Prima pagină » Actualitate » Live-ul din Parlamentul României va fi în continuat permis, dar în anumite condiții! George Simion va ataca la Curtea Constituțională
Live-ul din Parlamentul României va fi în continuat permis, dar în anumite condiții! George Simion va ataca la Curtea Constituțională

Live-ul din Parlamentul României va fi în continuat permis, dar în anumite condiții! George Simion va ataca la Curtea Constituțională

09 feb. 2022, 12:46,
BZI.ro, în Actualitate

Este circ total în Parlamentul României în special pe tema live-urilor făcute de aleşii neamului. Așadar, live-ul fă fi în continuare permis, dar cu anumite condiţii. În replică, George Simion s-a arătat nemulţumit de acest lucru şi a declarat că reglementarea va fi atacată la Curtea Constituţională a României.

Parlamentarii vor permite live-urile din Parlament dacă acestea sunt făcute în perimetrul grupului parlamentar de care aparţine cel care emite live pe reţelele de socializare.

Live-ul din Parlamentul României va fi în continuat permis, dar în anumite condiții

Așadar, aşa cum arată transpunerea regulamentului intern, cei care vor face live în Parlamentul României vor trebui să respecte câteva condiții. Live-ul va fi permis dar doar atunci când cel care îl face o face din perimetrul grupului parlamentar de care aparține. Liderul deputaților UDMR a precizat faptul că nimeni nu are nicio problemă cu transparența şi că s-a constatat faptul că unii parlamentari făceau live-uri în loc să lucreze în interesele românilor:

„Live-urile vor fi permise şi de acum înainte, numai că acela care face live-uri trebuie să stea în perimetrul arondat grupului respectiv. Deci, noi n-avem probleme cu transparenţa, dar (…) unii parlamentari n-au altceva de făcut în plenul Parlamentului, în loc să se ocupe de problemele reale ale României, şi mergeau cu telefonul în nasul colegilor şi era destul de deranjant. Şi, atunci, am ajuns la această concluzie – nu trebuie să interzicem live-urile, oricine poate să facă live din plenul Camerei Deputaţilor, dar să o facă din banca lui”, a precizat liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, la finalul şedinţei comisiei.

George Simion va ataca hotărârea la Curtea Constituțională a României

În replică, George Simion a menționat faptul că partidul pe care il reprezintă va ataca hotărârea la Curtea Constituțională a României (CCR). Votul a fost unul majoritar. Vorbim despre 202 voturi pentru, 91 împotrivă și doar 4 abțineri:

„Tot ce pot să vă asigur este că în momentul în care vom avea o majoritate în Parlament îi vom lăsa pe toți să filmeze și să fotografieze. Ce pot să vă promit este că, în ciuda cutumei de aloca și opoziției anumite locuri, nu o să permitem niciodată ca o comisie importantă cum este Comisia de apărare să fie reprezentantă de invidizi ca Pavel Popescu”, a spus Simion, la tribuna Parlamentului.

 

Totuși, în urmă cu câteva ore, copreședintele AUR menționa faptul că, dacă live-ul va fi interzis în Parlament va începe să filmeze ce se întâmplă în comisiile de specialitate dar și ce se întâmplă în unele biroul din Parlamentul României:

” O să filmez şedinţele de comisii. E mult de văzut. O să filmez şi mai mult după ce se adoptă regulamentul. O să filmez prin birouri, se întâmplă lucruri interesante acolo”, a spus George Simion.

Nici cei din USR nu sunt de acord cu limitările de a face live pe Facebook. Dan Barna a menționat faptul că este de acord cu acţiunile care să limiteze actele de violență, dar că românii trebuie să aibă acces la transmiterea live din Parlament:

Susținem toate sancțiunile privind blocarea violenței, dar nu vom susține niciodată modificările prin care nu mai avem voie cu bannere în sală sau live-uri prin care arată românilor ceea ce se întâmplă în Parlament.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *