Prima pagină » Local » Lista preliminară pentru alegerile parlamentare 2024 la Senat și Camera Deputaților din partea PSD Iași
Lista preliminară pentru alegerile parlamentare 2024 la Senat și Camera Deputaților din partea PSD Iași

Lista preliminară pentru alegerile parlamentare 2024 la Senat și Camera Deputaților din partea PSD Iași

04 sept. 2024, 18:22, 4 ,
în Local

PSD Iași a transmis lista cu membrii din partid care și-au depus dosarele de candidatură internă în vederea stabilirii listei finale cu care social-democrații ieșeni se vor prezenta la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024.

BZI a primit de la sursele de la București un draft al reprezentanților PSD Iași de pe lista scurtă pentru Senat și Camera Deputaților.

Camera Deputaților:

Cojocaru Petre Bogdan

Silviu Macovei

Iulian Chirilă

Genoveva Farcaș

Bogdan Alexa

Costel Iosub

Senat

Maricel Popa

Mihaela Ivancia

Pe lista prezentată de PSD Iași se pot observa mai multe personaje controverstare, cum ar fi Cristian Stanciu, prezentat ca fiind un om de afaceri, lider de grup al consilierilor județeni social-democrați și vicepreședinte PSD Iași, însă acesta, de fapt, are pe numele său mai multe dosare penale.

Majoritatea sunt deschise pentru falsificarea unor diplome (este deținătorul FEG care produce diplome pe bandă rulantă), dar și pentru spațiile comerciale, clădirile primite de la primărie de peste 20 de ani, pentru care nu plătește chirie.

Cristian Stanciu a fost declarat incompatibil de ANI! A profitat de influența şi funcţiile sale pentru a atrage foloase pentru FEG

Agenția Națională de Integritate a dat verdictul. Cristian Stanciu s-a aflat în incompatibilitate timp de 3 ani, perioadă în care a ocupat atât funcția de consilier județean, cât și pe cea de manager al Fundației Ecologice Green. Din această postură, nu ar fi trebuit să încheie contracte cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, care se află în subordinea Consiliului Județean Iași, nici să fie membru în Consiliul de Administrație al unității medicale, dar, folosindu-se de influența sa, Cristian Stanciu nu doar că și-a băgat cursanții în spital, ba mai mult, a făcut asta pe gratis, aducând un prejudiciu statului.

Cristian Stanciu s-a aflat în incompatibilitate aproape 3 ani, în perioada 15.06.2018-27.01.2021, timp în care a fost membru al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Iași, dar a ocupat și postul de consilier județean. Acum, PDS-istul nu va mai putea avea nicio funcție publică și politică.

Cristian Stanciu a fost declarat incompatibil de ANI, iar majoritatea dosarelor penale sunt deschise pentru falsificarea unor diplome (este deținătorul FEG care produce diplome pe bandă rulantă), dar și pentru spațiile comerciale, clădirile primite de la primărie de peste 20 de ani, pentru care nu plătește chirie.

Cristian Stanciu, profit anual de milioane de euro din diplome false la FEG

Cotidianul BZI a publicat nenumărate articole cu privire la profiturile uriașe pe care Cristian Stanciu le înregistrează prin umbrela FEG. O mașinărie de diplome false produce, pentru consilierul județean PSD Cristian Stanciu, un profit de 6 milioane de euro pe an. Asta, prin Fundația Ecologică Green (FEG). Deși fundația ar trebui să fie non-profit, Stanciu încasează sume serioase care au fost reinvestite în terenuri și clădiri, chiar sub ochii autorităților.

Citește și:

I s-a înfundat, în sfârșit, lui Cristian Stanciu! După ce a căpușat, timp de 20 de ani, Primăria Iași, controversatul afacerist este obligat să plătească chirie pentru locațiile FEG

Răzbunarea lui Cristian Stanciu, consilierul județean PSD, continuă! După ce a fost umilită și neplătită, profesoara de sport cu cel mai mic salariu din Iași a fost concediată abuziv de la FEG!

Cristian Stanciu se crede stăpânul Iaşului! Îşi parchează maşina unde doreşte, fără a fi sancţionat

Cristi Stanciu, patronul FEG, va primi aproape gratuit de la Primăria Iași un teren cu o suprafață de peste 600 metri pătrați! Iată dedesubturile unei concesionări cu iz penal! USR-PSD și Mihai Chirica, complici ai unei ilegalități

Imagini de groază, surprinse de turiști în Hotelul Astoria din Iași, deținut de controversatul Cristian Stanciu. Totul pare desprins din cele mai terifiante filme: „M-am trezit cu ciupituri”

Cristian Stanciu a pus stăpânire pe o stradă din centrul Municipiului Iași! Angajații consilierului județean PSD sfidează legea și parchează ilegal

Florin Boca, consilier local PSD, rechin imobiliar

Un alt personaj controversat aflat pe lista PSD Iași este Florin Boca, prezentat de organizația politică ca fiind un mare om de afaceri și coordonator PSD Iași Diaspora. În fapt, acesta nu este altceva decât un combinator imobiliar, un „rechin” pe care îl are PSD.

Florin Boca are destulă influență aspra Comsiei de Urbanism, unde a avut chiar și calitatea de membru. La începutul acestui an, consilierii locali au dezbătut mai multe proiecte din domeniul imobiliar. Unul dintre proiecte aparținea consilierului local PSD, Adrian Florin Boca, coleg de partid cu unii din membrii Comisiei. Boca, prin societatea Radan Construct SRL, și-a propus să construiască șase imobile cu funcțiuni mixte (locuințe colective, hotel) cu regimul de înălțime S+P+M+10E, pe o suprafață de teren de 10.412 metri pătrați, pe strada Aurel Vlaicu nr.78. Membrii Comisiei au votat cu brațele deschise. Boca s-a mișcat repede. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost supus consultării publice și, imediat după expirarea perioadei, a intrat în Comisie. Nu toți beneficiarii de proiecte se pot bucura de aceeași abordare. Consilierul PSD mai are un asociat în proiectul menționat. Este vorba despree Cătălin Cristian, fost consilier local PD-L, cel care controlează societatea Ecoedil management SRL.

Florin Boca este cel mai mare rechin imobiliar din Iași. Dacă un proiect care aparține vreunui dezvoltator este pe placul lui, acesta face tot ce îi stă în putință să îl blocheze, să pună bețe în roate pentru a-l achiziționa ulterior. Acesta urmărește toate terenurile pe care municipalitatea le deține și cu ajutorul consiliului local acestea ajung în posesia sa sau a apropiaților. În fapt Florin Boca își urmărește doar interesul personal sub nici o formă nu își dorește să ajute Iașul.

Cirește și:

Florin Boca, consilier local PSD, parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități! Tupeul este maxim

Cu Tesla de 150.000 euro a împărţit pomeni electorale. Membrul PSD Florin Boca mituieşte alegătorii cu doze de bere

Vasilică (Vasile) Toma, deputat PSD, a împrumutat peste 120.000 de lei de la persoane fizice

Vasile Toma, un alt politician care nu are ce să caute pe listă, chiar dacă este susținut de către Paul Stănescu, Secretar General al partidului, un om care nu mai contează în PSD și nu mai are niciun fel de putere în PSD.

Vasilică (Vasile) Toma este deputat de Iași din partea PSD, iar declarația lui de avere este extrem de interesantă pentru că, in 2021 apare cu datorii de peste 120.000 de lei la diverse persoane fizice. Peste jumătate de an, aproape toate datoriile au fost plătite. Este de noaptea minții cum sunt completate aceste declarații de avere și cum Agenția Națională de Integritate doarme. Pentru că este cel puțin suspect cum poți plăti datorii de aproximativ 117.000 de lei în doar jumătate de an dintr-un salariu de bugetar.

Vasile Toma și Vasile Cîtea au cele mai puține luări de cuvânt în parlament dintre toți parlamentarii.

Pe surse se aude faptul că Vasile Toma ar fi dus niște bani la PSD central pentru această poziție, nu se știe câți a dus și cine i-a primit, dar el se laudă peste tot că și-a plătit postul.

Vasile Cîtea, deputatul care nu a realizat niciun proiect pentru Iași. Însă acesta a încasat bani cu toate că nu a adus nicio valoare municipiului și județului. Acesta nu a făcut nimic nici pentru ieșeni, nici pentru sport și nici pentru Federația de Box din care el face parte.

Și Maricel Popa este un alt personaj care se încadrează în categoria persoanelor care nu au făcut nimic pentru Iași. Acesta nu s-a remarcat cu niciun proiect de lege, nu a ajutat comunitatea ieșeană cu absolut nimic. Maricel Popa nu a adus în Iași nicio finanțare pentru niciun proiect. Falimentarul Iașului și-a urmărit doar propriul interes, încasând bani și urmează să primească și pensie specială pentru muțenia pe are a afișat-o la București.

De asemenea, sursele BZI vă prezintă lista scurtă a reprezentanților PSD Iași tot în ordine aleatorie.

Astfel, pe lista scurtă de află:

Cojocaru Petre Bogdan – informatician, președintele PSD Iași

Silviu Macovei – deputat în Parlamentul României, jurist

Iosub Costel – primarul comunei Tătăruși și vicepreședinte PSD Iași

Chirilă Iulian – primarul comunei Țigănași și prim-vicepreședinte PSD Iași

Maricel Popa – om de afaceri, senator în Parlamentul României

Genoveva Farcaș – profesor Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, Inspector Școlar General la Inspectoratul Școlar Județean Iași (2017 – 2021)

Vasile Toma – economist, deputat în Parlamentul României

Vasile Cîtea – deputat în Parlamentul României, președintele Federației Române de Box

Redăm mai jos lista în ordine alfabetică prezentată de PSD Iași

1. Bogdan Alexa – consilier județean, director general Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSCUP)
2. Gabriel Amironesei – jurist, manager proiect Fundația Solidaritate și Speranță
3. Florin Boca – om de afaceri, coordonator PSD Iași Diaspora
4. Iulian Chirilă – primarul comunei Țigănași și prim-vicepreședinte PSD Iași
5. Vasile Cîtea – deputat în Parlamentul României, președintele Federației Române de Box
6. Bogdan Petru Cojocaru – informatician, președintele PSD Iași
7. Bogdan Crucianu – director Casa de Cultură a Studenților Iași, președinte TSD Iași
8. Genoveva Farcaș – profesor Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, Inspector Școlar General la Inspectoratul Școlar Județean Iași (2017 – 2021)
9. Costică Florea – inginer mecanic, Director Oficiul Județean de Poștă și Curierat Iași
10. Franc Gerd – profesor dr. științe umaniste Colegiul Național „Costache Negruzzi”
11. Ion Huțanu – economist, pensionar
12. Dragoș Ionescu – inginer proiectare și infrastructură construcții, coordonator PSD Pașcani
13. Costel Iosub – primarul comunei Tătăruși și vicepreședinte PSD Iași
14. Mihaela Ivancia – conf. univ. dr. Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare din cadrul Universității de Științele Vieții (USV) „Ion Ionescu de la Brad”, Iași
15. Dorin Luca – prof. univ. dr. Facultatea de Științe și Ingineria Materialelor, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Iași
16. Silviu Macovei  – deputat în Parlamentul României, jurist
17. Laura Matei – consilier juridic Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor
18. Roxana Necula – Șef Centru de servicii sociale pentru persoane adulte în dificultate Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași, conf. univ. dr. asociat Univ. „Al.I.Cuza”, Facultatea de teologie
19. Ciprian Pintilie – consilier local municipiul Pașcani, director Oficiul zonal de poștă Pașcani
29. Maricel Popa – om de afaceri, senator în Parlamentul României
21. Mihaela Adina Romanescu – director Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași
22. Cristian Stanciu – om de afaceri, lider de grup al consilierilor județeni social-democrați și vicepreședinte PSD Iași
23. Marian Șerbescu – director executiv Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași
24. Vasilică Toma – economist, deputat în Parlamentul României
25. Lorin Urcaciu – inginer, consilier județean, președinte PSD Tomești

Comentarii
  • un membru psd dezamagit de mediocritate

    Ce cauta rahatul ala de Maricel Popa pe lista senatorilor. ALOOOOOO!! De ce va bateti joc de membrii psd? De ce nu ne cereti parerea? Pentru sedinte conspirative suntem buni, dar pentru decizii serioase suntem desconsiderati. Sa va fie rusine!!

  • WOW. Aceiasi tampiti si mafioti. In Iasi nu mai exista nimeni? Doar cu mumiile astea defilati? Ceva mai tineri? Babaciuni corupti!!

  • Acelasi oportunist Bogdan Alexa (vanzatorul)
    Cine a vandut apa Pascanenilor catre APA-VITA de la Iasi, sa fie blestemat de Dumnezeu si
    Mântuitorul nostru Iisus Hristos si de Preacurata lui Maica, si de 4 sfinti evanghelisti
    si de sfintii verhovnici apostoli Petru si Pavel si de ceilalti si de cei 318 sfinti parinti
    purtatori de Dumnezeu de la Nicheea, si de toti sfintii care din veac au
    placut lui Dumnezeu, si sa fie asemenea lui Iuda si blestematului Arie.

    Ei sunt Blestematii Pascaniului care fara frica de Dumnezeu au votat PENTRU vanzarea apei catre
    ApaVital Iasi SI PRETUL APEI DE 16 LEI/MC si au vandut veneticilor, viitorul copiilor nostri pentru 16 lei un mc de apa

    Dorin Nechifor – PNL
    Diana Acsinte – PNL,
    Enea Neculai – PNL
    Vasile Anton – PNL
    Andrei Varca – PNL
    Simona Palade – PSD
    Alexa Bogdan – PSD
    Gabriela Nedelcu – PSD
    Marius Putintelnicu – PSD
    Apostol Carmen – PSD
    Vasile Haldan – PSD
    Vasile Axinte – PSD
    Vasile Balau – PSD
    Stefan Voinea – PPDD

    „BLESTEMATI FIE EI, IN VECII VECILOR.

  • adevarul este ca toti sunt niste nimicuri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`