Prima pagină » National » Lista neagră a televiziunilor făcută de Dacian Cioloș, președintele USR
Lista neagră a televiziunilor făcută de Dacian Cioloș, președintele USR

Lista neagră a televiziunilor făcută de Dacian Cioloș, președintele USR

31 ian. 2022, 15:01,
în National

Într-o conferinţă de presă, președintele USR a întocmit o listă neagră a televiziunilor care, în opinia acestuia, au dezinformat. Așadar, Dacian Cioloș a declarat faptul că va sesiza CNA referitor la mai multe aspecte evidențiate de două televiziuni.

Nu este singura oară când liderii unor partide politice din România fac o așa zisă listă neagră cu instituții massmedia, în trecut chiar şi Florin Cîțu a fost acuzat de acest lucru.

Dacian Cioloș a făcut o listă roșie cu televiziuni

Într-o coferință de presă Dacian Cioloș a explicat faptul că mai multe televiziuni sunt responsabile de fakenews și că va sesiza CNA în legătură cu faptul că, România TV și Antena 3 ar fi denaturat mai multe lucruri. Președintele USR a dezvăluit faptul că primarul Sectorului 1, Clotilde Armând ar fi fost denaturată în mai multe declarații făcute la un post de televiziune. Pe de altă parte, USR ar fi fost acuzat că ar fi plătit sute de mii de euro pentru a amplifica scandalul plagiatului premierului Ciucă:

AM luat și câteva decizii. Au fost atacuri împotriva primarului Sectorului 1 în anumite emisiuni. Am decis să depunem sesizări la CNA pentru sancționarea România TV pentru campania de dezinformare și manipulare la adresa primarului Sectorului 1Clotilde Armând. Am aflat că Armând ar fi arestată, între ghilimele, evident fără nicio dovadă. O știre falsă. Nu e prima dată când se fac astfel de afirmații false.

O altă sesizare tot vizând RTV prin care se afirmă că USR ar fi plătit sute de mii de euro pentru a amplifica scandalul plagiatului premierului Ciucă. Evident e o minciună. USR nu folosește bani și resurse financiare pentru a plăti televiziuni și difuzarea unor minciuni. Vom face sesizare la CNA împotriva unei asemenea informații false. a menționat Dacian Cioloș, potrivit stiripesurse.ro.

Florin Cîțu a făcut și el o listă neagră cu instituțiile massmedia

Practică nu este una unică, iar pe vremea când Florin Cîțu era premier avea și el o listă neagră cu instituțiile massmedia care deranjau puterea și care criticau. Așadar, la acea dată, în spațiul public a apărut un document referitor la faptul că lista era făcută de un angajat al aparatului Executivului, adică plătit din banii românilor.

Mioara Costin, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, a demisionat din funcție, în iulie 2021, ca urmare a scandalului stârnit de apariția în spațiul public a unui document, cu antetul Guvernului, care conține o strategie de comunicare pentru candidatura lui Florin Cîțu la președinția PNL. La acea vreme, lista avea ca scop strategia de campanie internă a lui Florin Cîțu. Totuși, reprezentanții Declic au explicat faptul că au depus o plângere penală împotriva fostului premier pentru că s-a folosit de bani publici pentru campania internă:

Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. (…) se arăta în plângerea penală.

 

În încheiere, nu putem cunoaște dacă Dacian Cioloș mai are vreo listă neagră cu televiziunile și presa care îi este incomodă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024