Prima pagină » Local » Localnicii din cartierul Alexandru cel Bun au avut un șoc atunci când au ieșit la plimbare în parc. Au scos imediat telefoanele să filmeze: „Așa arată un oraș european”

Localnicii din cartierul Alexandru cel Bun au avut un șoc atunci când au ieșit la plimbare în parc. Au scos imediat telefoanele să filmeze: „Așa arată un oraș european”

27 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Localnicii dintr-un cartier ieșean au avut un șoc atunci când au ieșit la plimbare prin parc. Trei cai se plimbau prin Piața Voievozilor fără să fie deranjați de cineva

În ultimele săptămâni, trei cai umblă fără probleme pe străzile din cartierul Alexandru cel Bun. Localnicii au filmat animalele, însă vor ca autoritățile să ia atitudine. Caii vin de la casele din zona Cicoarei, iar proprietarii, deși sunt amendați, continuă să îi lase liberi.

Localnicii dintr-un cartier din Iași au avut un șoc

Localnicii din cartierul Alexandru cel Bun sunt exasperați de faptul că doi cai și un mânz umblă nestingheriți prin parcul din Piața Voievozilor. Animalele vin în timpul zilei de la casele de pe strada Cicoarei. Proprietarii lasă animalele libere, iar acestea umblă peste tot în căutare de hrană.

„De două săptămâni, tot am observat caii respectivi pe trotuar, prin cartierul Alexandru. Îi mai văd cum pasc iarbă chiar prin parcul din Piața Voievozilor. Cred că vin de pe pășunea dinspre Dacia, acolo am mai văzut vaci și capre la păscut. Așa arată un oraș european, umblă animalele pe trotuare”, povestește Claudiu, un locatar din zona respectivă.

Din fericire, până acum, nu a fost niciun incident, însă oamenii au filmat animalele cum se plimbă. Totuși, în parcul respectiv, sunt foarte mulți copii și oricând se poate întâmpla ceva.

„Este deranjat, te plimbi în parc și vezi caii deodată. Problema este că sunt mulți copii care se joacă aici, iar deși par blânzi, caii pot oricând să muște pe cineva. Sperăm că autoritățile vor face ceva ca să rezolve problema aceasta”, a spus Mirel, un localnic.

Polițiștii cunosc situația

Nu este prima dată când se întâmplă asta, ci și în anii trecuți au fost întâlnite astfel de situații. Oamenii din cartierele Mircea cel Bătrân și Alexandru cel Bun s-au trezit cu vaci printre blocuri. Polițiștii au depistat deja proprietarii și au aplicat trei sancțiuni în valoare de 1.200 de lei.

„Am sesizat, acum vreo trei săptămâni, această problemă, polițiștii locali au identificat proprietarii animalelor și au aplicat amenzi în acest sens. Sunt câteva gospodării pe strada Cicoarei, de unde provin animalele, proprietarii le lasă libere și ele pătrund în oraș. În cazul în care nu găsim proprietarii, atunci ridicăm animalele și le ducem la padocul din Tomești. Din păcate, în fiecare an, au fost astfel de probleme, însă noi vom continua să aplicăm amenzi până ce proprietarii vor înțelege că nu trebuie să mai lase libere cabalinele”, a precizat Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Localnicii din cartierul Alexandru cel Bun au avut un șoc atunci când au văzut caii care se plimbă pe trotuar.

Comentarii
  • Până și caii sunt civilizați în Iași, merg pe trotuar, nu calcă pe iarbă.

  • Pe mine calul nu ma deranjeaza. Din contra, imi place pentru ca are bun simt. Pe mine ma deranjeaza ciorile. Nici nu au bun simt, si mai si put.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024