Prima pagină » Actualitate » LIVE VIDEO din Kiev după ce Rusia a declarat război! Cozi kilometrice de mașini

LIVE VIDEO din Kiev după ce Rusia a declarat război! Cozi kilometrice de mașini

24 feb. 2022, 11:02,
în Actualitate

Este panică în Kiev şi în mai toată Ucraina după ce Rusia a declarat război. De exemplu, în capitala țării sunt cozi mari de maşini. Oamenii sunt panicați şi doresc să plece din regiune de frica unui război în capitală. Forțele militare rusești au declarat că au cucerit toate aeroporturile din Ucraina.

Asta în timp ce oficialii de la Kiev au făcut apel la voluntari și veterani. Armele urmează să fie distribuite veteranilor militari din Ucraina ca răspuns la acțiunea Rusiei, relatează agenția de presă Reuters, citând poliția. Aceasta vine pe fondul unor rapoarte conform cărora ucrainenii sunt încurajați să se alăture unităților teritoriale de apărare ale țării.

Imaginile transmise de Reuters sunt generice și surprins starea de fapt din Kiev. Sunt cozi de kilometri de mașini, pe o singură direcție. Vorbim despre faptul că mulți locuitori se îndreaptă spre ieșirea din oraș și vor să fugă din calea războiului. La granița dintre Republica Moldova și Ucraina au fost semnalate alte cozi kilometrice. Oamenilor le este teamă, iar acest lucru este evident dacă e să ținem cont că Rusia atacă din toate părțile, chiar și din Transistria.  Paul Adams, corespondent diplomatic al BBC, a publicat o actualizare a stării din Kiev. Acesta povestește, în mod subiectiv faptul că oamenii încă mai cred că totul o să fie bine:

Un suflet blând tocmai mi-a adus micul dejun aici, la Kiev. Ea a spus că crede că totul va fi bine. Dar până acum totul merge așa cum au avertizat oficialii occidentali că ar putea. Ei au mai spus că forțele ruse vor ajunge la Kiev „în câteva zile” de la începerea unui atac.

Nici acum, se pare, mulți oameni de aici nu prea își dau seama ce li se întâmplă. Dar judecând după drumurile înghesuite de mașini, care ies din oraș, o mulțime de alți oameni o fac. Acesta este un șoc monumental într-o țară care nu crede că reprezintă o amenințare pentru nimeni. Din păcate, pentru bărbatul de la Kremlin, reprezintă o amenințare prin simplul fapt că există. Pentru tot ceea ce ucrainenii liberali, cu mintea deschisă, au încercat atât de mult să realizeze în ultimul deceniu, aceasta este o tragedie profundă. a declarat Paul Adams, corespondent BBC.

Oricum, Vladimir Putin a anunțat public începerea operațiunii militare din Ucraina.

Uniunea Europeană va impune sancțiuni dure pentru Rusia

La nivel politic vorbim de mai multe declarații făcute de oficialii Uniunii Europene care vorbesc despre sancțiuni dure împotriva Rusiei. Ursula von der Layer a menționat faptul că alături de partenerii strategici îl somează pe Vladimir Putin să înceteze cu conflictul din Ucraina.

Vom opri accesul băncilor rusești la resursele financiare din Uniunea Europeană. Suntem împreună cu toţi partenerii noștri, SUA, Canada, Japonia. Milioane de ruşi nu vor război. Președintele Putin încearcă să se întoarcă în perioada imperiului rus. Cer Rusiei să renunțe la invazie. Nu vom permite președintelui să înlocuiască statul de drept şi dreptul internaţional.

Charles Michel, președintele Consiliului European, a precizat faptul că este în tandem cu Ursula von der Layer și că sancțiunile vor fi dure. Sunt cele mai negre timpuri de după al doilea război mondial. . O forță nucleară care atacă un stat. Este o încălcare a principilor de baze ale coexistenței umane. Costă multe vieți. UE va răspunde în cel mai posibil mod. a transmis Michel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *