Prima pagină » Sanatate » Lista medicamente tensiune: Care sunt cele mai recomandate medicamente

Lista medicamente tensiune: Care sunt cele mai recomandate medicamente

20 ian. 2022, 14:30,
BZI.ro, în Sanatate

Lista medicamentelor de tensiune este una destul de vastă. Înainte de a ne trata de hipertensiune este important să fim atenți la simptome și să ascultăm ce ne spune doctorul.

Tensiunea arterială (sau cum mai este numită, presiunea arterială) reprezintă forța pe care sângele o exercită asupra suprafeței arterelor. Atunci când sângele se îndepărtează de inimă, acela este momentul când presiunea arterială scade.

Simptomele tensiunii mărite

Trebuie să fim mereu atenți la apariția simptomelor acestei afecțiuni, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. Durerile de cap sunt printre cele mai întâlnite simptome ale tensiunii crescute. Acestea apar mai ales dimineața. Asociate cu această durere de cap, pot fi și stările de iritabilitate, palpitațiile, oboseala din ce în ce mai accentuată. Transpiratul în exces și în orice momente ale zilei poate face parte din efectele hipertensiunii. De asemenea, ni se poate înroși fața, odată cu palpitațiile și transpiratul excesiv. Oboseala de care am menționat poate fi o urmare a insomniilor, care sunt tot un simptom al acestei afecțiuni.

Problemele la nivelul tensiunii sunt foarte des întâlnite, de aceea probabil știm cu toții câteva dintre simptomele prezentate, de la măcar un membru din familie. Cunoaștem foarte bine că hipertensiunea ne face să simțim amorțeli la nivelul membrelor (la mâini și picioare). Cel mai des auzim de amorțeala brațului stâng. Toate acestea pot fi însoțite de o stare de rău generală, chiar și vărsături.

Pentru oamenii afectați de această boală, toate aceste caracteristici ale afecțiunii pot duce chiar a depresie. Nu este ușor să trăiești constant într-o stare de rău, pline de palpitații spontane.

barbat care se tine de piept

Pentru oamenii afectați de această boală, toate aceste caracteristici ale afecțiunii pot duce chiar a depresie.

Cauzele tensiunii mărite

Există două tipuri de tensiune mărită, și anume, hipertensiunea primară și cea secundară. Cea primară este cauzată, de regulă, de înaintarea în vârstă, pe când cea secundară apare din cauza anumitor afecțiuni deja existente (cum ar fi diabetul, afecțiuni cardiace sau ale tiroidei ș.a.).

La unele persoane poate apărea din cauza consumului de alcool, droguri, tutun sau anumite medicamente (chiar și cele pentru răceală, contraceptivele sau cele analgezice).

De obicei, hipertensiunea se bazează pe factori genetici, însă sunt și oameni predispuși la această boală din cauza obezității sau plăcerii pentru alimentele sărate.

inima langa aparatura medicala

Există două tipuri de tensiune mărită, și anume, hipertensiunea primară și cea secundară.

Cum ne dăm seama dacă avem tensiunea mărită

Este recomandat să ne măsurăm tensiunea în fiecare dimineață și seara, timp de aproximativ o săptămână. Cu rezultatele obținute trebuie să ne prezentăm, mai târziu, la medic. Se procedează astfel pentru că medicii trebuie să fie siguri atunci când pun diagnosticul. Dacă tensiunea este mărită doar într-un anumit moment, doctorul nu poate oferi un diagnostic precis. Astfel, soluția cea mai potrivită este să ne observăm tensiunea și să-i reținem valorile, timp de mai multe zile la rând.

În mod normal, valorile acesteia nu trebuie să întreacă 120/80 mmHg. Dacă, totuși, aceasta depășește acea valoare și ajunge chiar și la 140/90 mmHg, acest lucru poate indica o problemă. Cea din urmă valoare ne poate arăta că sângele exercită o presiune prea ridicată asupra arterelor ceea ce duce la deteriorarea vaselor de sânge și anumitor țesuturi mai fragile.

Așadar, cel mai bine este să ne măsurăm tensiunea în mod constant și apoi să cerem ajutorul medicului. Doar el va putea fi precis în diagnostic și tratament. Trebuie să evităm să ne tratăm singuri, fără sfatul doctorului.

inima care isi masoara tensiunea

Este recomandat să ne măsurăm tensiunea în fiecare dimineață și seara, timp de aproximativ o săptămână

Lista medicamente pentru tensiune mare

În primul rând, medicul va recomanda pacientului să facă zilnic un minim de exerciții fizice. Va trebui să urmeze un regim alimentar și să renunțe la alcool și tutun. Toate acestea reprezintă un stil de viață sănătos.

Ca tratament medicamentos, doctorul va recomanda medicamentele antihipertensive. Acestea includ diuretice, beta-blocante, blocantele receptorilor angiotensinei, blocantele canalelor de calciu și inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei. De obicei, trebuie să luam două dintre aceste medicamente, după ce găsim combinația care funcționează pentru noi. Astfel, efectul lor este mult mai bun.

Lista medicamentelor de tensiune conține cinci feluri de medicamente. Acestea sunt cele mai eficiente și recomandate de medic. Cei care suferă de această afecțiune trebuie să fie atenți toată viața la simptome, la stilul de viață și la urmarea corectă a tratamentului recomandat de doctor.

doctor care masoara tensiunea pacientului

Ca tratament medicamentos, doctorul va recomanda medicamentele antihipertensive.

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *