Prima pagină » Local » Locatarii dintr-un cartier din Iași trimit petiții la primărie de 12 ani, însă nici acum nu au primit răspuns: „Vrem să fim și noi tratați egal, plătim taxe și impozite la fel” – FOTO

Locatarii dintr-un cartier din Iași trimit petiții la primărie de 12 ani, însă nici acum nu au primit răspuns: „Vrem să fim și noi tratați egal, plătim taxe și impozite la fel” – FOTO

08 feb. 2024, 02:00, 20 ,
Petronel Ștefan în Local

Locatarii unui cartier din Iași s-au săturat de noroaie și gropi și cer celor de la primărie să intervină pe o stradă ce arată ca după război. Imaginile par desprinse dintr-un film de război, însă sunt surprinse într-o zonă centrală a municipiului

Pe strada Ștefan Dimitrescu, de lângă cimitirul „Buna Vestire”, oamenii trăiesc un calvar de fiecare dată când ies din casă. În zonă nu există nici canalizare, astfel că toată apa curge pe stradă. Oamenii spun că drumul nu arăta așa, însă lucrurile au fost drastice după iarna aceasta. Primăria a intervenit cu câte o mașină de pietriș, însă insuficient.

Locatarii cartierului din Iași încă nu au primit răspuns de la primărie

Pentru fiecare metru pătrat de stradă sunt cel puțin 3 gropi. Dacă o mașină mai joasă ar ajunge prin zonă, cu siguranță ar fi foarte dificil să mai iasă. Drumul este neasfaltat, iar după ce vremea s-a stricat, a devenit un coșmar pentru localnici. Aceștia au făcut cereri la primărie, însă situația nu s-a schimbat nici după ani de zile.

„De 12 ani de zile este la fel, înghițim praf și noroaie. Copiii mei s-au îmbolnăvit din cauza acestei străzi. Am făcut nenumărate sesizări la primărie, nici măcar răspuns nu am primit. Vin, aruncă o mașină de piatră și asta a fost, iar vara mai udă cu o cisternă ca să nu se facă prea mult praf. Deja ne-a ajuns, mai ales după iarna asta, efectiv, abia mergi pe jos, nu mai zic cu mașina. Vrem să fim și noi tratați egal, plătim la fel taxe și impozite. Au fost pe 31 ianuarie, au pus pietrișul ală, acum îi așteptăm iar săptămâna viitoare”, povestește Valentin Mihalache, localnic din zonă.

Localnicii s-au resemnat deja și cred că salvarea nu va mai veni niciodată de la autoritățile locale.

„Priviți și dumneavoastră cum arată această stradă, ne-am săturat să ne rupem mașinile și să ne murdărim prin noroaie. Spunem că locuim și noi la oraș, însă e mai groaznic decât pe o uliță dintr-un sat. Aproape în fiecare săptămână vin și dau cu ceva, iar după mai rău fac cu tot pietrișul ală. Gropile mai tare se adâncesc, nu dispar. De acum vine căldura, măcar dispare noroiul, însă când se usucă strada, să vedeți ce praf se ridică în aer când trece o mașină, abia poți respira. Ce mai putem face acum decât să așteptăm, însă ne-am cam resemnat”, povestește un locatar din zonă.

Oamenii vor trebui să mai aștepte

Locatarii din zonă vor trebui să mai aștepte până ce strada va fi reparată corespunzător. Deși echipele de la Citadin au intervenit deja pe data de 31 ianuarie 2024, pietrișul a fost măturat de apă după ce zăpada s-a dezghețat.

„Noi am intervenit săptămâna trecută acolo, am primit solicitări în acest sens. Am încercat o reprofilare, însă nu a avut efectul scontat, deoarece strada era înghețată. Am pus pietriș, am nivelat, doar că odată ce temperaturile au crescut, s-a topit totul. Apa din zonă nu are unde să se scurgă, deoarece nu există canalizare, astfel, curge pe stradă. Cu siguranță vom interveni din nou, doar că acum trebuie să așteptăm ca strada să se usuce înainte să începem lucrările”, a transmis Marius Ionescu, directorul general Citadin SA.

O stradă din Iași arată ca într-un film de război după ce zăpada s-a topit, iar locatarii sunt extrem de furioși. Gropile sunt prea multe pentru a fi numărate, iar mașinile rămân blocate prin noroi.

Comentarii
  • Magdalena Clipa

    Daca-l votati in continuare pe spagarul Chirica, apoi chiar va meritati soarta oameni buni.
    Si stiti foarte bine, daca Chirica nu are o garantie ca-l votati, nu asfalteaza nimic.
    Asa om, nu am mai vazut in viata mea. Numai si numai la interes.

  • Pisicile din blocul T 1 de pe Stejar 58 patruleaza in jurul sau si polueaza cu mizeriile lor r ,vezi

  • Ciondominiumul blocului T1 de pe Stejar e poluat de noul paddock instituit de inconstienta celor care aduna pisici, vezi anuntul de la intrare a , site cineva de asta?

  • Zona centrală acolo?

  • Asfalt Pacuret

    Veniti si in Pacuret, mocirla si mizerie, din 1967 se promite asfaltarea! Fauritorul urinii da in fiecare an cate un anunt maret in ziarele de campanie ca se va asfalta insa situatia se deterioreaza pe zi ce trece! Platim impozite si atat! Condiții de trai de Evul Mediu!

  • Pe USA de intrare a blocului T 1 de pe strada Stejar e un anunt ca pisici le fac patrulare si supraveghere a imobilului, se aduna o Alta Haifa ca in paddock, distrug di infesteaza condominiul, poza ca gasiti o soluti asemanatoare detinatorilor de animale de companie din Timisoara care Isi vad si de sanatate cu deciziile lor

  • Trebuie sa inteleaga toata lumea ca pentru Chirica, oamenii care gindesc, antreprenorii, cei care fac ceva in viata si altii la fel, oamenii de valoare, NU EXISTA. El are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.

    Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Ma adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, ar trebui sa lingem mac prin oras. La ultima zapada am vazut imagini care arata nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.

    Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Previziunile meteo se stiu din timp. Trebuie doar anticipat si toti trintorii sa fie la munca in strada. Ori vedeti cum a fost si cum e si acum. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.

    Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! Astazi ori in zilele urmatoare va avea si vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator.

  • legea-i lege

    intr-un stat de drept, une lege e lege si unde institutiile nu sint mina in mina, politia ar sanctiona pe administratorul drumului. Asa de face, dar la noi politia e ocupa mai mult de afaceri cu mafiotii.

  • Mască. Pentru praf se poartă mască. Așa am văzut eu personal la Botoșăni.
    Pentru condiția străzii rezolvarea e cu mult mai simplă. Pune unul banii și toarnă asfalt. Cu un banner anunță reușita. Candidează și e ales primar din prima. Toți îl vor vota, chiar și haurarii.

  • Muahahahaha acolo e comuna Miroslava mirletilor !, ori ati fost si vati trecut la ”oras ” dar tot tirtani inglodati ati ramas cu besini in creier !, auzi la ei ”zona centrala” din spatele cimitirului, fosta Ferma pomicola Miroslava

  • Apartine de Ia Iasi zona respectiva, nu de Miroslava. Mai informeaza-te putin. Verifica de unde incepe Miroslava si revin-o.

  • Pai am specificat ca s-au trecut la oras !, acolo era ferma pomicola Miroslava comuna Miroslava nu demult tare ! si in nici un caz vreodata acolo ”zona centrala ” a orasului !, primele autorizatii de constructie acolo prin anii’90 erau date de primaria Miroslava !, mai informeaza-te

  • La ce va trebe asfalt in Pacuret, wa ? Baga noroi caii in sufragerie ?

  • O să facă, daca-l votăm!!!::::))))

  • Pacuret este in tziganie , nu le trebe asfalt , le trebe materiale feroase

  • Identic este si pe Strada Valeni , mai la vale cu o strada de Domnul Primar, unde se „asfalteaza” cu pamant si putin pietris si la prima ploaie dispare marea „asfaltare”. Copiilor le trebuie cizme pentru a merge la scoala….

  • Dacă vă faceți casă și blocuri in livadă, la ce vă trebuie asflat. V-am dat mumu ajentu imobiliar dezvolatator de cotețe in păpușoi și mlaștini.

  • eu vreau petitie sa fiu sodomizat!!!!!
    de Chirica…. o semnati va rog frumos?
    🙏🥺

  • Duamna Stolerenco

    Stimate Marius Ionescu, directorul general Citadin SA. noi astia care mergem prin noroaiele provenite de la mizeriile pe care le aduc camioanele societatii pe care o conduci, iti uram numai de bine!

  • Cateva note:
    1) Strada are 2! randuri de canalizare, adica prima a fost subdimensionata si a mai fost facuta inca una.

    2) Nu este Miroslava, este orasul Iasi, 4 Km pana la Palas

    3) Noaptea mintii daca se face sens unic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024