Prima pagină » Economic Local » Lista ieșencelor înscrise în programul Femeia Antreprenor 2024, publicată pe site-ul Ministerului Economiei
Lista ieșencelor înscrise în programul Femeia Antreprenor 2024, publicată pe site-ul Ministerului Economiei

Lista ieșencelor înscrise în programul Femeia Antreprenor 2024, publicată pe site-ul Ministerului Economiei

15 oct. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

O listă cu ieșencele înscrise în programul Femeia Antreprenor 2024 a fost publicată pe site-ul Ministerului Economiei. Lista cu potențialii beneficiari poate fi consultată AICI: https://minimis.imm.gov.ro/fa2024/ordine_evaluare. Din Iași s-au înscris sute de antreprenoare, iar la nivel național sunt depuse 6.818 cereri.

Lista cu firmele din Iași care s-au înscris în programul Femeia Antreprenor 2024 a fost publicată pe site-ul Ministerului Economiei. Firmele sunt ordonate în ordinea punctajelor, în funcție de proiectele depuse, punctajul maxim fiind de 100 de puncte. Bugetul alocat acestui program este de 200 de milioane de lei, fiind finanțate doar 1.000 de proiecte. Fiecare beneficiară primește 200.000 de lei pentru un proiect eligibil la finanțare. Pentru a departaja punctajele, în cazul firmelor cu 100 de puncte, se ia în calcul profitul și cifrele de afaceri pentru anul 2022 sau 2023. De asemenea, în cazul în care valorile profiturilor sunt identice, se iau în calcul data și ora înscrierii în program.

A fost publicată lista cu ieșencele înscrise în programul Femeia Antreprenor 2024

Următoarele etape ale programului: trimiterea acordului de finanțare, verificarea formularelor de înscriere. În cazul admiterii cererii de finanțare aferentă formularului de înscriere, se va emite decizie privind acceptarea de principiu la finanțare. Cei care s-au înscris în program trebuie să urmărească în permanență contul din aplicație și informațiile referitoare la program, postate pe site-ul Ministerului Economiei.

După ce primesc decizia privind acceptarea la finanțare, în cazul în care e nevoie de clarificări, aplicanții trebuie să le transmită specialiștilor care verifică dosarele, în această situație fiind vorba de Agenția pentru IMM-uri, din regiunea Moldovei, care verifică dosarele depuse din Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Suceava și Neamț. Răspunsurile la clarificări se încarcă și transmit în aplicație în termen de 5 zile de la primirea solicitării de clarificare. Netransmiterea în termen a clarificărilor solicitate conduce la respingerea proiectului. Întrucât numărul de proiecte depuse este mult mai mare față de bugetul disponibil, admiterea la finanțare se va face după îndeplinirea mai multor criterii de eligibilitate. Programul nu a prezentat interes pentru ieșence, la scurt timp de la lansarea acestuia.

Ieșencele trebuie să îndeplinească mai multe condiții pentru a primi banii

Una dintre acestea o reprezintă vechimea calității de asociat/acționar feminin din societate, care trebuie să fie mai mare de 24 de luni de la data publicării procedurii în Monitorul Oficial, perioadă neîntreruptă. De asemenea, ieșencele asigură o cofinanțare în procent de minimum 10% din valoarea eligibilă a proiectului, sub sancțiunea neacordării AFN.

O altă condiție este ca societatea să fi obținut profit în exploatare, în exercițiile financiare aferente anilor 2022 și 2023. Antreprenoarele din Iași sunt obligate să mențină locurile de muncă, create prin program, pe o perioadă de minimum 24 de luni de la momentul emiterii acordului de plată de către Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Turism (AIMMT). Ponderea investițiilor în echipamente tehnologice reprezintă mai mult de 60% din valoarea cheltuielilor eligibile. O parte din ieșencele admise în programul Femeia Antreprenor 2022 au semnat contractele de finanțare și banii au intrat în conturile beneficiarilor. O listă cu ieșencele înscrise în programul Femeia Antreprenor 2024 a fost publicată pe site-ul Ministerului Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`