Prima pagină » Titlurile zilei » Localnicii au montat capcane periculoase, pe ruta alternativă de la Podu Iloaiei! Dacă vrei să fentezi traficul, gândește-te de două ori înainte

Localnicii au montat capcane periculoase, pe ruta alternativă de la Podu Iloaiei! Dacă vrei să fentezi traficul, gândește-te de două ori înainte

11 sept. 2024, 02:00, 14 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Sătui de sutele de mașini care trec prin fața casei și ridică praful, localnicii, din satul Holm, au pus capcane pe ruta alternativă

Șoferii care vor să evite traficul aglomerat de la Podu Iloaiei au găsit o rută alternativă, prin satul Holm. Mii de autoturisme trec zilnic prin fața caselor oamenilor, iar din cauză că drumul este neasfaltat, zona se transformă într-un nor de praf. Disperați să găsească o soluție, locuitorii din satul Holm au decis să pună capcane pe drum.

Localnicii au montat capcane periculoase, pe ruta alternativă de la Podu Iloaiei

Pe ulițele din satul Holm, Podu Iloaiei, oamenii sunt terorizați de praful care le acoperă casele atunci când trece o mașină. Sătenii sunt obligați să stea în case, cu ușile și ferestrele închise. Situația este și mai gravă în timpul weekendului, atunci când traficul este intens.

Coșmarul de la Podu Iloaiei pare fără sfârșit, iar situația devine din ce în ce mai gravă. Ieri, 10 septembrie 2024, localnicii din satul Holm, sătui de miile de mașini care trec prin fața caselor și care stârnesc praful pe drum, au montat țepușe de fier care să le spargă roțile șoferilor ce trec prin zonă.

Mai mult, aceștia s-au apucat să își creeze și propriile cocoașe din pământ, pentru a încetini autoturismele care trec prin zonă. Situația traficului infernal, de la Podu Iloaiei, i-a făcut pe șoferii care sunt nevoiți să treacă prin zonă să recurgă la varianta ocolitoare, din Holm, însă, din cauza capcanelor puse de localnici, aceasta nu va mai putea fi folosită, iar ambuteiajul, de la intrarea în Podu Iloaiei, se va accentua și mai tare.

De mai bine de trei ani de zile, șoferii sunt umiliți de administrația județeană și locală, care doar propune proiecte, însă uită să le pună în practică sau le tergiversează. Sute de conducători auto stau, în fiecare zi, în coloana kilometrică dinspre Iași spre Podu Iloaiei, din cauză că județul bate pasul pe loc, lipsindu-i infrastructura rutieră.

Contactat de reporterii BZI, primarul din orașul Podu Iloaiei a transmis cetățenilor care locuiesc în Holm să fie mai înțelegători. Mai mult, acesta a precizat că cei care au pus capcanele vor fi sancționați.

„E clar că nu putem tolera un astfel de comportament. Fac un apel la cetățenii care locuiesc în zonă și sunt deranjați de aceste mașini și le spun să înceteze. Suntem oameni, trebuie să avem înțelegere! Primăria nu poate decât să trimită poliția locală în zonă pentru a inspecta totul și a identifica acele capcane. Nu avem camere video în zonă ca să putem sancționa. Dar cer tuturor celor care au informații, poate filmări cu cei care au făcut așa ceva și le cer orice dovadă. Doar așa vom putea aplica sancțiuni! Evident că acest comportament nu este legal și trebuie să înceteze. Îi înțeleg pe oameni, sunt deranjați, dar ce vină au șoferii? Lor le-ar plăcea să pățească așa ceva? Mă îndoiesc… În ceea ce mă privește, chiar vreau să aflu cine sunt făptașii!”, a spus Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei.

Șoferii și-au avariat autoturismele, pe ruta ocolitoare! Videoclipurile au ajuns virale, pe internet, iar Iașul s-a făcut de râs, în toată țara

Pe platformele de socializare, videoclipurile cu ruta din câmp au ajuns virale, iar Iașul se face de râs, în toată țara, din cauza autorităților care, de zeci de ani, nu au reușit să rezolve problema ambuteiajelor și să construiască o variantă ocolitoare. Imaginile vorbesc de la sine. Unii dintre șoferi fac haz de necaz, dar alții rămân cu mașinile suspendate prin câmp, din cauza drumului denivelat și impracticabil.

Autoritățile au promis, în repetate rânduri, că vor rezolva problema aglomerației de la Podu Iloaiei. Au spus că vor lărgi drumul, că vor mai construi o bandă pe sens, că vor face o variantă ocolitoare, însă nimic nu s-a concretizat. Au rămas doar promisiuni și dosare pline de praf, în sertarele instituțiilor publice, care ar trebui, așa cum pretind la fiecare campanie electorală, să fie interesate și să rezolve problemele pe care le confruntă cetățenii.

Un adevărat dezastru și o mare umilință din partea autorităților locale și județene se întâmplă de peste trei ani de zile, pe tronsonul dintre Iași și orașul Podu Iloaiei. În 2024, șoferii sunt nevoiți să petreacă ore în coada kilometrică, din cauza faptului că cei responsabili nu au fost capabili să construiască o rută ocolitoare. Primarul PNL, din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, trăiește doar cu speranța că, peste ani, lucrurile vor evolua și crede că o minune se va întâmpla atunci când centura ușoară va fi construită. Consiliul Județean, Prefectura Iași, nicio instituție nu mișcă și nu își dă interesul să urgenteze proiectele pentru rezolvarea aglomerației din Podu Iloaiei.

Sătui de sutele de mașini care trec prin fața casei și ridică praful, localnicii din satul Holm au pus capcane pe ruta alternativă. Drumul a devenit unul periculos, iar șoferii care vor alege să ocolească aglomerația vor putea sfârși cu cauciucurile dezumflate.

Comentarii
  • Este strada Holm ce aparține de Podu, nu sat..! Șoferii trebuie să știe că, in caz de accident sau distrugeri roți etc, nu pot fi despăgubiti pentru că acolo, nu e drum public.

    • Dacă este stradă, cum nu este drum public? Dacă arde o casă de pe „strada” Holm trebuie să ceri aprobare de la localnici să ajungi la incendiu?

    • Danilo Părerea

      Ești idiot, Ionel Alex. Dacă nu e drum public, ci privat, atunci riveranii să pună o barieră, nu țepușe. Indivizii trebuie identificați și trași la răspundere, că nu-s pe moșia lor. Mașinile, ca mașinile – deși e inacceptabil – dar dacă trece – absolut din întâmplare, desigur – o motocicletă, e moarte sigură. IDIOȚI SĂLBATICI.

  • Prăpădul...

    Stat eșuat, fărădelegi, sălbăticie, nesătui, hoții și mincinoșii au luat puterea prin vot ca să facă ce vor. Ce vină au oamenii care trăiesc acolo să le bage praful în plămâni și să-i omoare??? Cine-i apără, cine-i despăgubește???

  • Praf şi drumuri impracticabile găsiţi şi în Hârlău. Cred că ne prinde revelionul cu această situaţie. Nu cred că că le pasă primarilor şi preşedintelui Consiliului Judeţean, patru ani sunt asiguraţi, au fost realeşi.

  • Alexe e ocupat cu noua sa cucerire, doamna inspector scolar Luciana Antoci!!! Se iubesc ca doi ștrengari și isi fac declaratii de dragoste cu tenta “bam-bam”…..

  • Nu conteaza ce fel de drum este, privat sau public, tot despre distrugere vorbim. Asa ca, faceti plangeri penale pentru distrugere, cu AN (autor necunoscut), poate se potolesc cei care fac asta. Cred ca aceasta situatie este deranjanta pentru ei (traficul infernal, praful ridicat, etc.) dar distrugerea bunurilor altora nu este o solutie…

    • Ionuț Gafencu

      Dan… Ești bâtă! Deci faci plângere pentru autori necunoscuți și acei „autori necunoscuți” se vor liniști!!!! Crezi că stă poliția prin porumb să prindă niște oameni care ce să vezi…își apară și ei hainele puse la uscat de praf, copii care merg la magazin să nu fie accidentați etc…

      • Talambele care își apără rufele puteau să aleagă un primar care să facă o centură a localității și nu mai aveau problema asta, dar dacă sunt dobitoci bagă țepușe în pământ.

  • In loc sa stea la PUSCARIE, Alexa cu, concursul justitiei de cacat din tara asta a participat la alegeri, si le-a castigat cu spaga aferenta , impreuna cu fonfaitul si infatuatul de Moraru, prietenul dintatului de la Cotroceni !

  • În loc sa pună capcane, mai bine ar pune un masa cu limonada și cafea:))))
    Unii nu știu când ii lovește norocul

  • După cum rezulta din poze este drum public neasfaltat asa ca cei care se folosesc de asemenea practici sunt pasibili pedeapsa, comit o infractiune

  • podu iloaiei, acest no mans land al rromaniei

  • Ionuț Gafencu

    Dan… Ești bâtă! Deci faci plângere pentru autori necunoscuți și acei „autori necunoscuți” se vor liniști!!!! Crezi că stă poliția prin porumb să prindă niște oameni care ce să vezi…își apară și ei hainele puse la uscat de praf, copii care merg la magazin să nu fie accidentați etc…

  • Iar inventezi sate bă prostane? Care sat Holm? Ia uită-te pe împărțirea administrativă a comunei Podu Iloaiei și spune unde vezi satul Holm? E strada Holm bă boule, lasă-te dracu de scris articole și du-te în „satul Holm” l-a tăiat păpușoii. Boul dreaq.

    • Vîrcolici Mihai Gabriel

      Eu zic să cauți că sigur e sat!
      Doar ai Google!

    • Nu exista starda Holm !!!
      Exista sat holm sat, sat Scobîlteni, sat Cosițeni, sat Budăi, sat Henci cele care aparțin de oraș Podu Iloaiei .

  • Marletele tot marlete ramane.

  • Savurați ce ați votat !

  • va puteti opri din citit la podu iloaiei 🙂

  • Guzganul Rozaliu

    Savurați ce ați votat !

  • Unu' care rade

    Daca aia din Consiliul Local ar fi fost destepti, votau o „taxa de drum” cu care ar fi finantzat astfaltarea strazilor. Ce timpitzi, mai mult de spartul cauciucurilor nu i-a dus capul

  • Daca nu este public…semnalizare corespunzatoare si/sau bariere…daca este public…minim 5 ani puscarie cu executare pentru cine monteaza tepii aia.

    • este public, iar politia face nani
      nu-i ca si cum tzaranii vietnamezi care le-au pus acolo sunt suficient de inteligenti sa isi acopere urmele

  • Mârlanii din Holm încă nu știu că dacă locuiești într-un cac at de sat, vara ești prăfuit și toamna înoți prin noroaie. Acolostau doar putori care în loc să-și dea votul pe băutură și ajutor social mai bine ar pune condiția să le fie asfaltat drumul sau măcar pietruit. Cât despre autorități, ce să mai vorbim, tot soiul de golani fără nicio pregătire, fără niciun căpătâi s-au cățărat în posturi administrative.

    • Tu meriti nu numai rotile sparte. Ar merge si parbriz geamuri faruri. Sigur esti unul dintre ticalosii ce merg cu peste 80 km/h, dau flashuri si depasesc fara logica. Vinovatul principal e consiliul local care ignora satul Holm (da, e sat) la fel cum autoritatile de la Bucuresti ignora Moldova, iar urmarea e disperarea unor localnici. Alexa ar trebui s-o lase mai moale ca e primul vinovat, vine cu minciuni ca trage gaz si canalizare si apoi asfslteaza, dar cum nici nu se gandeste sa bage gaz nici canalizare asa va face si drumul. Oare de ce nu mai vine prin Holm?
      Si nu sunt nici eu de acord cu fiare in pamant nici cocoase improvizate la Hoisesti,am si eu masina dar cu mai mult de 20 – 30 km/h nu pot merge

      • Sigur ești un mârlan localnic, un tâmpit ca toate putorile care și-a luat un cazan SH și se crede stăpânul drumurilor. De unde ai concluzionat tu că eu merg cu 80 km/h pe drumul de ca cat din localitatea ta ? Nu-s la fel de tâmpit ca tine, dacă nu-mi place cum merge o mașină să mă apuc să-i sparg geamurile și roțile.
        Atâta timp cât nu încalc o proprietate , nu încalc nicio regulă de circulație, nu atentez la libertatea și integralitatea corporală a nimănui nu văd de ce un tâmpit ca tine să aibă dreptul de a mă judeca și de a-mi aplica o pedeapsă după capul lui plin de rachiu ieftin cumpărat din ajutorul social.

  • 1. Este cineva care a spart pneurile acolo?
    2. Este macar o singura reclamatie pt distrugere?
    3. Stirea nu spune nimic despre 1 si 2.
    4. Posibil sa fie o ,,facatura” gazetareasca” pt pct de internet.
    5. In legatura cu 4 toti postacii au pus botu.

  • Promit ca la 35.999 de ani dupa sfarsitul lumii, va fi centura ocolitoare la Podu Iloaiei plus autostrazi la orice iesire din Iasi.
    Putintica rabdare, stimabililor…

  • Dacă și-au tras drum pe proprietatea lor să pună bariere cu telecomanda.
    Atât timp cât e drum public circulă toată lumea pe el.
    Sunt multi ce o iau spre Erbiceni/ Belcești
    Pot folosi drumul agirol.
    Dacă se crede stăpân pe drumul agricol să dovedească că am trecut pe proprietatea lui.
    Așa , orice nebun pune țepușe pe unde vrea el.
    Pușcărie pentru cei ce fac astfel de țepușe

  • Asfaltati naibii drumul

  • Da’ politia platita de pulime, ce plm pazeste? E o infractiune de distrugere in forma continuata. Drum sau nu, acolo nu e proprietatea privata a mogladanilor. Daca era, exista gard. Nu au niciun drept asupa tetenului.
    Noi orasenii ar trebui sa punem capcane prin oras, pentru taranoi? Probabil ca da.

  • VASILE CIUPERCA

    Puneti si tepi mari, sapati gropi, sarme la 1m inaltime …. da chiar toti marletii vin pe terenul vostru. Epoca de piatra :)))))

  • De atatia ani nu suntem capabili sa iesim in strada si sa blocam Prefectura ptr crearea unei variante ocolitoare. Ne meritam soarta.

    Daca voi credeti ca problema se rezolva alegand rute ocolitoare sunteti niste prosti.

    Si eu daca as fi stat in acea zona unde se plange lumea ca trec N masini si ridica praf, as fi sapat canale adanci sau gropi foarte mari unde sa cada masinile.

    Faceti voi soferii p… ceva, nu deranjati pe altii. Daca erati baieti destepti si ati fi iesit in strada demult era facuta o varianta ocolitoare.

    Asa, din cauza prostiei si a indiferentei voastre suferiti in continuare ca asta meritati!!

  • Judge Alvin 'J.P' Valkenheiser

    este infractiune ce fac ei si se pedepseste conform legii. nu sunt ei proprietari de drum sau ulita ci statul roman. ei sunt proprietari doar pe suprafata din actul de intabulare, atat!

    Art. 253 Noul Cod Penal Distrugerea Distrugerea şi tulburarea de posesie
    Noul Cod Penal actualizat 2024 – Legea 286/2009

    (4) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

    • Orice lucrare pe domeniul public, bariera, țepușe, cocoase etc trebuie să aibă obligatoriu autorizatie. Mai montaseră niște deștepți țepușe pe la e-Gross ca sa nu intre masini pe sens interzis și au fost amendați și au plătit despăgubiri tuturor celor care și-au spart anvelopele acolo.

  • HOLM CITIZEN

    Deci, daca prindem cetateni din comuna HOLM in alta localitate avem voie sa le dam ciomege pana le suna apa in cap?

  • Mitica de la Liga

    Asta am votat cu toți, ne meritam soarta.
    Din păcate sunt „prosti, dar multi” și așa ne-am procopsit in continuare cu Tabla Spagalache și cu același Chirica.

  • E bine ca se f… romanii între eisa nu dispară rasa . Așa a fost tot timpul de aia suntem în cacaua !!!!!

  • Maxim Valentin

    Bravo lor, să iasă cu parul și să le distrugă cazanele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 octombrie 2024
12 octombrie 2024