Prima pagină » Titlurile zilei » Localnicii sunt exasperați de munții de gunoaie apăruți ilegal la doi pași de cartierul Copou: „Se simte un miros îngrozitor” – FOTO 

Localnicii sunt exasperați de munții de gunoaie apăruți ilegal la doi pași de cartierul Copou: „Se simte un miros îngrozitor” – FOTO 

23 feb. 2023, 02:00, 11 ,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

Localnicii sunt exasperați de munții de gunoaie apăruți ilegal la doi pași de cartierul Copou, pentru că se simte un miros îngrozitor. În pofida tuturor reclamațiilor, autoritățile n-au făcut încă nimic. Ba mai mult, aceștia mărturisesc faptul că în zonă sunt niște câini care par a fi lăsați intenționați acolo, având și cuști special amenajate

Localnicii comunei Rediu sunt exasperați de numeroasele gunoaie care par a fi lăsate intenționat de câteva luni bune. Aceștia susțin că este o zonă populată, unde oamenii aleg să circule des, însă acum sunt opriți de câinii care trăiesc printre munții de gunoaie.

S-au făcut sesizări către Garda de Mediu (GM) Iași, iar reprezentanții au transmis că vor soluționa problema împreună cu primarul comunei. Primarul comunei Rediu susține că deșeurile sunt colectate, iar viceprimarul, care are atribuții delegate pe mediu, transmite că încearcă să soluționeze problema.

Localnicii sunt exasperați de munții de gunoaie apăruți ilegal la doi pași de cartierul Copou! Ștefan Paraschiv: „Unde sunt deșeurile?”

Localnicii sunt exasperați de munții de gunoaie apăruți ilegal la doi pași de cartierul Copou de câteva luni bune. În urmă cu aproximativ o lună, mai mulți săteni au făcut sesizări către autoritățile competente, dar până acum nu s-a soluționat problema, deși primarul comunei Rediu, Constantin Ciprian Grosu, spune că deșeurile sunt colectate.

Reporterii BZI au luat legătura și cu viceprimarul, Ștefan Paraschiv, care afirmă că se va ocupa de acele deșeuri, începând de mâine, și asigură localnicii că va remedia personal problema semnalată.

„Încercăm să rezolvăm problema. Astăzi s-a lucrat pe zona Beldiman mai mult, dar urmează să se ajungă și acolo. Chiar acum (ieri – n.r.) voi suna băieții să văd exact pe unde au mai mers astăzi. Noi încercăm să soluționăm, trebuie să selectăm. Ne vom ocupa personal”, declară Stefan Paraschiv, viceprimarul comunei Rediu.

Mai mult decât atât, localnicii au remarcat și foarte mulți câini care trăiesc în această zona, pentru că au cuști special amenajate, iar ei bănuiesc că sunt lăsați intenționat ca să oprească trecătorii din a mai circula pe acolo.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Iași: „Dacă nu se vor lua măsuri, vom aplica sancțiunile prevăzute de lege”

Reprezentanții Gărzii de Mediu Iași au trimis o sesizare către primăria comunei pentru a verifica și soluționa problema cu care se confruntă localnicii din Rediu. Însă, dacă în termenul prevăzut de ei nu vor remedia, vor aplica sancțiunile prevăzute de lege.

Atât oamenii și companiile, cât și autoritățile publice, printre care și primăriile, pot fi amendate pentru încălcarea regulilor atunci când vine vorba despre deșeuri. Abandonarea lor este interzisă și pedepsită, potrivit Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.

„Deșeurile s-au strâns. Iar problema cu câinii este în derulare”, comunică Constantin Ciprian Grosu, primarul comunei, în legătură cu munții de gunoaie apăruți ilegal în comuna Rediu, deși situația în teren este alta.

Comentarii
  • 3 ani de userism.

    Jalnic.
    Nu trotuare.
    Mita in flagrant.
    Gunoi. Gunoaie.
    Blocuri intre case.
    Primaria baricadata.
    Transport in comun ? Jalnic.
    Taxe si impozite majorate.
    Votanti de hastag, bravo.

  • Un gunoi de primar,ca altfel nu ii poți spune.Organele statului sunt slabe și acționează numai în funcție de culoarea polititica.

  • hal de primar. cum poti sa zici ca au fost stranse gunoaiele mai nesimtitule. tu habar nu ai ce se intampla in comuna. e plin de gunoaie prin paduri si pe la marginea drumurilor.

  • Ce sesizare a trimis garda de mediu ? E atentat la sanatatea oamenilor . Chemati DSP si POLITIA judeteana Iasi

  • ce treaba are Copoul cu taranoaia Rediu? fmm, doi pasi cu WizzAir poate

  • Am aflat cum Copoul a devenit cartier. De la un ziarist.

  • draga irina, mai iesi din casa. strada viticultori din copou se intersecteaza cu strada dealul zorilor, care strada este partial pe raza municipiului iasi. de la intersectia 5 drumuri pana la liceul agricol din copou este mai putin de 1 km. probabil esti prietena buna cu primarul din rediu, ca nici ala nu stie ce se intampla si pana unde se intinde comuna in care a fost ales primar.

  • Dar zgarda de mediu trebuie sa ceara voie sa dea avertismente mai intai apoi sa se duca iar pe teren iar sa dea termenen si dupa 1 an sa verifice situatiile la fata locului!!! JENANT! asa este peste tot in tara ! pe cursurile de ape se duc ca fratii corsicani, ABA -urile cu SGA urile cu cei de la garda, ca amenzile sa le dea cei de la garda ca sunt mai mici !! RUSINE peste tot este un dezastru generalizat! Stati linistiti ministrul mediului apelor si padurilor, vegheaza

  • Localnicii comunei Rediu …. la doi pași de cartierul Copou ….

  • Alo!…
    Ce faceti cu ciorile?!….
    O poluare fantastica!…
    Copoul parc e zero!
    Suntem toti pictati, poluati si asurziti !…

  • De ce stergeti mesaje?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *