Prima pagină » Razboi în Ucraina » Localitate din apropiere de Kiev distrusă de armata rusă, în urma unui atac cu rachete. Va trebui reconstruită de la zero

Localitate din apropiere de Kiev distrusă de armata rusă, în urma unui atac cu rachete. Va trebui reconstruită de la zero

04 mart. 2022, 14:57,
în Razboi în Ucraina

O localitate din apropierea capitalei Kiev a fost distrusă de armata rusă, în urma unui atac cu rachete, iar ceea ce a rămas în urmă este dezolant. Orașul Borodianka, care se află la nici 60 de kilometri de capitala Ucrainei, a fost supusă unui tir devastator. Distrugerile de aici sunt uriașe și totul va trebui reconstruit de la zero.

Ruşii încearcă de nouă zile să pună stăpânire pe Kiev, astfel că bombardamentele armatei ruse sunt din ce în ce mai intense. În ultimele ore, au fost lansate atacuri masive în apropierea capitalei ucrainene, dar şi asupra mai multor localități din estul şi sudul Ucrainei. Imagini făcute publice arată distrugerile uriașe provocate de bombardamentele Rusiei în apropiere de Kiev, la Borodianka.

Localitate distrusă de armata rusă, în urma unui atac cu rachete

Militarii ruşi își continuă ofensiva către Kiev, iar în tot acest timp au fost bombardate mai multe localităţi din apropierea capitalei Ucrainei. Una dintre localităţile lovite de rachetele ruşilor este și Borodianka, aflată la nici 60 de km de Kiev. Dezastrul produs aici este greu de imaginat. Au fost date publicității, de către serviciul de urgență de la Kiev, imagini care arată zone rezindențiale, locuite de civili, distruse de bombardamentele puternice.

 

Blocuri întregi sunt distruse și spun autoritățile că este posibil ca în ele să fi fost oameni care să nu fi reușit să se evacueze. Asupra acestei zone a fost inițiat un puternic atac aerian, fiind lansate rachete din avion. Totodată, tirurile au fost completate și de către proiectile lansate de artileria rusă.

 

Imaginile apărute pe reţelele de socializare arată clădiri locuite de civili distruse aproape în totalitate de bombardamentele rușilor. Din ceea ce se vede, un bloc a fost pur şi simplu lovit în plin, iar multe alte imobile au fost cuprinse de flăcări. Deocamdată, nu există informaţii cu privire la numărul victimelor acestor atacuri sângeroase ale armatei ruse în Borodianka.

Atacurile rușilor se concentrează asupra orașelor

Dacă la început, invadatorii ruși au atacat în principal obiective militare și strategice, se observă în ultima perioadă tot mai multe atacuri asupra zonelor civile. Invazia pare să nu fi decurs după cum a fost planificată, iar rușii s-au trezit că au de luptat cu un popor care nu este decis să se predea. Tot mai mulți civili s-au alăturat armatei ucrainene, opunând astfel rezistență în fața invaziei. În aceste condiții, rușii adoptă în prezent tactica pământului pârjolit.

Noi imagini au fost făcute publice și din Harkov, unde străzile arată ca în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Străzile sunt pline de cratere imense după bombardamentele puternice. Cu nouă zile în urmă, Rusia lansa primele bombe peste Ucraina, iar de atunci, tirurile de artilerie şi rachete nu s-au oprit. În ultimele zile, armata lui Putin şi-a concentrat atacurile în special asupra oraşelor ucrainene, inclusiv în zonele rezidențiale, unde nu sunt obiective militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *