Lista polițiștilor locali din Iași care au promovat pe grade profesionale superioare după ce au dat concurs

Lista polițiștilor locali din Iași care au promovat pe grade profesionale superioare după ce au dat concurs

17 aug. 2020, 02:00
Vlad Alexa, în Local

Mai mulți polițiști locali din Iași au promovat într-un grad profesional superior după ce au trecut de concursul organizat de instituția aflată în subordinea Primăriei Iași care se ocupă de ordinea și liniștea publică din oraș

La nivelul municipiului Iași, mai mulți polițiști locali au promovat în grad după ce au dat concursul organizat de instituția aflată în subordinea Primăriei Iași. Astfel, în cadrul probelor care s-au desfășurat pe parcursul lunii august, 9 candidați din cei aproape 20 declarați admiși în total au promovat în grade profesionale superioare. Astfel, la Serviciul Management Resurse Umane, Doina Sandu va ocupa funcția de consilier clasa I – grad profesional superior. La Serviciul Control Urbanism din cadrul Poliției Locale Iași au trecut concursul pentru a deveni polițiști locali clasa I cu grad profesional superior ambii candidați: Andrei Dragoș Drăgan și Adrian Spiridon. Alina Carp a fost promovată în cadrul Compartimentului Planificare și Sinteză la Serviciul Poliție Locală 1.

De asemenea, Ștefănel Mihai Gabriel a fost promovat la Serviciul Poliție Locală 3 – Compartiment Ordine Publică alături de Monica Movilă.
La Serviciul Intervenții, din toți candidații au fost promovați profesional în grad doar Constantin Lucian Ilie și Marian Vlad Simiciuc. De asemenea, Fevronica Viorica Știr a promovat în cadrul Serviciului Pază, Control Acces, Transport Valori – Compartiment Control Acces din cadrul Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali din Iași au primit diplome și felicitări pentru schimbările din ultimii ani

Poliția Locală Iași a împlinit anul acesta 10 ani de la înființare. Cu această ocazie, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu a avut loc o manifestare aniversară dedicată polițiștilor locali . La eveniment au participat conducerea Primăriei Municipiului Iași și Poliției Locale Iași. Directorul general al Poliției Locale Iași și-a arătat bucuria că această instituție, care pe parcursul celor 10 ani a avut și unele „eșecuri”, a reușit în ultima perioadă să se profesionalizeze și să devină un exemplu de bună practică pentru instituțiile similare din alte orașe.

„Suntem onorați că facem parte din structura Primăriei Municipiului Iași. Poliția Locală este într-o continuă transformare, care, în ciuda unor mici eșecuri, se profesionalizează pe zi ce trece. Împreună am luat măsuri pentru a putea să ne dezvoltăm capacitatea de acțiune”, a spus Liviu Zanfirescu.

Cei mai merituoși polițiști locali au primit diplome cu această ocazie și felicitări din partea primarului Mihai Chirica pentru că au reușit să își îmbunătățească imaginea în rândul comunității ieșene, redevenind un partener real al acesteia.
În perioada Stării de Urgență, zilnic, și-au desfășurat activitatea, în medie, 163 polițiști locali pe străzile din Iași. Pentru încălcarea prevederilor legale, au fost constatate și aplicate un număr de 4.317 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.551.481 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *