Prima pagină » International » Lockdown în Shanghai. Centrul financiar al Chinei se închide din nou, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a crescut

Lockdown în Shanghai. Centrul financiar al Chinei se închide din nou, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a crescut

28 mart. 2022, 12:49,
BZI.ro, în International

Lockdown în Shanghai. Centrul financiar al Chinei a impus luni, 28 martie, un lockdown în două etape pentru cei 26 de milioane de locuitori ai săi. În încercarea de a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19, statul chinez propune închiderea podurilor şi tunelurilor şi restricţionarea traficului pe autostrăzi.

 

lockdown în Shanghai, barbat imbracat in echipamentd e protectie anti coronavirus, indicatoare rutiere pe autostrada

Wu Fan a declarat că Shanghai nu poate intra în lockdown pentru mult timp din cauza rolului important pe care îl joacă în economia naţională şi chiar globală

Lockdown în Shanghai, după ce numărul de cazuri Covid-19 a crescut

Lockdown în Shanghai. Decizia bruscă anunţată de autorităţile oraşului duminică, va împărţi oraşul în două, aproximativ de-a lungul râului Huangpu, timp de nouă zile, pentru a permite testarea „eşalonată”. Aceasta este cea mai amplă măsură de acest fel asociată COVID-19 care perturbă activitatea oraşului.

Deşi, în prealabil, Guvernul oraşului negase sâmbătă că Shanghai va intra în lockdown, declarând că va fi urmată o abordare fragmentară în încercarea de a controla numărul de infecţii, Wu Fan, membră a echipei de experţi COVID-19 din Shanghai, a informat în cadrul unui briefing că în urma recentei testări în masă s-au descoperit infecţii „pe scară largă” în întregul oraş, ceea ce a declanşat un răspuns mai puternic al autorităţilor.

„Limitarea focarului pe scară largă din oraşul nostru este foarte importantă pentru că odată ce oamenii infectaţi sunt puşi sub control, blocăm transmisia”, a declarat Wu Fan, adăugând că testarea va fi efectuată până la eliminarea tuturor riscurilor.

Duminică, 27 martie, a fost raportat un record la Shanghai de 3.450 de cazuri de COVID-19 – nou val de coronavirus anunțat de managerul Institutului ”Marius Nasta”- asimptomatice, reprezentând aproape 70% dintre cazurile din întreaga ţară, pe lângă 50 de cazuri simptomatice, a indicat administraţia oraşului. Autoritatea sanitară în buletinul său regulat de ştiri a precizat că la nivel naţional, au fost înregistrate duminică 5.134 noi cazuri asimptomatice şi 1.219 cazuri simptomatice.

Fiind un motor important al economiei Chinei, Shanghai a încercat să dea curs apelului preşedintelui Xi Jinping de a minimiza impactul controalelor asociate COVID-19 asupra afacerilor şi a vieţii oamenilor. De aceea, Wu Fan a declarat că Shanghai nu poate intra în lockdown pentru mult timp din cauza rolului important pe care îl joacă în economia naţională şi chiar globală.

lockdown în Shanghai, oameni din China ce stau la rand pentru testare anti Covid-19

Guvernul oraşului şi-a anunţat duminică intenţia de a suspenda transportul public, inclusiv serviciile de ride-hailing în regiunile aflate în lockdown şi a dispus suspendarea muncii la sediul companiilor şi în fabrici

Biroul de Securitate Publică din Shanghai a anunţat că închide poduri şi tuneluri

După răsturnarea situaţiei de duminică, testarea în masă a perturbat luni, 28 martie, transporturile, asistenţa medicală şi o gamă largă de activităţi economice. Biroul de Securitate Publică din Shanghai a anunţat că va închide poduri şi tuneluri care traversează râurile, la fel ca şi cabinele de taxare de pe autostrăzi, concentrate în estul oraşului, până la data de 1 aprilie. De asemenea, în zonele de la vest de râul Huangpu vor fi impuse restricţii – într-o altă ordine de idei, Alexandru Rafila, anunță posibile noi măsuri anti-COVID-19 în România- similare între 1 şi 5 aprilie.

Totodată, Guvernul oraşului şi-a anunţat duminică intenţia de a suspenda transportul public, inclusiv serviciile de ride-hailing în regiunile aflate în lockdown şi a dispus suspendarea muncii la sediul companiilor şi în fabrici, cu excepţia unităţilor care oferă servicii publice sau de distribuire de alimente. Servicii din cadrul mai multor spitale din Shanghai au fost suspendate pe măsură ce personalul şi alte resurse au fost direcţionate către operaţiunea de testare în masă.

Producătorul auto american Tesla îşi suspendă producţia la fabrica să din oraş timp de patru zile, fabrica aflându-se într-o zonă din Shanghai afectată de prima etapă a perioadei de lockdown. Tesla nu a răspuns incă unei solicitări de a comenta pe marginea acestui subiect.

Lockdown-ul din Shanghai, cât și creşterea bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 în China pune un plus de presiune pe cea de-a doua economie ca mărime din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *