Prima pagină » Actualitate » Liviu Vornicu: Filantrop și nu prea!!!
Liviu Vornicu: Filantrop și nu prea!!!

Liviu Vornicu: Filantrop și nu prea!!!

29 dec. 2023, 08:16, 2 ,
în Actualitate

 

            Analistul Liviu Vornicu, cetățean româno-american cu studii economice atât în România, cât și în Statele Unite, expune câteva elemente ale noii căi de rezolvare a schimbărilor climatice.

Renumitul Bill Gates continuă să surprindă lumea cu viziunea sa asupra modului cum ar trebui să fie salvată această planetă. Dacă multe din planurile sale au fost considerate absurde sau cinice de către majoritatea oamenilor de știință, noua idee s-ar putea încadra cu ușurință în categoria – credibilă pentru analfabeți funcționali.

Miliardarul împreună cu alți investitori au decis să susțină financiar compania Kodama Systems în întreprinderea sa de a reduce dioxidul de carbon din aer prin tăierea și îngroparea copacilor. În cadrul acestei acțiuni, se plănuiește ca 70 de milioane de acri de păduri, majoritatea din vestul Statelor Unite, să fi tăiate în următorul deceniu. După ce va defrișa acele păduri, firma Kodama ar intenționa să depoziteze lemnul tăiat în depozite subterane pentru a reduce încălzirea globală. Ce părere aveți despre o asemenea inițiativă pentru binele umanității?

Specialiștii sunt de părere că această poveste este promovată doar pentru îmbogățirea anumitor persoane, și că din punct de vedere științific ideea poate fi combătută în termeni generali de un elev din școala gimnazială, iar în termeni specifici de un absolvent de facultate de geografie sau geologie. În natură carbonul se află într-o deplasare permanentă de la un loc la altul. Temporar este stocat în anumite depozite până în momentul în care se deplasează între ele prin diverse procese, cum ar fi fotosinteză, ardere de combustibili fosili sau prin eliberarea aerului din plămâni. Deplasarea carbonului de la un loc de stocare la altul este cunoscută sub denumirea de ciclul carbonului, ciclu vital pentru viață pe Pământ. Natura tinde să mențină nivelurile de carbon în echilibru, ceea ce înseamnă că o cantitate de carbon eliberată în mod natural din zona de stocare este egală cu cea absorbită în mod natural de locul de stocare. Menținerea acestui echilibru al carbonului facilitează planetei noastre să susțină viața.

Cercetătorii independenți au susținut în permanență, argumentând cu studii aprofundate, că propaganda schimbărilor climatice antropogene sunt o mare înșelătorie, chiar dacă unii savanți cred că oamenii au perturbat acest echilibru al carbonului prin arderea combustibililor fosili. Acești specialiști independenți au criticat oamenii de știință pentru promovarea neadevărurilor doar pentru că proiectele lor sunt finanțate de corporații sau sunt angajați ai marilor companii, cărora subiectul schimbărilor climatice le sporesc veniturile. Scandalul Climategate din 2009 a dezvăluit pentru prima dată publicului larg că schimbările climatice provocate de om nu sunt altceva decât propagandă mincinoasă în numele banului.

Potrivit specialiștilor filantropul Gates a trecut la o nouă strategie cu privire la propagarea metodelor de soluționare a schimbărilor climatice. Astfel, la sfârșitul lunii iulie, publicația Forbes, devenită noua “trompetă” a miliardarului, a primit misiunea de a promova cel mai recent plan de a distruge și de a profita de lumea naturală în numele schimbărilor climatice într-un articol intitulat: „Tăiați pădurile pentru a salva planeta? Poate că nu este atât de nebunesc pe cât pare.” Incredibil, nu-i așa?

Publicația americană subliniază că Bill Gates și alți investitori vor finanța Kodama Systems pentru a reduce dioxidul de carbon din aer prin tăierea și îngroparea copacilor, dar cu condiția ca guvernul american să-i acorde subvenții pentru aceste activități. Această frază din articol ne indică cât se poate de clar că toată această propagandă are doar un singur țel – banii.        Forbes a perseverat în manipularea publicului cu diverse explicații și analogii în încercarea de a inocula conceptul că acești investitori se gândesc doar la binele planetei. Mai mult, a făcut abstracție de faptul că imaginile din satelit demonstrează modul în care CO2, ca îngrășământ al naturii, a îmbogățit constant atmosfera Pământului, și a continuat să promoveze periculoasă ideea că CO2 este un poluant, în pofida unui studiu realizat pe baza datelor din 1750 până în 2018, care a estimat că valoarea concentrației atmosferice de CO2 antropogen de origine fosilă în 2018 a fost de 46,84 ppm (părți la un million) dintr-un total de 405,40 ppm.

Pentru susținerea investițiilor sponsorilor săi, publicația, mai nou, a apelat la incendiile de vegetație ca argument solid pentru cauza nobilă a finanțatorilor declarând că incendiile uriașe din California din 2020 și din întreaga lume, pe care mass-media finanțată de corporații le-au mediatizat cu entuziasm, au fost rezultatul intervenției omului, fără a menționa, însă, că nu a existat vreo legătură cu schimbărilor climatice cauzate de om așa cum au demonstrat studiile prezentate de cercetători consacrați. Incendiile din Spania, Grecia, Italia și din pădurea tropicală amazoniană au fost cauzate, cel mai probabil, de incendii provocate, iar în ceea ce privește recentele incendii din Hawaii, există atât de multe întrebări fără răspunsuri sincere cu privire la distrugerea Lahaina din Maui, încât chiar și oamenii care au în mod normal încredere în guvern încep să se întrebe ce s-a întâmplat cu adevărat acolo.

Pionierii acestei noi activități de salvare a omenirii sunt Kodama Systems și investitorii săi, Breakthrough Energy Ventures și Congruent Ventures.         Potrivit unor surse jurnalistice, compania susținută de Gates, Kodama Systems, cu sediul în orașul Sonora, situat la poalele munților Sierra Nevada, a funcționat în mod invizibil de când a fost fondată în vara anului 2021, adică a exploatat ilegal pădurile și apoi a îngropat dovezile.

Breakthrough Energy Ventures („BEV”) a fost fondată de Bill Gates și este susținută de mulți dintre cei mai importanți afaceriști din lume. Aceasta a strâns, până în prezent, peste 2 miliarde de dolari în capital angajat pentru a sprijini companiile de ultimă generație, care conduc lumea către emisii nete zero.

Congruent Ventures este o firmă de capital de risc în fază incipientă, axată pe parteneriate cu antreprenorii în scopul creării de companii care să abordeze provocările legate de climă și sustenabilitate. Este unul dintre cei mai activi investitori americani în domeniul climei. Portofoliul său reprezintă companii menite să ajute la eliminarea emisiilor de carbon din fiecare sector al economiei. În aprilie 2023, avea în administrare active în valoare de peste 700 de milioane de dolari.

Cu toată acoperirea mediatică, adevăratul țel al propagandei climatice a fost devualat în nenumărate rânduri de către diverse surse credibile, precum laureați ai premiului Nobel, experți, cercetători și mulți alții, ceea ce i-a determinat până și pe oamenii de știință americani, care erau “cumpărați” sau îndoctrinați cu ideologia „crizei climatice”, să declare public că s-au săturat de bufoneriile miliardarilor. Mai ales că în ultima vreme au început să apară din ce în ce mai multe rapoarte ce au evidențiat că cei mai bogați oameni, 10% din populația S.U.A., sunt sursa a 40% din emisiile naționale de gaze cu efect de seră din Statele Unite, iar cele mai bogate familii, adică 1% din populația lumii, sunt responsabile pentru 15% – 17% din emisiile de carbon.

Toate acestea nu aveau cum să scape atenției activiștilor climatici. Din ce în ce mai mulți activiști pentru climă au devenit foarte vocali la adresa celor 1%. În opinia activiștilor, stilul de viață al miliardarilor este nesustenabil, iar această clasă de bogați sunt cei mai dăunători pentru planetă. Drept urmare, ei consideră că planeta ar fi mult mai sănătoasă dacă s-ar păstra copacii pe care Gates și acoliții săi doresc să-i taie și s-ar găsi o soluție pentru blocarea dăunătorilor. Cât de viabilă este această soluție propusă de ecologiști?

 

 

Comentarii
  • NU exista Filantropie !, doar jocuri de miliarde in interese finaciare in care companii ori miliardari cumpara politicienii care le favorizeaza legi ori contracte ulterioare in domeniile de interes !, cit despre criminalul mentionat …………

  • Se vehiculeaza tot felul de solutii – majoritatea sunt absurde, scumpe si fara sens – pentru reducerea emisiilor de CO2. Dar nu se spune nimic de plantarea de noi paduri, desi copacii absorb CO2. Recunosc, sunt si exceptii. Trump planuia ca SUA sa planteze pana in 2050 o mie de miliarde de arbori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *