Prima pagină » Razboi în Ucraina » Localnicii din Ucraina încearcă să oprească tancurile Rusiei cu mâinile goale. Se pun în genunchi în fața tancurilor – FOTO, VIDEO

Localnicii din Ucraina încearcă să oprească tancurile Rusiei cu mâinile goale. Se pun în genunchi în fața tancurilor – FOTO, VIDEO

26 feb. 2022, 21:45,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Localnicii dintr-o mică localitate din Ucraina aflată la 150 de km de Kiev s-au pus în genunchi şi au încercat cu mâinile goale să oprească înaintarea tancurilor ruseşti.

Imaginile sunt cutremurătoare. Localitatea Chernihiv se afla la 150 de km de Kiev, tancurile vin din Belarus.

O sută de mii de ucraineni au trecut frontiera spre Polonia după lansarea atacului rus, a anunţat sâmbătă ministrul-adjunct al afacerilor interne polonez, Pawel Szefernaker, informează AFP.

„După lansarea operaţiunilor de război în Ucraina şi până astăzi (sâmbătă), pe toată lungimea frontierei cu Ucraina o sută de mii de persoane au trecut graniţa, venind din Ucraina în Polonia”, le-a spus Szefernaker jurnaliştilor, la postul de frontieră din Medyka.

Numai în ultimele 24 de ore, „35.000 de oameni au traversat frontiera polonezo-ucraineana spre Polonia”, a declarat vineri seara Pavel Szefernaker, la postul TVP.

Majoritatea sunt femei şi copii, dar sunt şi bărbaţi peste 60 de ani şi băieţi sub 16 ani, în afară vârstei de recrutare a bărbaţilor în Ucraina aflată în război.

Refugiaţii, mulţi dintre care se deplasează pe jos, aşteaptă ore în şir pentru a putea trece frontieră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *