Prima pagină » Economic Local » Lista locurilor de muncă din străinătate disponibile pentru ieșeni, la început de an! Se pot angaja ca șoferi de autobuz, vopsitori auto sau electricieni, pe salarii de până la 3.000 de euro
Lista locurilor de muncă din străinătate disponibile pentru ieșeni, la început de an! Se pot angaja ca șoferi de autobuz, vopsitori auto sau electricieni, pe salarii de până la 3.000 de euro

Lista locurilor de muncă din străinătate disponibile pentru ieșeni, la început de an! Se pot angaja ca șoferi de autobuz, vopsitori auto sau electricieni, pe salarii de până la 3.000 de euro

03 ian. 2022, 02:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Ieșenii care vor să se angajeze în străinătate în această perioadă au la dispoziție mai multe locuri de muncă în Norvegia, Estonia sau Finlanda. Pentru posturile de șofer de autobuz, vopsitor auto sau electrician, salariile sunt cuprinse între 1.500 și 3.000 de euro pe lună

Persoanele din Iași care vor să muncească în străinătate au la dispoziție mai multe posturi în Norvegia, Finlanda sau Estonia. În Estonia se caută 20 de operatori la fabricarea nadei de pescuit. Se caută persoane motivate și serioase. CV-urile se trimit în limbile rusă, engleză sau estonă, la operatorul EURES, din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, până la finalul acestui an. Doritorii trebuie să cunoască limba engleză, iar salariul oferit este de 1.440-2.500 de euro pe lună. Un angajator din Finlanda caută 40 de laminatori / constructori de bărci, cu o experiență în domeniu cuprinsă între 1 și 5 ani.

Trebuie să aibă motivație și atitudinea de a învăța lucruri noi, iar salariul se negociază potrivit contractului colectiv de muncă. Ieșenii se pot angaja în Norvegia ca electricieni, betoniști, croitori. Trebuie să aibă calificare ca electrician, mecanic auto, dar și permis de conducere. Angajatorul caută persoane de încredere și comunicative, iar salariile sunt cuprinse între 1.200 și 1.500 de euro.

Cele mai multe locuri de muncă în străinătate sunt oferite de angajatorii din Norvegia

Cei care vor să lucreze în această țară ca schelar trebuie să știe că un angajator caută 20 de persoane cu experiență în acest domeniu. Astfel, ieșenii trebuie să aibă calificare ca schelar, curs norvegian de schelar, curs de protecție împotriva căderii, cu parte practică, minimum 1 an de experiență în schele, permis de conducere. Programul este de luni până vineri, de la 7:00 la 15:00. CV-urile se depun până la 22 februarie 2022, iar angajații primesc 20 de euro pe oră. Tot în Norvegia se caută 30 de șoferi de autobuz care să aibă permis de conducere, card tahograf, experiență, licență de autobuz valabilă.

Șoferii pot câștiga aproape 3.000 de euro, dar și în plus, dacă fac ore suplimentare. Tot în Norvegia se caută vopsitor auto care să aibă calificare, minimum 5 ani de experiență în vopsit mașini. Câștigurile ajung la 3.000 de euro pe lună. În edițiile anterioare a fost prezentată povestea unui ieșean care a muncit în Canada 22 de ani.

Cei care vor să se angajeze în Iași au la dispoziție mai multe posturi

Numărul de locuri de muncă vacante din Iași disponibile în această perioadă este de 351 de posturi, publicat pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Angajatorii din Iași caută mai multe persoane cu studii medii, fiind înregistrate 288 de posturi pentru această categorie. De asemenea, 63 de posturi sunt pentru ieșenii cu studii superioare. În continuare cele mai ofertante domenii sunt serviciile, construcțiile și industria. În domeniul serviciilor sunt disponibile 131 de locuri de muncă vacante, 113 sunt în construcții și alte 70 în industrie.

Companiile PibMarket Serv și Symco&Star SRL caută casieri, iar Fiscontexpert Consult SRL și Spin Group&HR SRL caută consilieri juridici. Companiile Confecții Integrate Moldova și Katty Fashion SRL caută, la rândul lor, angajați. În continuare sunt căutați curierii, domeniu care s-a dezvoltat pe fondul pandemiei de COVID-19, când piața livrărilor la domiciliu „a explodat„. Așadar, companiile Dakota General, DFC Logistică și Implementare SRL, Premium Delivery Concept SRL sau Smart Procent SRL vor să angajeze curieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *