Prima pagină » Titlurile zilei » Locatari terorizați de președintele asociației! Facturi umflate în mod nejustificat și amenințări cu bătaia – GALERIE FOTO

Locatari terorizați de președintele asociației! Facturi umflate în mod nejustificat și amenințări cu bătaia – GALERIE FOTO

02 nov. 2022, 02:00, 33 ,
Andreea Timofte în Titlurile zilei

Mai multe persoane dintr-un cămin situat pe strada Arapului, nr. 3, sunt într-un război al facturilor cu președintele asociației de locatari, care ar fi și agresiv verbal. Bătrânii cu pensie mică plătesc lunar pentru lucruri pe care nu le folosesc. Banii de la fondul de reparație ar fi folosiți în alte scopuri de administratorul blocului

Se pare că facturile ar fi umflate de Gică Cucoveică, președintele asociației, după criterii speciale. Spre exemplu, un locatar ce deține un apartament mai mare plătește dublu pentru orice reparație sau schimbare de bec din bloc. Astfel, facturile de ordinul sutelor de lei le îngreunează viețile proprietarilor și chiriașilor. Ori de câte ori s-au împotrivit și i-au cerut administratorului să justifice banii ceruți au fost amenințați că vor fi dați afară.

Oamenii au povestit reporterilor BZI faptul că niciodată nu se precizează pe factură care este suma totală ce trebuie strânsă pentru fiecare investiție și că sunt obligați să plătească taxe către stat, salariul femeii de serviciu, salariul cenzorului și chiar poșta, în ciuda faptului că oamenii nu folosesc corespondența.

Bătaie de joc pentru locatarii unui bloc ieșean

Locatarii căminului situat pe strada Arapului, nr. 3, nu mai suportă ceea ce li se întâmplă. Atât noii chiriași ai blocului, cât și bătrânii proprietari se confruntă cu facturi uriașe la administrație, care sunt nejustificate. Asta, de mai bine de un an, de când Gică Cucoveică a devenit președintele asociației de locatari.

Precizăm că locatarii au dorit să-și păstreze anonimatul, de teama amenințărilor lui Gică Cucoveică.

„De un an, de când a devenit administrator, plătim sute de lei la administrație și ne ia în râs. Am plătit pentru camere video, dar niciodată nu am avut acces la vreo informație, chiar dacă se fură toată ziua. Banii din fondul de administrație sunt folosiți pentru vacanțe sau alte lucruri, iar noi suntem obligați să plătim pentru lucruri pentru care nu ar trebui. O vecină achită corespondența, dar nu o folosește niciodată, noi plătim aproape în fiecare lună pentru un bec ars care, de fapt, după un calcul simplu, valorează cât toate.

Nu e normal. Sunt 100 de apartamente și 30 de becuri în bloc, 6 pe fiecare etaj, dacă plătim pentru asta în fiecare lună, câți bani se scot? Când mergem să plătim facturile de 400-500 de lei, le spunem ălora de acolo că nu avem cum să-i dăm pe toți chiar atunci, iar ei ne spun că nu pot trece în calculator mai puțin, își bat joc”, a declarat o locatară care a dorit să-și păstreze anonimatul de frica amenințărilor din partea lui Cucoveică.

Bani și amenințări în joc

Fie că este vorba de salariul femeii de serviciu sau de toaleta publică pe care nu o folosesc, având una personală, oamenii achită de teama de a nu da nu fi dați în  judecată de Gică Cucoveică, ce i-ar amenința și ce ar putea oricând să umfle și mai tare facturile.

„Nu există o logică, nimic. Râde de toată lumea și vorbește urât, cei care au mers la Urbica au primit diverse mesaje în care le spunea să-și vadă de treabă. Acum a divorțat și femeia l-a dat afară din casă, cătându-și chirie chiar în bloc. Femeia de serviciu vine o singură data pe lună, iar noi dăm câte 30 de lei pentru ea. Am ajuns să plătim taxe pentru statul de la București, deci așa scrie.

Dacă am o cameră mai mare, plătesc la dublu totul, ca el să facă ce vrea cu banii. Am dat câte 200 de lei în plus, timp de două luni, pentru nu știu ce geamuri, apoi am plătit taxa pentru baia publică, când eu am de când mă știu baie proprie. Cei de la Urbica nu știu câtă treabă au, trebuie schimbat președintele Gică, vrem doar să nu mai plătim toate prostiile. Suntem amenințați cu bătaia”, a adăugat un alt locatar.

Fiind contactat de reporterii BZI, Gică Cucoveică nu a vrut să vorbească, precizând că nu are timp și că este în ședință.

Comentarii
  • Prin majoritatea asociatilor de proprietari sunt asemenea specimene de administratori sau presedinti care se cred patronii blocurilor. Atata timp cat sunt platiti de locatari trebuie sa se poarte la fel cu toti, nu sa faca bisericute prin bloc si sa-i invrajbeasca pe unii impotriva altora.Serviciul Asociatii de proprietari din Primarie ar trebui sa le suspende avizul pe perioada verificarilor, nu sa-i trateze cu indulgenta. Un singur locatar daca este nemultumit inseamna ca acolo este o problema. Controale mai dese si sanctiuni pe care sa le plateasca din buzunarul propriu, nu din banii locatarilor. Reclamati orice vi se pare ca nu e in regula, locatarul are dreptul sa faca hartii , sesizari, sa ceara explicatii, control, nu va fie frica sa le faceti plangeri penale . Nu mergeti pe placa aia veche ca nah santem vecini aici in bloc, vai sa nu ne uitam urat unu la altu….Administratorul e la dispozitia locatarilor si nu invers. La fel si presedintele, are obligatii pt care raspunde penal, nu e doar asa cu numele si functia pe hartii.

  • Haha …ca tartanu ala care a legat banca cu lant si lacat in Mircea. S-a crezut la el in ograda sa faca ce-i trece lui prin bostan.E pe domeniul public inteligentule, nu faci ce vrei tu cu bunurile primariei. Chiar asa, Serviciul Asociatilor de proprietari din primarie ce parere are de comportamentul acestui ins caruia i-au dat aviz sa profeseze? Sau n-au vazut poza care a facut inconjurul internetului?Poate il trimite la un control la cap ca asta nu e comportament de om zdravan.

  • Dar de ce va trebuie asociatie de locatari? Nu sunteti in stare singuri sa strangeti banii de un bec sau pentru o reparatie la subsol?

  • In Alexandru strada bistrita 6 bloc sefu de scara un gunoi de securist a ocupat abuziv spatiul de la parter sia facut balcon fara accept si acte ,sia tras gradina personala pe spatiul blocului ,sia facut balcon la parter depasind cu mult limita blocului ajungand pe terenu primariei ,sia facut separeu pe casa scarii in fata usii lui fara accept sau aprobare ,primaria si politia comunitara nu se baga pt ca omu are relatii ,unde este dreptatea ? am facut sesizare scrisa la primarie si disciplina in constructii la politia locala ,,au venit si au plecat fara macar sa se dea jos din masina ))) corupti si inutili

  • CATEA MARIUS

    FUGITI SI FERITI VA DE FIRMA FANTOMA TERMOSERVIS CONDUSA DE VITA DE CHIRICA SI PENALU BORFAS DE AIVANOAIEI MAI NOU PUS SEF LA FOSTU CET

  • ciufuta de la asociatia alexandru via termoservice iasi pune penalizari si amenzi daca nu platesti o luna sau 2 la administratie ,in curand o sa va vanda si casele de o sa ramaneti pe drumuri chirica si penalu de aivanoaiei sunt responsabili pentru aceasta marsavie !

  • De pe vremea lui Cârmaciu,
    Înjura aşa Socaciu:
    „Ăia hoţi, ăştia hoţi,
    Mama lor la toţi!”

    Da-njura numai de formă
    (Ca acoperit cu normă?):
    „Ăia hoţi, ăştia hoţi,
    Mama lor la toţi!”

    Criminalul Iliescu
    L-ampuşcat pe Ceauşescu;
    Ăla hoţ, ăsta hoţ,
    Mama lor la toţ’!

    Cică-n Revo’-ar fi „luptat”,
    I-au dat şi certificat;
    Ăia hoţi, ăsta hoţ,
    Mama lor la toţ’!

  • Asociatia Termos service este ilegala !!! Organele statului sunt corupte ,ineficiente si nu isi fac datoria cu toate ca au salarii triple fata de prostime .

  • .. la societatea Termo-Service, bonusul anual pentru director creşte de la 104.000 lei 208.000 lei. Aceeaşi situaţie este valabilă şi la societăţile Ecopiaţa şi Salubris, unde, potrivit lui Timofciuc, veniturile şefilor vor depăşi 20.000 de lei pe lună.

    „Sunt exemple care stau mărturie că termenii nesimţire şi sfidare nu sunt prea tari pentru ce se întâmplă. Voi solicita reducerea la jumătate a salariilor directorilor şi a celor din Consiliile de Administraţie. Chiar şi aşa, veniturile medii ale directorilor ar fi de minim 7.500 lei net pe lună, iar indemnizaţiile celor din CA de 2.000 lei net. Dacă propunerea mea va fi aprobată, se va face o economie generală de peste un milion de euro”, a mai spus consilierul local USR PLUS.

  • Unul dintre cele mai grele dosare care implica numeroase personalitati din administratia publica locala si sefi de firme publice si private a ajuns in atentia DNA Bucuresti @ Prejudiciul creat prin aceste manevre este unul urias, iar pagubiti sunt chiar iesenii care au incheiate contracte cu una dintre firmele Primariei Iasi @ Desi scandalul dureaza de cativa ani si a fost demascat de Camera de Conturi, nicio autoritate din Iasi nu a luat masuri pana acum

    Ilegalitatile financiar-contabile de la Termo-Service, firma Primariei Iasi care se ocupa de administrarea locuintelor, au ajuns in atentia DNA Bucuresti si, intr-un final, vinovatii ar putea fi trasi la raspundere. Asta se intampla la aproape doi ani dupa ce Camera de Conturi Iasi a facut publice neregulile descoperite la Termo-Service, iar in tot acest timp nicio autoritate locala nu a luat masuri impotriva vinovatilor. Reamintim, conform raportului respectiv, ca aproape 16 miliarde lei vechi nu se pot justifica, penalitatile si dobanzile incasate de la ieseni nu erau contabilizate, remuneratiile membrilor din Consiliul de Administratie si Adunarea Generala a Actionarilor erau peste limita legala admisa, iar multe dintre lucrari au fost facute cu firme fantoma.

  • De ce plangeti nu voi ati ales Presedintele Asociatiei? Asa cum a fost ales tot asa Adunarea Generala il da jos foarte simplu.

  • Se pare ca nu prea intelegeti cum functioneaza asociatia DAR, puteti sa va mutati la casa daca traiul la bloc nu e de nasul si buzunarul dvs. .
    Nu am vazut niciodata pe cei care comenteaza si sa faca o reparatie sau curatenie la bloc sa scuteasca cheltuielile…..cica , au serviciu ! Pai si administrarea e tot un serviciu fratii mei !
    Nimeni nu trebuie sa faca acest serviciu gratuit! Puteti incerca dvs. sa administrati fara bani!

  • De ce nu il schimbati sau asociativa in alt mod si astfel scapati de el.

  • schimbati bre presedintele de asociatie !!!!!!!!!!!!! nu presedintele face listele de plata, ci administratorul face listele de plata !

  • toate administratiile si asociatiile fura si prostesc pensionarii mai ales pe batrani ,cine sa ii controleze ,cine sa ii verifice ,fura la greu de 30 de ani incoace nederanjati !

  • e usor sa stai deoparte sa comentezi ca nu-i bun, ca etc.. dar veniti la sedinte, (proprietarii ), implicati-va, veniti cu propuneri, solutii etc, nu, la casa vere.

  • Cei de ANAF de ce nu verifica asociatiile ,administratiile de proprietari ,politia ,procuratura ce face ???

  • gica cocoveica

    platiti dobitocilor platiti oilor c asa vrea muschiu meu platiti daca sunteti gaste platiti cat vreau eu si cat spun eu pcr sa traiasca psdul la putere fraierlor cine e prost sa plateasca sau la tintirim cu voi gusterilor

  • se impune in conformitate cu disp art 10 din Legea nr 230/2007 sa solicitati oficial presedintelui de asociatie sa clarifice aspectele care va suscita interesul si sa va prezinte documentele justificative
    In situatia in care la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu dezinteres sau cu refuz,
    in conformitate cu disp art 55 din legea nr 230/2007

    Consiliile locale,cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene,respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti ,exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari,din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari

  • De cate ori, atunci cand te uiti pe lista de intretinere afisata la avizier, privesti si in josul paginii la sumele totale? Sau pe ultima coloana de total a tuturor apartamentelor? Majoritatea dintre noi doar aruncam o privire rapida la numarul de apartament, identificam apartamentul nostru si apoi cautam rapid totalul lunii respective si asta e tot. Doar daca ni se pare ca este o suma prea mare, atunci poate mai citim si sumele din care este compusa intretinerea noastra si cam asta este tot.

    Sunt din ce in ce mai multi proprietari care considera ca daca isi platesc intretinerea au rezolvat toate problemele. Si in mod ideal asa ar trebui sa fie. Insa exista numeroase cazuri in care lucrurile nu se petrec in mod ideal. Si atunci este important sa identifici din timp problemele pentru a putea fi mai usor de rezolvat.

    3 lucruri care pot fi usor verificate si care iti prezinta cat de „sanatoasa” este starea financiara a asociatiei de proprietari in care locuiesti:

    1) Verifica totalurile de plata ale locatarilor de pe scara ta sau din intreaga asociatie. Cum faci asta? Pe fiecare lista de intretinere, in partea de jos exista un rand de sume cumulate. Ele prezinta datoriile adunate ale locatarilor acelei scari. In afara de totalul lunii respective, urmeaza o serie de coloane cu restantele totale ale proprietarilor: (NOTA: *denumirile exacte pot diferi de la o asociatie la alta, de la o lista de intretinere la alta, insa continutul lor ar trebui, conform legii sa fie acelasi).

    – o coloana „Restanta intretinere” pe care se regaseste totalul cotelor de intretinere neachitate de proprietari pana la luna afisata. Cu cat totalul este mai mare, cu atat asociatia are mai multi bani de recuperat de la proprietari.

    – o coloana „Restanta penalizare” pe care se regaseste totalul penalitatilor percepute de asociatie de la proprietari pentru cotele restante, penalitati care nu au fost incasate. Sunt multi administratori care permit ca datornicii sa achite doar cotele restante fara penalitati, in speranta ca la un moment dat ii va convinge pe datornici sa achite si penalitatile. Din experienta va spun ca aceasta practica este foarte paguboasa, datoriile de pe coloana aceasta fiind cel mai greu de recuperat.

    – o coloana de „Restanta fonduri”, indiferent daca este doar fondul de rulment, de reparatii sau alte fonduri. Scriam intr-un alt articol despre importanta platirii fondurilor asociatiei de proprietari. Soldul respectiv arata cat mai are de incasat asociatia pana la completarea lui.

    Toate aceste datorii sunt neincasate de asociatie. Si, avand in vedere ca asociatia de proprietari nu este o societate comerciala care inregistreaza profit, daca are sume mari de recuperat de la proprietari, inseamna ca are si datorii la fel de mari catre furnizori.

    Exista si o exceptie, cea in care asociatia incaseaza lunar chirii de la magazinele de la parter, pentru reclamele de pe fatada, pentru antenele de telecomunicatii de pe bloc, etc., insa folosirea acestor sume pentru achitarea facturilor curente de furnizori nu este legala. Aceste venituri trebuie sa alimenteze fonduri speciale de investitii sau reparatii ale proprietatii comune si nu pot fi platite proprietarilor (conf. Art. 13 din legea 230/2007) nici sub forma de ajutor nici prin reduceri din facturile de utilitati. Aceste venituri trebuie oricum prezentate si afisate separat, cel putin semestrial, la avizierul asociatiei.

    Asadar, cu cat datoriile pe care le are de recuperat de la proprietari sunt mai mari, cu atat mai mare este si riscul de avea avea datorii catre furnizori.

    2) Solicita sa fie prezentata (sau si mai bine afisata la avizier) situatia Activ-Pasiv a asociatiei. Spre deosebire se societatile comerciale care trebuie sa intocmeasca balante si bilanturi, asociatiile de proprietari au obligatia sa depuna semestrial la primarie situatia economica a asociatiei. In aceasta situatie (de obicei are maxim 1 pagina), sunt sintetizate toate activele si pasivele asociatiei, mai clar toate veniturile si datoriile. Solicitati ca dupa depunerea ei la primarie sa fie afisata si la avizier pentru a fi luata la cunostinta de proprietari! Pe partea de activ se regasesc veniturile asociatiei iar pe partea de pasiv se regasesc datoriile. Trebuie sa verificati in special campul cu datorii catre furnizori. Daca suma este mare, eventual trebuie sa solicitati o defalcare a acestora, pentru a sti care sunt datoriile catre fiecare furnizor in parte pentru a nu avea surprize din partea acestora de sistare a serviciului pe care vi-l ofera.

    3) Solicita ultima declaratie fiscala. Acest punct este ceva mai greu de verificat de orice locatar. Declaratiile depuse la ANAF sunt destul de complexe si mai greu de urmarit si inteles insa o asemenea solicitare ar trebui sa ii dea de gandit presedintelui sau administratorului asociatiei in care locuiesti. Avand angajati, asociatia trebuie sa depuna pentru acestia declaratia 112. Asa cum spuneam, probabil va va fi foarte greu sa intelegeti toate datele din aceasta declaratie, insa refuzul administratorului de a o pune la dispozitie ar trebui sa va dea serios de gandit.

    Prin aceste cateva elemente punctuale puteti verifica, fara prea multa bataie de cap, situatia financiara a asociatiei de proprietari. Daca dupa verificarea primului element, datele sunt bune, nu are neaparat sens sa parcurgeti si ceilalti pasi. Insa, in cazul in care, acesti primi pasi dezvaluie o situatie ingrijoratoare, atunci aveti mai sus cateva instrumente utile pentru a cere verificari suplimentare de catre o persoana sau firma specializata.

  • Caz suspect la Termoservice. Societatea Primăriei este pusă în faţa unor acuzaţii de tentativă de înşelăciune şi de fraudă, după ce o asociaţie de proprietari din Copou ar fi fost păgubită cu peste 12.000 de lei. Banii reprezintă penalităţile încasate de Termoservice de-a lungul timpului şi necheltuite, banii care nu ar fi fost predaţi prin protocol …..

  • mergeti oameni buni la URBICA cea mai transparanta asociatie de locatari. daca aveti NET puteti vedea si plati de acasa facturile la intretinere. va arata mura-n gura tot, cat costa apa calda, apa rece, salubritatea, orice cheltuiala! la PT 7A Clopotari a fost URBICA dar nu stiu daca a durat 1 an de zile si unii locatari in cardasie cu administratora si presedintele au facut sedinta ca sa revina la vechea asociatie, de ce? pentru ca nu se mai puteau fura bani, de aia! la URBICA nu se mai fac manevre cu banii din fond reparatii si rulment, si nu te mai trece cu cheltuieli si penalitati aiurea!

  • Alo POLITIA!!!!
    Dar la Asociatia de Proprietati PT7 SOCOLA cand ajungeti????
    Avem acolo o administratora („doamna” MAGDA) platita din banii nostrii care face ce ii trece ei prin cap, mai exact: Pune pe lista lucrari fictive de reparatie, curatenie subsoluri, desfundat basa, etc la preturi astronomice. Si-a facut in cardasie cu cateva firme „de familie” acestea nu presteaza mai nimic, ori daca presteaza fac servicii de proasta calitate, dar emit niste facturi astronomice la ordinul „doamnei „MAGDA.
    Au incercat proprietarii cu fele de fel de sesizari si plangeri sa o de-a afara, dar cica are spatele puternic si este greu de dat afara. Ba pe deasupra locatarii vorbesc ca vine si bauta la serviciu, iar la femeile de serviciu le interzice sa-si ia numarul de zile de concediu de drept. Gurile rele spun ca cica ar plati o parte din angajati la „gri”.
    „Doamna” Magda, care are salariul la „secret”, fiind platita din banii proprietarilor, este de fapt fosta casiera a Asociatiei PT7 Socola, pusa administratora dupa plecarea fostei administratore.

  • Fugiți de Urbica numai neamuri în firma și întotdeauna e cu Chirică,citiri și prezentările din mass media din urma și o sa va lamuriti

  • Urbica rupe la comisioane și fel de fel de servicii în Bucium la blocuri,

  • Toti admnistratorii in cardasie cu sefii de scara fura de la fiecare ,daca ar fi sa ii luati la puricat toti ar fi prinsi cu furatu si arestati in minitu 0

  • Toti adminitratorii in cardasie cu sefii de scara fura …pana sunt prinsi….

  • Proprietarul de asociati

    Coruptie si banditism cat cuprinde…

  • elev din iasi

    Mueeeeeee psd Meeeeeeee pnl !!!!!!

  • Cele mai multe gunoaie si borfasi penali sunt in firma fantoma termos service iasi ,acestia mana in mana cu penalii de chirica si aivanoaiei fura iesenii de 10 ani incoace ,au cele mai multe reclamatii la DNA si ANAF .

  • Dupa cum vedeti; sunt discutii de ani de zile despre functionarea asociatiilor de proprietari. Nu a interesat pe nimeni, aici ar fi vorba de o lege cu privire la convetuirea noastra la bloc. S-a schimbat doar denumirea, din asociatie de locatari in asociatie de proprietari. Schema de functionare dar si mentalitatea multora ce s-au pripasit pe acolo, sunt comuniste, rusesti. De la primarii ar trebui sa porneasca o modernizare a asociatiilor de proprietari. Se lasa intentionat vraiste la consumul de apa, aici si cu „sprijinul” apavital care este stat in stat. Eu as merge pana la desfiintarea asociatiilor de proprietari si contorizarea individuala a locuintelor. Sa se gaseasca o procedura de lucru privind reparatiile, curatenia si dezinsectiile-dezinfectiile. Nu mai spun de „calitatea” celor care vor sa fie si ei ceva in viata.

  • Aloooo, dl Ciobanu din Primarie de laDepartamentul Asociatii de proprietari, care le semnezi avizul la leprele astea, ai programat controale de maine incolo la nesimtitii astia din comentarii CE astepti , sa se omoare lumea la scara blocului? Dispuneti rotatia administratorilor/casieri sa nu prinda lipici de scaune si de bani. Unii se cred vatafii blocului.

  • Sunt probleme mari cu aceasta societate urbica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024