Prima pagină » Local » Lista firmelor care vânează peste 37 de milioane de euro pentru extinderea canalizării din zona metropolitană Iași. Iată toate detaliile licitației derulate de compania ApaVital SA!
Lista firmelor care vânează peste 37 de milioane de euro pentru extinderea canalizării din zona metropolitană Iași. Iată toate detaliile licitației derulate de compania ApaVital SA!

Lista firmelor care vânează peste 37 de milioane de euro pentru extinderea canalizării din zona metropolitană Iași. Iată toate detaliile licitației derulate de compania ApaVital SA!

24 nov. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Mai multe societăți au depus oferte pentru cele 3 loturi privind extinderea canalizării din zona metropolitană Iași. Compania ApaVital SA a împărțit licitația în 3 loturi pentru lucrările din jurul municipiului. Ofertele vor fi evaluate până în luna februarie 2022. Valoarea investiției totale este de 37,6 milioane de euro

Cea mai mare licitație pentru extinderea rețelei de canalizare din zona metropolitană Iași a atras interesul mai multor societăți din județ – și nu numai! Procedura a fost lansată de societatea ApaVital SA. Compania de apă a împărțit licitația de 184,7 milioane de lei (37,6 milioane de euro) în 3 loturi. La mijloc sunt fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), bani pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din județul Iași.

Licitația pentru extinderea canalizării din zona metropolitană Iași va fi evaluată tehnic până pe data de 15 februarie 2022. În cazul în care nu vor fi făcute contestații, ApaVital SA poate semna contractul de lucrări. Compania de apă a dat toate detaliile despre această licitație derulată cu fonduri europene.

Lista firmelor care vor să obțină banii de la ApaVital SA

Așadar, licitația derulată de ApaVital SA a fost împărțită în 3 loturi. Firma Conest SA a depus oferte pentru toate cele 3 loturi incluse în proiectul derulat de ApaVital SA. Societatea a venit și cu doi subcontractanți, respectiv firmele UT4FB Control Iași și Revivo SRL, din Mediaș. O ofertă doar pentru lotul 2 a fost depusă de firma Casrep SRL. Pentru acest lot, firma respectivă a venit cu subcontractanții UT4FB Control Iași, Foraj Dacia MBM din Târgu Mureș și Rekainstal Shop SRL Iași. O altă ofertă, dar pentru lotul 3, a fost depusă de Asocierea Daroconstruct SRL- Geprocon SA.

În această asociere au mai intrat, ca subcontractanți, firmele Iovidia Com SRL Brașov, Virtual Business SRL Iași, Revivo SRL Mediaș, dar și General Tehnic SRL Iași.
O altă ofertă a mai fost depusă pentru loturile 2 și 3 din licitația derulată de ApaVital SA. În acest caz este vorba despre oferta depusă de Madbeton SRL din Borșa, județul Maramureș, Ștef Invest SRL Iași, Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL și Alca European Foundss. Lucrările din zona metropolitană Iași sunt parte a unui contract cu fonduri europene de 509 milioane de euro.

Lista loturilor licitate de ApaVital SA pentru canalizarea din zona metropolitană Iași

Lotul 1 cuprinde comunele Bârnova și Ciurea, valoarea proiectului fiind de aproape 84 de milioane de lei (17,1 milioane de euro). Proiectul cuprinde extinderea conductei de aducțiune apă potabilă pe traseul Chirița-Hlincea-Lunca Cetățuii-Ciurea-Piciorul Lupului, dar și extinderea rețelei de alimentare cu apă și rețeaua de canalizare în localitățile Bârnova, Cecu, Păun, Todirel, Vișan, Pietrărie, precum și extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Hlincea, Ciurea, Piciorul Lupului, Dumbrava, Lunca Cetățuii, dar și conducta de refulare Dumbrava – Lunca Cetățuii. Lotul 2 cuprinde lucrări în comuna Miroslava, cu o valoare de aproape 35 de milioane de lei (7,1 milioane de euro), cuprinde extinderea rețelei de canalizare în localitățile Miroslava, Balciu, Valea Adâncă și Horpaz.

Lotul 3 include lucrări la extinderea rețelei în localitățile Tomești și Comarna. Valoarea investiției este de aproape 66 de milioane de lei (13,4 milioane de euro). Lotul cuprinde extinderea rețelei de canalizare în localitățile Chicerea și Goruni (Tomești), conducta de aducțiune de apă potabilă Chirița-Dancu-Holboca-Țuțora-Chiperești-Osoi. În calcul intră și gospodărirea de apă Osoi, precum și înființarea rețelei de alimentare cu apă și rețea de canalizare în localitatea Osoi, dar și conducta de aducțiune apă potabilă de la rezervorul Osoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *