Prima pagină » Actualitate » Liviu Dragnea, despre abuzurile pe care le-a suferit în închisoare: „Nu m-am vaccinat, am fost vaccinat”
Liviu Dragnea, despre abuzurile pe care le-a suferit în închisoare:

Liviu Dragnea, despre abuzurile pe care le-a suferit în închisoare: „Nu m-am vaccinat, am fost vaccinat”

07 oct. 2021, 22:01,
în Actualitate

Liviu Dragnea, fostul președinte al social democraților, a detaliat despre abuzurile pe care le-a suportat pe perioada în care și-a ispășit pedeapsa la Penitenciarul Rahova.

Acolo, după cum afirmă acesta, i s-a îngrădit dreptul la credință.

„Am fost vaccinat la Rahova. Nu m-am vaccinat, am fost vaccinat. Am avut și Covid în decembrie, anul trecut și în aprilie-mai mi s-au făcut cele două vaccinuri. Nu ai cum să nu le faci acolo. Nu mi s-a dat posibilitatea să decid, așa cum nu i s-a dat posibilitatea nimănui din sistem. Dacă nu te-ai fi vaccinat erai scos de la muncă. Eu de abia fusesem repartizat la muncă după nouă luni de izolare în celulă și nu am mai riscat (…)

N-am plans, sunt un om credincios. Din păcate, la Rahova, cât am stat eu acolo, Biserica a fost închisă. Nu au vrut să repartizeze un preot. Am fost vizitat acolo doar de Nunțiul Papal, cu un mesaj de la Sfântul Părinte, și o distincție. A venit la vizită, la cușetă, la peretele despărțitor.

Nu am cerut tratament preferențial, ci să am cel pe care îl au ceilalți deținuți. Am avut un tratament mai rău decât ceilalți”, a spus Liviu Dragnea.

Fostul șef al Partidului Social Democrat a afirmat că a trăit un real șoc psihologic atunci când a ajuns în închisoare și a realizat și-a pierdut libertatea. El a mai adăugat că pe perioada detenției nu a fost tratat la fel ca ceilalți deținuți, acestuia fiindu-i nerespectat dreptul la sănătate.

„Am avut și accident, am avut din păcate și o restrângere a dreptului la sănătate. Acum e mai bine, important e că merg pe picioarele mele, asta e cel mai important, și sunt sănătos și la cap. Am avut momente grele din punct de vedere psihologic în primele două zile. Atât.

E vorba de reacția conștientului și a subconștientului probabil la interdicția celui mai important drept pe care îl poate avea un om, și anume libertatea. Acest sentiment de închis, la care s-a adăugat și o frustrare foarte mare față de nevinovăția pe care o știam și nedreptatea pe care am simțit-o, a făcut să fie mult mai profund acel sentiment, dar am depășit, încet, încet”, a precizat Dragnea.

De asemenea, Liviu Dragnea a vorbit despre modul în care ar fi putut evita condamnarea la închisoare.

„Să amanetez România. Să fac legea off shore, gazele din Marea Neagră să nu se vândă în țară, ci în exterior. Nu puneam plafonarea la prețuri la energie și nu s-ar mai fi supărat o parte importantă din multinaționale.

Nu am nicio funcție în nici un partid. Încă nu sunt membru de partid în Alianța Pentru Patrie. Este un partid care crește foarte mult, a crescut în două săptămâni cu toate atacurile informatice asupra site-ului partidului. S-a spart parola de vreo 20 de ori. Am sărit de 80 de mii de membri, sunt deja 35 de organizații constituite, 17 țări APP constituite.

Cred foarte mult în acest partid, le voi pune la dispoziție un manifest politic, bazat pe patriotism economic”, a afirmat fostul lider PSD.

Fostul lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a analizat situația actuală din politica românească, în special despre negocierile pentru formarea noului Guvern ca urmare a votării moțiunii de cenzură.

„Arată ca o cacelama politică, o lipsă de asumare a responsabilității. Când dai jos un guvern, nu-l dai jos să spui nu știm ce să facem după aia. Te duci la Cotroceni și ceri guvernarea, îți asumi guvernarea. Când ceri alegeri anticipate și propui un guvern de specialiști, guvern de tranziție de câteva luni care trebuie să ia decizii cruciale pentru România. Acum unii spun că vor la guvernare, dar cu condiții, PSD vorbește de alegeri anticipate. Am mai auzit teoria că PSD nu mai are majoritate. De un an de zile țipă că Iohannis nu le-a dat primul ministru. Păi nici atunci nu aveau majoritate.

Nu aș intra, aș prelua guvernarea. Dacă îmi dă primul ministru președintele, fac un program, caut susținere în Paralment. Nu găsesc susținere, e altceva. E o abordare sută la sută cinică, toate declarațiile sforăitoare despre grija față de acest popor. Iohannis a lăsat o săptămână până să se întâlnească cu partidele. Nu era ceva foarte grav? De ce nu se întâlnesc mâine?

Sunt foarte mulți primari nemulțumiți de acest blat, această cumetrie politică între PSD, PNL și Iohannis, în ultimii doi ani de zile. Cîțu le-a promis bani primarilor PSD să amâne moțiunea și n-au mai primit. PSD așteaptă să le spună Iohannis care sunt pașii”, a declarat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *