Prima pagină » National » Liviu Dragnea cere dreptul să revină în politică: „Unii spun că eu nu am voie să ocup vreo funcţie într-un partid”
Liviu Dragnea cere dreptul să revină în politică: „Unii spun că eu nu am voie să ocup vreo funcţie într-un partid”

Liviu Dragnea cere dreptul să revină în politică: „Unii spun că eu nu am voie să ocup vreo funcţie într-un partid”

18 oct. 2021, 12:40,
Roxana Butuc în National

Fostul șef al Partidului Social Democrat face presiuni pentru a reveni din nou în politică. Acesta cere revizuirea sentinței primită în dosarul angajărilor fictive pentru care a primit trei ani și jumătate închisoare cu executare.

Aceste presiuni vin în contextul în care Liviu Dragnea vrea să se întoarcă în politică în noul partid înființat de Codrin Ștefănescu Alianța Pentru Patrie, lucru care nu este posibil atâta timp cât acesta are interdicție de a practica politică prin faptul că nu poate candida și nu poate fi ales.

Liviu Dragnea vrea să revină în politică

Fostul lider PSD cere să i se ridice interdicția de a practica politică. Pentru aceasta, conform unor declarații date în urmă cu mai mult timp, acesta ia în calcul posibiliatea unei acțiuni în instanţă. Liviu Dragnea vrea să se implice din nou în politică, cu ajutorul partidulul înființat de Codrin Ștefănescu.

„Unii spun că eu nu am voie să ocup vreo funcţie într-un partid. Eu pentru partidul ăsta voi face foarte multe lucruri”, a afirmat Dragnea, referindu-se la partidul Alianța Pentru Patrie, înființat de bunul său prieten și principal susținător, Codrin Ștefănescu.

Fostul președinte PSD declarații despre noul partid

Confom declarațiilor date de Liviu Dragnea despre noul partid, acesta ar urmări bunăstarea românilor. Partidul Alianței Pentru Patrie (APP), a împlinit duminică 17 octombrie o lună de la lansare, acesta strângând aproximativ 100.000 de români care și-au exprimat dorința de a face parte din acest partid.

„Partidul (…) este animat de patriotism economic. Nu este un partid naţionalist, nu este un partid xenofob, nu este un partid radical, antieuropean sau antiatlantic, dimpotrivă”, a declarat Liviu Dragnea

Liviu Dragnea își face partid politic

Amintim faptul că Liviu Dragnea a ieșit din închisoare pe 15 iunie 2021, executând doar 2 ani și 2 luni din întreaga condamnare (3 ani și 6 luni) pe care i-a primit în dosarul în care este acuzat pentru angajări fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. După eliberare, acesta a anunțat ost că va sprijini un partid nou-înfiinţat, numit Alianţa pentru Patrie. Potrivit lui Dragnea, formațiunea a luat naștere în urma demersurilor făcute de Codrin Ștefănescu.

„Prin octombrie am avut o discuţie cu Codrin Ştefănescu. Mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariţia unui nou partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care nu au curaj, de acoperiţi, de infiltraţi, de tot felul de interese împletite care distrug un partid sau îl lasă acolo unde trebuie să fie – 20%. Am zis că sunt de acord şi îl voi sprijini cu tot ce ştiu eu, cu toată experienţa mea politică, administrativă, economică, să se întâmple acest partid. Am găsit mai mulţi prieteni de-ai lui, patru oameni obişnuiţi, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca ca undeva, pe parcursul procedurilor, să se blocheze înfiinţarea partidului. Partidul s-a înfiinţat – se numeste Alianţa pentru Patrie. E un partid la început. S-a născut din lacrimi, deznădejde şi din suferinţă. A noastră, a tuturor. Dar şi din speranţa că încă se mai poate recupera România”, a declarat Liviu Dragnea

Liviu Dragnea declarații despre perioada îm care a fost închis

Din edițiile anterioare ale Cotidianului „BZI”, fostul șef al social democraților, a vorbit la începutul lunii octombrie, despre abuzurile pe care le-a suportat cât timp a fost închis la Penitenciarul Rahova.

„Am fost vaccinat la Rahova. Nu m-am vaccinat, am fost vaccinat. Am avut și Covid în decembrie, anul trecut și în aprilie-mai mi s-au făcut cele două vaccinuri. Nu ai cum să nu le faci acolo. Nu mi s-a dat posibilitatea să decid, așa cum nu i s-a dat posibilitatea nimănui din sistem. Dacă nu te-ai fi vaccinat erai scos de la muncă. Eu de abia fusesem repartizat la muncă după nouă luni de izolare în celulă și nu am mai riscat (…)

N-am plans, sunt un om credincios. Din păcate, la Rahova, cât am stat eu acolo, Biserica a fost închisă. Nu au vrut să repartizeze un preot. Am fost vizitat acolo doar de Nunțiul Papal, cu un mesaj de la Sfântul Părinte, și o distincție. A venit la vizită, la cușetă, la peretele despărțitor.

Nu am cerut tratament preferențial, ci să am cel pe care îl au ceilalți deținuți. Am avut un tratament mai rău decât ceilalți”, a declarat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *