Litoralul pentru toţi 2020. Ieşenii care merg în vacanţă pe litoralul Marii Negre în perioada 1-30 septembrie se pot caza cu tarife reduse. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat a 37-a ediţie a progamului „Litoralul pentru toţi„. Preţul unei noapti de cazare prin acest program pleacă de la 45 de lei. Sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă.
Dacă nu aţi apucat până acum să mergeţi pe litoral, a sosit cea mai bună perioadă din an pentru a petrece un sejur la malul mării. Prin programul Litoralul pentru toţi, romanii pot profita de preţuri mici de la data de 1 septembrie. Astfel, până la sfârşitul lunii septembrie romanii se pot caza cu tarife reduse, plătind de la 45 de lei de noapte prin programul „Litoralul pentru toţi”, aflat la a 37-a ediţie, lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Litoralul pentru toţi 2020. Ce trebuie să ştie ieşenii despre ediţia din toamnă
Potrivit Federaţiei, programul se adresează tuturor turiştilor care doresc să viziteze litoralul românesc în perioada 1-30 septembrie, beneficiind astfel de tarife cu până la 65% mai mici faţă de cele din vârful de sezon.
Un număr de 49 hoteluri din staţiunile Jupiter, Neptun, Olimp, Venus, Saturn, Mangalia, Costineşti, Eforie Nord şi Mamaia pun la dispoziţie 3.600 de locuri pe noapte.
„Până în prezent s-au înscris în program 49 hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţia turiştilor un număr de aproximativ 3.600 de locuri pe noapte. „Aceste locuri vor fi vândute atât prin agenţiile de turism partenere şi revanzatorii lor, cât şi direct de către hoteluri”, se menţionează în comunicat.
Ieşenii care nu au apucat să folosească voucherele de vacanţă trebuie să ştie că în cadrul programului „Litoralul pentru toţi” se acceptă şi tichetele de vacanţă.
„Ne aflăm într-un an deosebit de greu pentru turismul românesc, acest sector de activitate fiind cel mai afectat în urma apariţiei pandemiei de SARS-CoV-2 în ţara noastră. A trebuit să facem faţa nenumăratelor provocări şi schimbări, deloc uşoare, pe care apariţia noului coronavirus le-a impus, fiecare operator din turism făcând eforturi deosebite pentru că toţi turiştii să se simtă în siguranţă şi să se bucure cu adevărat de vacanţă, în pofida restricţiilor. Astfel, la sfârşitul unui sezon dificil, considerăm că avem obligaţia de a face toate eforturile pentru a prelungi sezonul estival, oferind turiştilor oportunitatea să petreacă un sejur la malul Mării Negre”, a declarat Dragoş Raducan, Prim-Vicepresedintele Executiv FPTR.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc are în componenţa 5.344 de societăţi comerciale din turism, care asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajaţi, reprezentând 37% din forţa de muncă din turism, cu o cifră de afaceri cumulata de peste 5 miliarde de euro şi gestionând, într-o pondere covârşitoare, capital românesc.
Litoralul pentru toţi 2020. Când a fost lansat acest program
Litoralul pentru toţi este un program social destinat familiilor care doresc petrecerea unui sejur pe litoral în extrasezon. Programul a fost lansat în urmă cu 18 ani şi este susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronate hoteliere locale. Prin programul ”Litoralul pentru toţi”, romanii pot petrece un sejur la malul mării prin care să cheltuiască mult mai puţini bani la sfârşitul sezonului estival. De asemenea, până acum pare să fi avut succes, mulţi romani profitând din plin de această perioadă. Programul se desfăşoară atât la începutul sezonului estival cât şi la sfârşitul sezonului, respectiv luna septembrie. În cadrul acestui program se înscriu an de an hoteluri de 2, 3 şi 4 stele din toate staţiunile de pe litoralul românesc.
Toxiinfecţii alimentare pe litoral. Iată ce s-a întâmplat în acest sezon estival
Chiar dacă în fiecare an toxiinfecţiile alimentare apar pe litoral din cauza mâncării alterate, se pare că anul acesta nu au mai fost semnalate cazuri de acest gen. Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat controale încă de la debutul sezonului, însă nu au fost repercursiuni grave asupra sănătăţii populaţiei. Anul trecut, în doar două săptămâni, peste 250 de turiști au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.
Toxiinfecţiile alimentare nu au mai apărut pe litoral din cauza mâncării alterate comercializate de agenţii economici, cum au fost situaţii frecvente în anii trecuţi. Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat controale de la debutul sezonului estival şi au găsit nereguli la agenţii economici, dar în nicio situaţie nu au fost repercursiuni grave asupra sănătăţii populaţiei.