Prima pagină » National » Liviu Dragnea are COVID-19! A fost internat de urgență la Spitalul Jilava

Liviu Dragnea are COVID-19! A fost internat de urgență la Spitalul Jilava

13 dec. 2020, 18:15,
Bianca Rebegea, în National

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a fost confirmat cu boala COVID-19. Acesta a fost internat de urgență la Spitalul penitenciarului Jilava, după ce ar fi intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2 de la un coleg de celulă, conform Digi24.

„Am vorbit foarte scurt cu domnul Liviu Dragnea, a fost luat și dus la Jilava, unde este spital COVID. Ieri era bine, dar acum nu știu. Dânsul este și fumător. Este exact ce îi trebuia”, a spus Flavia Teodosiu, avocata fostului lider PSD, potrivit libertatea.ro.

În acest moment este asimptomatic și va rămâne o perioadă în spital, până când va fi transferat, din nou, în penitenciar.

Liviu Dragnea este în vârstă de 58 de ani.

Liviu Dragnea ar putea părăsi penitenciarul mai repede

Liviu Dragnea are șanse să iasă mai repede din închisoare, după ce a câștigat recent în instanță dreptul de a se întoarce la muncă în perioada în care se află în penitenciar, având în vedere că în ultima vreme nu a mai putut să facă acest lucru.

Codrin Ștefănescu este cel care a făcut anunțul pe o pagină de socializare.

„Avocatul Flavia Teodosiu a reușit, azi (c.n. joi), să obțină la Curtea de Apel București suspendarea deciziei abuzive a ANP, pe baza căruia i-a fost retras dreptul la muncă! Vă reamintesc că sancțiunea i-a fost dată în urma unui interviu dat în presă! Pentru că Liviu Dragnea nu are voie să vorbească și nu are drepturi de nici un fel! Pentru că actuala putere încă tremură de spaimă doar când i se pronunță numele! Bravo, Flavia! Ai reușit să îndrepți un abuz infiorător și ai demonstrat că există magistrați care aplică corect legea!”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Care este hotărârea Curții de Apel București

Decizia Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la comunicare, dar este executorie.

„Admite acţiunea în parte. În baza art. 14 din Legea nr. 554/2004, suspendă executarea: – art. 17, alin. 4 din Decizia ANP nr. 500165/ 2017, în măsura în care retragerea de la muncă este determinată de aplicarea sancţiunii disciplinare prevăzute de art. 101, alin. 1, lit. d din Legea nr. 254/2013. – art. 24, lit. c din Decizia ANP nr. 500165/2017, în măsura în care interdicţia de folosire la activităţi cu caracter gospodăresc este determinată de aplicarea sancţiunii disciplinare prevăzute de art. 101, alin. 1, lit. d din Legea nr. 254/2013. până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anulare. Respinge în rest acţiunea.

Cu recurs, în cinci zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, în condiţiile art. 396, alin. 2 NCPC, azi, 09.12.2020″, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Liviu Dragnea a avut postul de mecanic în atelierul auto al Penitenciarului Rahova.

Dragnea, oprit să muncească de șeful ANP

Directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost cel care a luat decizia ca Liviu Dragnea să nu mai muncească o perioadă.

Cu toate acestea,  fostul șef al Camerei Deputaților a contestat această decizie în instanţă, prin intermediul avocatului său, iar Curtea de Apel București i-a dat, în parte, dreptate acestuia, printr-o decizie luată acum puțin timp.

În luna iunie, fostul şef al PSD dat un interviu, prin Skype, fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în care a oferit vești despre situația lui în penitenciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *