Prima pagină » Local » Localnicii din Miroslava vor beneficia de serviciile CTP Iași! De la 1 ianuarie 2023 mai multe comune din zona metropolitană vor adera la aceste servicii

Localnicii din Miroslava vor beneficia de serviciile CTP Iași! De la 1 ianuarie 2023 mai multe comune din zona metropolitană vor adera la aceste servicii

07 mai 2022, 02:07,
Andreea Andrei, în Local

În ședința Consiliului Local Mirosolava de vineri, 6 mai 2022, s-a decis introducerea serviciilor Companiei de Transport Public Iași pentru localnicii din Miroslava. Vor fi mai multe curse regulate spre orașul Iași.

Mai multe comune din județul Iași au decis să înceapă demersurile pentru a transfera transportul în comun de la transportatorii privați către Compania de Transport Public Iași. În urma ședinței de Consiliu Local s-a decis ce trasee vor fi și data de 1 ianuarie 2023 ca dată de început a serviciului.

 CTP va acoperi tot transportul în comun din Miroslava

CTP va acoperi tot transportul în comun din Miroslava

Localnicii din Miroslava vor merge cu CTP Iași de la 1 ianuarie 2023

autobuz CTP pe strada

Autobuzele din Miroslava vor circula pe 5 trasee

Au fost stabilite 5 trasee menite să acopere integral nevoia de transport public la nivelul comunei Miroslava. Consiliul Local a hotărât la ședința din 6 mai 2022 care sunt cu exactitate traseele. De la 1 ianuarie 2023 Miroslava va avea integral transport în comun oferit de Compania de Transport Public Iași.

„Avem o veste foarte bună pentru miroslăveni: începând de anul viitor, din punctul de vedere al transportului public, toate satele din comună vor fi conectate cu Municipiul Iași. Actuala rută 23 va fi extinsă până la Vorovești. Totodată, vor fi adăugate 4 trasee noi. Acestea vor putea fi modificate în funcție de necesități”, a declarat primarul comunei Miroslava, Dan Niță.

Traseele care au fost concepute la întâlnirea de consiliu includ rute precum Iași (Tehnopolis) – Horpaz – Ciurbești – Dancaș și retur, Iași (Tehnopolis) – Valea Adâncă (Str. Principală – 5 Drumuri – Str. Livezilor – Str. Mărului – Str. Școlii – Str. Veche – Str. Viei – Str. Pepinierei) – Iași (Tehnopolis), Iași (Metro) – Brătuleni (Parc Industrial) – Brătuleni (sat) – Vorovești – Valea Ursului – Uricani – Iași (Metro), Primăria Miroslava – Cornești – Proselnici și retur,Iași (Podu Roș) – Sun City – Miroslava – Valea Ursului – Vorovești și retur.

Dan Nita in studioul bzi

Primarul comunei Miroslava, Dan Niță consideră că este o veste bună pentru localnici

Mai multe comune din zona metropolitană doresc serviciile CTP

primaria comunei miroslava

Miroslava este una dintre cele mai mari comune ale județului Iași

De la începutul anului 2022 mai multe unități administrativ-teritoriale din județul Iași au început să documenteze proiecte pentru a crea o colaborare cu Compania de Transport Public Iași. În cele mai multe cazuri transportul în comun este asigurat la momentul actual, la nivelul metropolitan, de firme private.

În multe comune serviciile firmelor private nu se ridică la nivelul nevoilor din comune. Autovehiculele existente fiind adeseori neîncăpătoare, vechi și biletele având un preț considerat “scump”.

În alte articole ale BZI.ro s-au prezentat situații neplăcute în legătură cu transportul în comun.

Cel mai recent caz este al firmei Aprilie S.R.L. care prestează servicii de transport pentru comunele Holboca și Aroneanu. În acest caz, mai multe persoane s-au plâns cu privire la capacitatea vehiculelor folosite pe trasee. Primarii celor două comune doresc să adere la serviciile Companiei de Transport Public Iași de la 1 ianuarie 2022. Singurele semne de întrebare care se ridică pentru această schimbare sunt legate de capacitatea companiei de a asigura serviciile.Localnicii din Miroslava sunt primii din zona metropolitană care au siguranța acestei schimbări benefice în domeniul transportului în comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *