Prima pagină » Local » Locatarii cartierului rezidențial Green Park din Iaşi trăiesc precum în Evul Mediu! Aceștia au inițiat o petiție pentru asfaltarea străzii care le dă bătăi de cap: „La fiecare ploaie mai serioasă sau când se topește zăpada, devine un calvar mersul pe stradă” – FOTO

Locatarii cartierului rezidențial Green Park din Iaşi trăiesc precum în Evul Mediu! Aceștia au inițiat o petiție pentru asfaltarea străzii care le dă bătăi de cap: „La fiecare ploaie mai serioasă sau când se topește zăpada, devine un calvar mersul pe stradă” – FOTO

05 feb. 2024, 02:00, 16 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Locatarii cartierului rezidențial Green Park Iași trăiesc precum în Evul Mediu. Strada Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu este neasfaltată, iar dacă în timpul verii este plină de praf, care îi sufocă şi îmbolnăvește pe locuitori, acum, după topirea zăpezilor, deplasarea este aproape imposibilă

Strada Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu este plină de gropi adânci, care la fiecare ploaie sau acum, după topirea zăpezii, sunt umplute cu apă. Mâlul este atât de mare încât locatarii se plâng că abia pot ajunge până la mașini, iar toată mizeria este târâtă în scările blocurilor. Locatarii cartierului Green Park, sătui de situație, au protestat și în martie 2021, însă situația este departe de a fi rezolvată.

Trăiesc în cartierul rezidențial Green Park din Iași, dar au străzi ca în Evul Mediu

Exasperați de situaţia din cartier, locatarii s-au mobilizat și au trimis zeci de petiții către Primăria Municipiului Iași, în care să solicitate asfaltarea drumului de pământ. În doar câteva zile, au fost trimise 30 de sesizări. Extrem de afectați sunt și locuitorii din strada Fântânilor, care trebuie să se deplaseze pe Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu pentru a ieși din cartier. Blocurile în care aceștia locuiesc sunt situate între cele două străzi.

„Noi, locuitorii străzii Fântânilor, vă adresăm această petiție cu speranța de a atrage atenția asupra nevoii urgente de asfaltare a acestei străzi. Am observat cu îngrijorare starea precară a drumului nostru, care reprezintă nu doar o sursă de inconveniență, ci și un factor de risc pentru siguranța și sănătatea comunității noastre. Prin prezenta, am dori să subliniem următoarele motive pentru care credem că asfaltarea străzii noastre este esențială: Siguranța Locuitorilor: Starea actuală a drumului prezintă riscuri pentru siguranța pietonilor, bicicliștilor și a șoferilor. Există gropi adânci și zone cu noroi, care pot duce la accidente și deteriorarea vehiculelor. Inconvenientul Zilnic: Locuitorii străzii se confruntă zilnic cu inconveniente precum noroiul în sezonul ploios și praf în sezonul uscat.

Aceste condiții afectează calitatea vieții și bunăstarea comunității. Valorificarea Proprietăților: Asfaltarea străzii ar contribui la creșterea valorii proprietăților din zonă și ar atrage investiții locale, îmbunătățind în final economia comunității. Accesibilitate pentru Servicii de Urgență: Starea actuală a străzii poate afecta timpul de răspuns al serviciilor de urgență, punând în pericol viețile locuitorilor în caz de necesitate. Beneficii pentru Mediu: O stradă asfaltată reduce consumul de combustibil al vehiculelor, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător. În lumina acestor argumente, vă solicităm, respectuos, să luați în considerare asfaltarea străzii Fântânilor în cel mai scurt timp posibil.

Noi, semnatarii acestei petiții, suntem convinși că această investiție va aduce beneficii durabile comunității noastre. Vă mulțumim pentru atenția acordată acestei chestiuni și suntem încrezători că veți lua măsurile necesare pentru îmbunătățirea infrastructurii străzii noastre”, se arată în una din petiţii.

Cel mai adesea, locatarii se plâng de praful şi noroiul din zonă.

„Prea mult praf și disconfort. În plus, e rușine că nu s-a asfaltat până acum această porțiune de drum”, se precizează într-o petiție trimisă în data de 31 ianuarie 2024.

Locuitorii cartierului Green Park vor ca strada să fie asfaltată în cel mai scurt timp cu putință.

„Este nevoie de asfalt pe această stradă! La fiecare ploaie mai serioasă sau când se topește zăpada devine un calvar mersul pe stradă , chiar și până la mașină , din cauza noroiului . Nu mai zic de murdăria care umple trotuarele, scara blocului etc. Trebuie rezolvată această problemă într-un timp cat mai scurt , așa ar fi normal”, a precizat un locuitor al cartierului Green Park în sesizarea trimisă către Primăria Municipiului Iaşi.

Irinel Bucur: „Anul acesta, situația va rămâne aceeași”

Ieri, 4 februarie 2024, reporterii BZI s-au deplasat în cartierul Green Park, unde au discutat cu mai mulți locatari care se plâng că praful şi noroiul din zonă nu doar că le creează disconfort, dar le afectează sănătatea.

„Acum, strada arată mai bine, că a fost trimis un utilaj și au mai nivelat-o. În anul 2021, Primăria Iași ne-a comunicat că strada aparține de comuna Holboca, iar în urma protestelor pe care noi le-am făcut, din respect pentru locuitorii din Green Park, strada trebuia să fie trecută în domeniul public al municipiul Iași. Acum, am mobilizat locatarii să depună petiții, sunt 30 momentan. Noi avem montat, în cartier, și un senzor de poluare, iar de multe ori s-a depășit nivelul de poluare cu PM10 chiar și de peste 20 de ori. Asta se întâmplă vara, deoarece strada nu e asfaltată și este foarte mult praf”, a precizat Florin Bădărău, un locuitor al cartierului Green Park.

Locuitorii cartierului și-au pierdut orice speranță și cred că vor trebui să mai suporte încă un an praful și norului de pe strada Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu.

„În ultima conferință de presă de la Primăria Iași, s-a precizat că termenul de recepționare proiectare pentru asfaltarea străzii este abia pe 24 iulie 2024, ceea ce înseamnă că, anul acesta, situația va rămâne aceeași”, a declarat Irinel Bucur, un alt locatar din cartier.

Un alt locuitor din zonă a precizat că până şi străzile de la ţară arată mai bine decât strada Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu.

„Este mult praf, aşa este dintotdeauna. Tatăl meu locuiește în Holboca, dar râdea de mine, zicea: «tată, unde stai, ce e aici». E o situație foarte urâtă. Nu e vorba doar de praf sau că ne stropesc mașinile, dar e vorba și de sănătatea publică”, a declarat un alt locatar.

Cert este că tot mai mulţi locuitori din Green Park s-au săturat să trăiască precum în Evul Mediu, deși sunt locatarii unui cartier rezidențial din Iași, până în prezent fiind trimise către Primăria Municipiului Iași 30 de sesizări în care se cere asfaltarea străzii Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu.

Comentarii
  • Dacă v-ați luat apartamente in mlaștină, la ce vă așteptați. La fel e valabil și pentru ăia din păpușoi…

  • Nică Ciocan

    Ăștia sunt votantii lui Chirica, așa se lăudau îi făceau campanie. Papion doarme cu poza lui Chirica sub pernă iar acum joacă teatru că vrea binele,ca vrea asfalt? Papioane, lasă mascărăgiala așa ieftină, nu ne mai prostesti.

  • Bloc turcesc

  • Jos dictatorul PAPION !

  • Papioane nu fii trist/ Reînvie partidul comunist

  • Nu e singura strada uitata de Primarie. Vedeti si strazile Stefan Dimitrescu, Nicolae Bucur si Valea Adanca din zona CUG- cimintirul Buna Vestire. Sunt fix la fel.

  • Un om nemultumit

    Ramâne să așteptăm marile alegeri și să sperăm in alegerea unui primar care să cunoască starea urbei in fruntea careia a fost ales, nu să vină doar la taiat panglici! Mi-ar plăcea să-l văd pe dl. Chirica intr-o zi pe strada in discuție să vadă și dânsul cum este să te urci in tramvai cu papucii murdari ca și cum vii de pe câmp!

  • Bucur Papionatu o slugă perfectă. Ne prostește pe noi locatarii , se dă mare,influent ne face sa avem încredere în nătărău dar el ne vinde ca să îi fie lui bine,sa nu îi controleze afacerile.Cu papionatu nu vedem nou un centimetru de asfalt, doar gargară aducă urino – terapie face banditu asta.

  • Stiu bine zona ca am ceva teren si acolo !, blocurile alea au fost facute de niste afaceristi evrei cu niste muncitori turci, terenul ala de fapt a fost mlastina, continuare a lacurilor Ciric, Venetia , a fost timp de zeci de ani groapa de gunoi a locatarilor de pe Aviatiei , cineva a pus mina pe el la nivelat si au facut combinatii imobiliare , fiind teren in mlastina au fost de la inceput probleme cu muuulta apa in parcarile subterane etc

  • Magdalena Clipa

    Chirica nu vrea nici de-al dracului sa asfalteze strada aia, chiar daca este prieten cot la cot cu dezvoltatorul imobiliar care a ridicat blocul din capatul strazii. Este suparat pe viata si pe moarte pe astia din Green Park ca au venit in fata primariei si au facut un meeting pe tema asta, plus ca presedintele de asociatii este Irinel, ala care este prieten cu Urtoi care impreuna, lucreaza pentru Autostrada A8. Chirica are niste probleme foarte grave la mansarda. Daca nu esti de acord cu el si daca nu faci numai cum vrea el, instant iti declara razboi. De la Chirica pleaca toate, de la dracii si nervii sai si culmea fratilor, bani de asfaltare sunt, deci nu banii sunt o problema.

  • 95 % tarani parveniti ,asa traiau si la ei acasa ,pamflet ,dupa sutele de tepe cu acest e cartiere fara strazi si alte utilitati,cine mai pune botul isi merita soarta !!!! Papagali parveniti,snobi cu ifose !!

  • Green Park = parc verde. Nu asta ați vrut ? o zonă verde, ca în natură ? Voi vreți să puneți asfalt acuma acolo ? Hai da-o încolo de treabă.

  • Florin Badarau

    În cadrul asociației noastre Greenpark 𝘀-𝗮 𝗺𝗼𝗻𝘁𝗮𝘁 𝘀𝗲𝗻𝘇𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗺𝗼𝗻𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗽𝗼𝗹𝘂𝗮𝗿𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝘂𝗹𝗲 𝗣𝗠𝟭𝟬 𝘀𝗶 𝗣𝗠𝟮.5, rezultatele înregistrate în mai multe zile indicând depășiri ale limitelor maxime admise la poluarea cu particule PM10 (praf) și de 20 ori, lucru cauzat de stradă publică de pământ și pietriș pe care autoritățile locale o ignoră de peste 15 ani.

    In vara / toamna anului 2020, 𝘃𝗮𝗹𝗼𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗶𝗻𝗿𝗲𝗴𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝘀𝗲𝗻𝘇𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗺𝗼𝗻𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶𝗶 𝗮𝗲𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 a inregistrat 𝗱𝗲𝗽𝗮𝘀𝗶𝗿𝗶 𝘀𝗶 𝗱𝗲 𝟮𝟬 𝗼𝗿𝗶 𝗮 𝗺𝗮𝘅𝗶𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗮𝗱𝗺𝗶𝘀𝗲 in momentul in care o masina cu tonaj ridicat circula pe strada sau vantul adie mai tare, s𝗲𝗻𝘇𝗼𝗿𝘂𝗹 𝘀𝗲 𝗮𝗳𝗹𝗮 𝗺𝗼𝗻𝘁𝗮𝘁 𝗹𝗮 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿𝘂𝗹 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗯𝗹𝗼𝗰 aflat la 10 metri de aliniamentul străzii de pământ și pietriș iar autoritățile locale ignoră, cu bună știință, această problemă.

    In cazul situației prezentate este vorba de 700 de apartamente în arealul acestei străzi și 1500 de persoane (bătrâni, copii mici și persoane cu probleme de sănătate), 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗳𝗶𝗶𝗻𝗱 𝗱𝗲 𝘂𝗻 𝗿𝗲𝗮𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗰𝗼𝗹 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗯𝗼𝗹𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝘀𝘂𝗳𝗶𝗰𝗶𝗲𝗻𝘁𝗮 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗶𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲.

    Precizăm că în ultimii 5 ani, 𝗮𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗿𝗶𝗲𝘁𝗮𝗿𝗶 𝗮 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗺𝗶𝘀 𝗮𝗻𝘂𝗮𝗹 𝘀𝗲𝘀𝗶𝘇𝗮𝗿𝗶 𝘀𝗶 𝗽𝗲𝘁𝗶𝘁𝗶𝗶 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶𝗶 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗲, s-au organizat și proteste în fața primăriei însă acestea nu au dat curs solicitării, alegând să pună în pericol sănătatea publica, putem afirma inclusiv viața a mai multor locatari, membri ai asociației de proprietari, locuitorii caselor din proximitate precum și locatarii blocurilor nou construite la capătul acestui drum de pământ.

  • Toți berbecii și oile fără buletin de municipiu Iași, îi iau cotețe pe tot felul de dealuri cu păpușoi, viță de vie sau gropi mlăștinoase și acum au pretenții de asfalt. E cam ciudat oricum, pentru că de acolo de unde vin ei, ar trebui să fie obișnuiți cu glodul. Un ieșean autohton nu si-ar lua niciodată țeapă să cumpere apartament in asfel de zone… Nici nu mai vorbesc că nu au linii de transport în comun, iar plozii lor trebuie cărați cu mașinile. De aia avem PM-uri mari…

  • Dragule papion, stii foarte bine ca aleile dintre blocuri sunt proprietatea complexului/proprietarilor si nu pot fi cheltuiti bani publici pentru amenajarile voastre.Asa ca lasa propaganda si incitarea la revolta a proprietarilor si ea tu si explica situatia juridica oamenilor ca tot participi la intalnirile autostrazii dar si acolo incep sa cred ca o faci doar ca ai papion.

  • Intrebare pentru jurnalista: poti da macar un singur exemplu cu un cartier de locuinte care sa nu fie „rezidential”? Unul singur, macar.
    Exista cartier comercial? Poate cartier industrial? Deschide putin DEX-ul si citeste definitia cartierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`