Prima pagină » National » Liviu Dragnea a depus o plângere împotriva penitenciarului pentru că nu i-ar fi calculat zeci de zile de muncă
Liviu Dragnea a depus o plângere împotriva penitenciarului pentru că nu i-ar fi calculat zeci de zile de muncă

Liviu Dragnea a depus o plângere împotriva penitenciarului pentru că nu i-ar fi calculat zeci de zile de muncă

23 apr. 2021, 14:26,
George Cristian în National

Războiul cu eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea incă nu a luat sfârșit. Fostul președinte al PSD care execută în aceste momente o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni la Penitenciarul Rahova a depus o plângere. Conform acestuia, instituţia nu ar fi luat în calcul 50 de zile de muncă.

Liviu Dragnea ar urma să fie eliberat după ce conducerea penitenciarului a dat undă verde iar judecătorii se vor reuni săptămâna viitoare pentru a lua o decizie în acest sens.

Liviu Dragnea a depus plângere împotriva Penitenciarului Rahova

Fostul președinte al PSD a decis să pună o plângere împotriva penitenciarului Rahova. Liviu Dragnea acuză instituţia de faptul că, pentru că nu a luat în calcul și nu i-a acceptat dreptul la muncă pentru 50 de zile, eliberarea condiţionată nu a putut să fie prezentă pe masa judecătorilor în februarie. De altfel, acesta explica în actul din dosarul de la instantă,că fiecare persoană beneficează de dreptul la muncă iar autorităţile au încălcat fără niciun motiv acest drept.

Acţiunea are ca scop câștigarea a 49 de zile de muncă, zile care pot fi considerate în acest sens din perspectiva că el ar fi vrut să lucreze, dar instituţia nu l-a lăsat. Dacă judecătorii vor da un aviz favorabil, cele 49 de zile se vor lua în calcul în cererea de eliberare condiţionată care urmează să se judece pe data de 27 aprilie 2021.

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiţionat săptămâna viitoare

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD a depus curând o cerere de eliberare condiţionată. Decizia a venit în contextul în care în aprilie și-a ispășit minimul de pedeapsă prevăzut de lege pentru a avea dreptul de a fi eliberat condiţionat. Conform declaraţiilor de la acea dată, Dragnea ar vrea să fie liber în săptămâna de dinainte de Paște, iar acest lucru este foarte posibil ţinând cont că deja a primit undă verde iar decizia judecătorilor este ultimul pas şi se aşteaptă a fi luat, favorabil, pe data de 27 aprilie 2021.

„Este o confirmare pentru aplicarea prevederilor legale pentru eliberarea condiționată. Dânsul a ispășit două treimi din pedeapsă și a avut și muncă la penitenciar. Dânsul ar fi putut aplica pentru eliberare condiționată pe 27 februarie. Avem termen pe data de 27 la Judecătoria Sectorului 5”, a spus Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, pe data de 21 aprilie 2021 pentru presă

Liviu Dragnea a fost condamnat, pe data de 27 mai 2019, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de faptul că, în urmă cu mai mulţi ani ar fi angajat fictiv mai multe persoane la DGASPC Teleorman. În consecinţă, acesta a executat până acum 2 ani din totalul de închisoare şi avea dreptul de liberare condiţionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`