Prima pagină » Local » Localnicii comunei Mogoșești au început curățenia de primăvară! Zeci de săteni au strâns peste 50 de tone de deșeuri

Localnicii comunei Mogoșești au început curățenia de primăvară! Zeci de săteni au strâns peste 50 de tone de deșeuri

19 apr. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

În comuna Mogoșești din județul Iași, peste 70 de localnici au participat la acțiunea de ecologizare a localității. Cu mic cu mare s-au mobilizat și au curățat mai multe zone din comună. Cel mai mic voluntar are doar 6 ani, iar cel mai în vârstă are 67 de ani

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, peste 70 de localnici din comuna Mogoșești, județul Iași, au participat la acțiunea de ecologizare a localității. Au adunat o mare parte dintre deșeurile aruncate ilegal în comună, din satele Mogoșești, Budești, Mânjești și Hadâmbu. Voluntarii au muncit toată ziua și au reușit să strângă deșeuri în aproximativ 500 de saci a câte 120 de kilograme fiecare. Volunarii prezenți au vârste cuprinse între 6 și 67 de ani. Printre deșeurile colectate se numără PET-uri și ambalaje din plastic.

„La acțiunea de ecologizare din acest an au participat 78 de localnici care au muncit cot la cot pentru a aduna cât mai multe deșeuri aruncate haotic pe spațiile publice. Acțiunea a avut loc în fiecare sat al comunei, dar și în 4 zone din Mogoșești, unde am identificat din timp deșeurile. În principal, au fost vizate cimitirele, unde gunoaiele sunt depozitate haotic, chiar dacă sunt amplasate containere. Urmează să suplimentăm numărul de containere și anunțuri prin care cetățenii să fie informați de faptul că deșeurile trebuie depozitate organizat. La această campanie s-au strâns în total aproximativ 500 de saci, pe care i-am depozitat într-un spațiu dezactivat al primăriei, urmând selecția deșeurilor”, a declarat Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești.

Campania de ecologizare continuă în comuna Mogoșești în zilele de 22 și 23 aprilie 2021

Pentru curățarea întregii comune, Primăria Mogoșești organizează alte două zile de ecologizare, unde sunt așteptați să participe toți localnicii. În viitorul apropiat, Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești, plănuiește și o campanie de împădurire.

„Au fost prezenți o parte din angajații primăriei, cadre didactice, elevi de diferite vârste, consilieri locali și cetățeni dornici de a proteja mediul înconjurător care este atât de prielnic sănătății noastre. În fiecare an participăm la ecologizarea localității, dar acum, în calitate de primar, am convins cetățenii mai ușor că trebuie să fim responsabili nu doar cu sănătatea noastră, dar și de frumusețea și farmecul naturii. Următoarele acțiuni de ecologizare vor avea loc joi, 22 aprilie 2021, și vineri, 23 aprilie 2021, întrucât deșeurile sunt interminabile.

Cu siguranță, vom continua astfel de acțiuni, întrucât dorim ca în Mogoșești să domine curățenia, ordinea și buna cuviință. Sunt omul care prețuiește sănătatea, iar sănătatea noastră depinde de natură și mediul înconjurător care trebuie să fie protejate prin diferite acțiuni de ecologizare. Ne vom mobiliza cât de repede într-o acțiune de împădurire, deoarece în comuna noastră au avut loc defrișări care au lăsat sechele codrilor atât de prețuiți de mulți dintre noi”, a precizat primarul comunei Mogoșești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *