Prima pagină » Actualitate » Liviu Dragnea va află dacă va fi eliberat din penitenciar. Judecătorii s-ar putea pronunța astăzi

Liviu Dragnea va află dacă va fi eliberat din penitenciar. Judecătorii s-ar putea pronunța astăzi

15 iul. 2021, 08:41,
George Cristian în Actualitate

Liviu Dragnea ar putea afla joi dacă va fi eliberat condiţionat din penitenciar. Fostul lider execută, în prezent, în penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive. Judecătorii de la Tribunalul Giurgiu ar putea să se pronunţe azi asupra eliberării condiţionate.

Procesul de judecă în Giurgiu după ce iniţial s-a judecat la București. Verdictul precedent din proces a fost unul negativ pentru fostul președinte PSD.

Liviu Dragnea ar putea afla azi dacă va fi eliberat condiţionat din închisoare

Procesul s-a întins pe o lungă durată de timp şi iniţial s-a judecat la Judecătoria Sectorului 5 din București. Liviu Dragnea a dorit să fie eliberat condiţionat pentru că, conform avocaților, şi-ar fi ispășit 2/3 din pedeapsă şi a avut un comportament exemplat în închisoare.

„este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”, informează Agerpres.

De altfel, Liviu Dragnea s-a plâns de faptul că o parte din conducerea Penitenciarului Rahova i-ar fi interzis dreptul la muncă şi l-au izolat în cameră pentru mai mult de 8 luni:

„la izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni (din când în când având acces afară o oră sau două seară) şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie”.

De asemenea, Dragnea a reclamat faptul că a fost ţinut zilnic în camera de detenţie 23 ore din 24 şi „în mod surprinzător a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2”.

Judecătorii i-au respins cererea de eliberare condiţionată

Înainte de procesul de la Giurgiu, judecătorii de la Judecătoria Sector 3 i-au respins cererea de eliberare condiţionată, iar în pofida contestaţiei făcute la Tribunalul București, decizia a rămas definitivă. Magistraţii de la Tribunalul București au precizt în motivarea decizie că fostul lider PSD nu a dat dovezi temeinice de îndreptare:

„instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

În paralel cu acest proces, fostul lider al PSD a deschis un al proces la Curtea de Apel București. În procesul deschis, Dragnea cererea strămutarea judecării eliberării condiționate, de la Tribunalul București, la orice alt tribunal din țară. Liviu Dragnea susținea, în fața magistraților de la Curtea de Apel faptul că judecătorii de la Tribunalul București nu pot fi imparțiali pentru că aceștia au semnat, în perioada în care PSD asigura guvernarea României, o petiție față de modificarea Legilor Justiției

Cu toate că decizia Tribunalului București, aceea de a nu-l elibera definitiv pe Liviu Dragnea, era una definitivă, magistrații Curții de Apel București i-au admis cererea acestuia de a muta procesul. Practic, decizia magistraților de la Tribunalul București a fost desființată iar Liviu Dragnea va fi judecat la Tribunalul Giurgiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *