această decizie fiind luată pe fondul unei explozii epidemice şi măsurilor stricte de izolare în metropolă.

De asemenea, atunci când în secţiunea dedicată comentariilor online, a apărut o întrebare despre persoanele eligibile pentru carantină la domiciliu reprezentanţii CDC au făcut trimitere la vechiul regulament.

lockdown-ul din Shanghai continuă

Liderul de la Beijing a mai menţionat că nu vor exista schimbări imediate ale abordării faţă de măsurile de controlare a pandemiei şi că ţara lui trebuie să rămână fidelă strategiei de până acum şi să nu relaxeze măsurile de prevenţie

China trebuie să rămână fidelă politicii sale stricte

Totodată, în cadrul unei conferinţe de presă organizată joi, 14 aprilie, autorităţile din Shanghai nu au lăsat să se înţeleagă nici o modificare a strategiei anti-COVID-19.

Miercuri, 13 aprilie, în timpul unei vizite efectuate pe insula chineză Hainan, preşedintele Xi Jinping a declarat că ţara lui trebuie să rămână fidelă politicii sale stricte „de eliminare dinamică a COVID-19” în condiţiile în care pandemia de coronavirus rămâne o ameninţare globală foarte serioasă. Liderul Xi Jinping le-a promis chinezilor blocaţi în lockdown că persistenţa autorităţilor va avea într-un final câştig de cauză.

Liderul de la Beijing a mai menţionat că nu vor exista schimbări imediate ale abordării faţă de măsurile de controlare a pandemiei şi că ţara lui trebuie să rămână fidelă strategiei de până acum şi să nu relaxeze măsurile de prevenţie.

Joi, 14 aprilie, autorităţile din Shanghai au raportat circa 2.573 de cazuri simptomatice confirmate în ultimele 24 de ore, în creştere faţă de cele 1.189 raportate în ziua precedentă. Statistica privind numărul cazurilor asimptomatice a fost de 25.146, în creştere faţă de cele 25.141 anunţate miercuri.

Un oficial municipal a declarat că numărul cazurilor de COVID-19 a continuat să crească în ciuda lockdownului parţial, din cauza unei amânări a publicării rezultatelor obţinute la testele de depistare a noului coronavirus şi din cauza transmiterii virale între membrii aceloraşi familii.

Reamintim, lockdown-ul din Shanghai continuă, de vreme ce oraşul se confruntă cu cel mai grav focar de COVID-19 din China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *