Prima pagină » Local » Lista străzilor din Iași care vor fi reabilitate. Două mari cartiere sunt vizate de Primăria Iași
Lista străzilor din Iași care vor fi reabilitate. Două mari cartiere sunt vizate de Primăria Iași

Lista străzilor din Iași care vor fi reabilitate. Două mari cartiere sunt vizate de Primăria Iași

20 aug. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Municipalitatea a întocmit lista străzilor din Iași care vor fi reabilitate în perioada următoare. Un set de artere din mai multe cartiere vizate de Primăria Iași vor intra la modernizare, lungimea totală a acestora fiind de peste 3 kilometri. Consiliul Local Iași a avizat recent un proiect pentru lărgirea străzii Sofia Nădejde la patru benzi, una din principalele artere din zona Cicoarei

Autoritatea locală a întocmit recent lista străzilor din Iași care vor fi reabilitate. Astfel, un set de artere din mai multe cartiere ale municipiului Iași vor intra la modernizare, lungimea totală a acestora fiind de peste 3 kilometri. În plus, Consiliul Local Iași a avizat recent un proiect pentru lărgirea străzii Sofia Nădejde la patru benzi, una din principalele artere din zona Cicoarei.

Lista străzilor din Iași care intră la reabilitare. Proiectul a fost demarat de Primăria Iași

Municipalitatea a întocmit lista străzilor din Iași care vor intra la reabilitare. Conform celor din Primăria Iași, va fi organizată o licitație pentru încredințarea serviciilor de proiectare a lucrărilor de modernizare a opt străzi din oraș. Este vorba despre strada Camil Ressu, strada Podișului (parțial), strada Văleni, stradela Văleni, strada Viorelelor, strada Urcușului. Toate aceste artere sunt în cartierul Galata. În lista municipalității a mai intrat și trecătoarea Fântânilor și strada Petre Ispirescu din cartierul Tătărași.

„Firma selectată în urma procedurii de achiziție va trebui ca în cel mult opt luni să elaboreze studii de teren, să obțină avize și acorduri, să redacteze documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, proiectul tehnic, să obțină autorizația de construire etc.”, au menționat cei de la Primăria Iași.

Lungimea totală a celor opt străzi este de 3.290 metri. În documentație se arată că strada Camil Ressu are o lungime de 280 metri liniari și 1.400 metri pătrați, strada Podișului are 300 metri liniari și 1.800 metri pătrați, iar strada Văleni are 500 metri liniari și 2.500 metri pătrați. În documentele emise de la Primăria Iași se arată că stradela Văleni are 300 metri pătrați și 1.200 metri liniari, iar strada Viorelelor are 1.000 metri liniari și 6.000 metri pătrați. În plus, strada Urcușului are 520 metri liniari și 2.600 metri pătrați, iar trecătoarea Fântânilor are 160 metri liniari și 800 metri pătrați. De asemenea, strada Petre Ispirescu are 230 metri liniari și 2.300 metri pătrați.

Stradă cu 4 benzi în Cicoarei. Strada Sofia Nădeje, prinsă în lista străzilor din Iași care vor fi refăcute

Zilele trecute, Consiliul Local a avizat un proiect legat de reabilitarea străzii Sofia Nădejde din municipiul Iași. Artera din zona Cicoarei va fi extinsă la patru benzi, câte două pe sens.

„În decursul ultimilor 50-60 de ani, străzile din cadrul municipiului lași au fost supuse diverselor lucrări ce au presupus fie mobilarea acestora cu rețele de utilitătăți, fie executarea de lucrări ce au vizat modernizarea și creșterea confortului în trafic a cetățenilor riverani acestor străzi. Creșterea parcului auto al municipiului Iași și dezvoltarea tehnologică ce a influențat în mare măsură calitatea și performanțele autovehiculelor impun ca o condiție obligatorie existența unei trame stradale corespunzătoare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *