Prima pagină » Eveniment-Social » Listele cu elevii rromi și cu cerințe educaționale speciale admiși în liceele din Iași. Primele medii de admitere sunt 9,10 și 8,50
Listele cu elevii rromi și cu cerințe educaționale speciale admiși în liceele din Iași. Primele medii de admitere sunt 9,10 și 8,50

Listele cu elevii rromi și cu cerințe educaționale speciale admiși în liceele din Iași. Primele medii de admitere sunt 9,10 și 8,50

19 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Joi, 18 iulie 2024, Inspectoratul Școlar Județean Iași a publicat rezultatele repartizării în liceele din Iași pentru elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale (CES), pentru anul școlar 2024-2025

Cele mai mari medii de admitere au fost 9,10 pentru candidații pe locuri pentru rromi și 8,50 pentru cei cu cerințe educaționale speciale.

Un număr de 164 de elevi rromi și cu cerințe speciale au fost repartizați în liceele din Iași

Inspectoratul Școlar Județean Iași a publicat rezultatele repartizării în liceele din Iași pentru elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale, pentru anul școlar 2024-2025. Un număr de 120 de elevi rromi au fost repartizați în liceele din Iași și 44 cu cerințe educaționale speciale.

La această repartizare, s-au înscris la liceu doar elevii care au certificat de orientare școlară și profesională pentru ciclul gimnazial, valabil pentru anul şcolar 2023-2024, emis de Centrul de Resurse și Asistență Educațională, care atestă existența unei cerințe educaționale speciale.

Certificatul de orientare școlară și profesională este singurul document acceptat pentru admiterea pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă, conform ordinului de ministru privind admiterea la liceu în 2024.

În perioada 19-22 iulie, pot completa fișele cu opțiuni de admitere la liceu candidații romi și cei cu CES, care sunt repartizați pe 18 iulie, dar renunță la acele locuri și vor să fie repartizați în etapa generală.

Repartizarea a fost computerizată

Admiterea pe locurile speciale a fost făcută computerizat într-o sesiune distinctă, desfășurată înaintea etapei de repartizare computerizată.

„Inspectoratele școlare județene alocă pentru elevii romi și pentru cei cu CES locuri distincte în unitățile de învățământ de masă, peste numărul de locuri repartizat respectivelor unități de învățământ, în limita a 1-2 locuri suplimentare la clasă. Admiterea candidaților pe locurile speciale pentru romi, respectiv pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă pentru candidații cu CES se face computerizat, într-o sesiune distinctă, desfășurată înaintea etapei de repartizare computerizata”, prevede ordinul care reglementează admiterea la liceu 2024.

Până în data de 22 iulie 2024, are loc înscrierea absolvenților de clasa a VIII-a la liceele din Iași. Repartizarea computerizată a celor care au susținut examenul de Evaluare Națională va avea loc pe 24 iulie 2024, urmând ca rezultatele să fie comunicate în aceeași zi, cu afișarea listelor cu locurile neocupate.

În perioada 25-30 iulie 2024, candidații își vor depune dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați. Pe 30 iulie 2024, unitățile de învățământ liceal vor transmite situația locurilor rămase libere, iar între 31 iulie și 2 august 2024, comisiile de admitere vor rezolva situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *