Prima pagină » Local » Lista locurilor de la creșele din Iași. Iată unde sunt cele mai căutate spații din tot orașul
Lista locurilor de la creșele din Iași. Iată unde sunt cele mai căutate spații din tot orașul

Lista locurilor de la creșele din Iași. Iată unde sunt cele mai căutate spații din tot orașul

20 apr. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria a stabilit recent lista locurilor de la creșele din Iași. Direcția Creșe gestionează 12 instituții cu o capacitate totală de 1.090 de locuri în tot municipiul Iași. În prezent sunt ocupate 826 de locuri în spațiile administrate de municipalitate

Mai multe creșe de stat cu o capacitate de la 50 la 100 de locuri funcționează în municipiul Iași. Primăria administrează 12 astfel de spații prin Direcția Creșe, autoritate care a prins în bugetul pe anul 2021 câteva milioane de lei pentru funcționarea acestora. În lista creșelor din Iași se regăsesc spații din cartiere precum Alexandru Cel Bun, Păcurari, zona centrală sau Tătărași. Creșele din municipiul Iași ar urma să se extindă, municipalitatea pregătind o serie de investiții în modernizarea spațiilor actuale.

Lista locurilor la creșele din Iași prinse în buget

Primăria Iași a prins un buget de 13,3 milioane de lei pe anul 2021 pentru creșele din municipiu.

„În cadrul capitolului Asistență Socială sunt cuprinse cheltuielile necesare finanțării următorilor ordonatori secundari și terțiari de credite: Direcția Creșe și Direcția de Asistență Socială. La Direcția Creșe se vor aloca 13,3 milioane de lei pentu cheltuieli de personal din bugetul de stat și cel local. Alte 2 milioane de lei sunt pentru bunuri și servicii, iar 160 de mii de lei sunt pentru persoanele cu handicap neîncadrate”, se arată în proiectul de buget pe 2021.

Reprezentanții instituției au arătat și cum funcționează creșele din oraș.

„Direcția Creșe Iași este o instituție publică specializată în servicii de educație timpurie antepreșcolară care oferă servicii integrate de îngrijire, supraveghere și educație timpurie pentru copiii de vârstă antepreșcolară. Direcția Creșe are în subordine 12 creșe pe raza municipiului Iași. Creșele sunt organizate în regim de program prelungit”, se mai arată în proiectul de buget.

Lista completă a creșelor din municipiul Iași

Creșa municipală de pe bulevardul Independenței, de la fostul Hotel Municipal, are o capacitate de 90 de locuri. De asemenea, Creșa „Universul copiilor” (Creșa nr. 1) din stada Țuțora, nr. 3, are o capacitate de 100 de locuri. Cresa „Curcubeul veseliei” (Creșa nr. 2) din Aleea Nicolina, nr. 9 are o capacitate de 100 de locuri. În subordinea municipalității se află și Creșa „Clopoțelul magic” (Creșa nr. 6) din Aleea Decebal, nr.10, unde sunt 50 de locuri pentru cei mici.

Municipalitatea gestionează și Creșa „Poienița însorită” (Creșa nr. 8), aflată în strada Stejar, nr. 27, creșă cu 100 de locuri. Creșa Voiniceii” (Creșa nr. 9) din strada Mușatini, nr. 33, are o capacitate de 100 de locuri, în timp ce Creșa „Piticii năzdrăvani” (Creșa nr. 10) din strada Decebal, nr. 25 bis, are o capacitate de 100 de locuri. De asemenea, Creșa „Primii pași” (Creșa nr. 14) din strada Toma Cozma, nr. 5A, are la dispoziție 100 de locuri pentru micuții din municipiul Iași. Alte 100 de locuri sunt și la „Creșa Fluturașii veseli” (Creșa nr.15) din strada Mircea cel Bătrân, nr. 16.

Noi creșe în municipiu. Iată ce zone sunt vizate

Primăria Iași gestionează și activitatea de la „Creșa Piticot” (Creșa nr. 19) din strada Minervei, nr. 1, obiectiv cu 100 de locuri. Și la Creșa „Năzdrăvanii veseli” (Creșa nr. 24) din strada Argeș, nr. 5, sunt disponibile 50 de locuri. La „Creșa Steluța fermecată” (Creșa nr. 25) din strada Canta, nr. 3, sunt disponibile 100 de locuri. În prezent sunt înscriși la creșă un număr total de 826 de copii. În plus, vor apărea și alte creșe în municipiul Iași în perioada următoare. În luna februarie a anului trecut, Primăria Iași a lansat o procedură pentru servicii de proiectare pentru cinci creșe noi. Amplasamentele propuse sunt Șoseaua Voinești (3.500 metri pătrați), bd. Tudor Vladimirescu, nr. 39 – 45 (1.415 metri pătrați). În calcul intră și o construcție de pe strada Stindardului (988 metri pătrați) Șoseaua Nicolina – în curtea Școlii nr.19 și strada George Emil Pallady (3.000 metri pătrați).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *