Prima pagină » Local » Localnicii dintr-un cartier din Iași sunt revoltați din cauza lucrărilor de la ApaVital. Echipele de muncitori au descoperit o magistrală importantă – FOTO

Localnicii dintr-un cartier din Iași sunt revoltați din cauza lucrărilor de la ApaVital. Echipele de muncitori au descoperit o magistrală importantă – FOTO

20 mart. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Lucrările făcute de ApaVital într-un cartier din Iași i-au nemulțumit pe unii localnici. Muncitorii repară o magistrală prin care se furnizează apă în mai multe zone importante

Pe strada Milcov, din cartierul Alexandru cel Bun, ApaVital demarează lucrări de reparație la una din magistrale. Decizia a fost luată pentru că în zonă apăreau foarte multe defecțiuni, iar mii de oameni rămâneau fără apă. Totuși, odată cu intervenția echipelor, strada a fost umplută de noroi și mizerie.

Lucrările dintr-un cartier din Iași i-au pus pe jar pe localnici

Oamenii sunt nemulțumiți din cauza deranjului provocat și cred că muncitorii puteau interveni altfel, pentru a nu provoca dezastru pe stradă.

„Eu nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo, puteau măcar să ne atenționeze înainte că vor începe lucrări, ne-am trezit, deodată, cu utilaje și cu zgomot, nu mai zic de mizeria care va apărea acum pe stradă. E în regulă că se repară, ca să nu mai apară probleme, dar sunt tare curios cum va arăta zona după ce vor finaliza. Mulți ieșeau pe acolo cu animalele, cu copiii, se mai bucurau de puțin spațiu verde, acum zici că sunt tranșee, vom vedea ce va fi după. Cred că sunt și alte metode, fără să se creeze atâta deranj și mizerie”, povestește un locatar din zonă.

Localnicii vor trebui să mai aștepte câteva săptămâni

Lucrările vor fi finalizate undeva la jumătatea lunii aprilie 2024. Astfel, localnicii vor trebuie să mai aștepte până când se vor putea plimba din nou liniștiți pe malul Bahluiului.

„Ca urmare a avariilor dese apărute pe parcursul anului trecut în zona podului Cerna, concentrate pe o porțiune relativ compactă, ApaVital S.A. a luat decizia de a reabilita un tronson de 300 de metri liniari de conductă de oțel de 1000 mm diametru. Lucrările privesc conducta magistrală care transportă apă potabilă către cartierele CUG, Nicolina, Pd. Ros, Cantemir, Alexandru cel Bun, Dacia, care erau afectate cu lipsa parțială a apei atunci când apăreau avarii. În prealabil, au fost executate o serie de lucrări pregătitoare, pentru a izola tronsonul de conductă ce urmează a fi reabilitat și pentru a nu afecta distribuția apei către utilizatori. Lucrările efective au fost demarate la 1 martie 2024 și vor mai dura cel puțin șase săptămâni. Lucrările de reabilitare se desfășoară în spațiul verde și sunt realizate din fonduri proprii ale ApaVital. Pe lângă acestea, mai pot apărea și înlocuiri de conducte impuse de aspectele operaționale ale activității ApaVital, dar care nu pot fi anticipate”, a transmis Răzvan Manolache, șeful Serviciului de Marketing și Relații cu Publicul de la ApaVital.

Lucrările din cartierul Alexandru cel Bun din Iași urmează să fie finalizate peste aproximativ o lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *