Prima pagină » Local » Lista finală a amendamentelor la bugetul Iașului 2021. Cum arată noile proiecte aprobate în Consiliul Local
Lista finală a amendamentelor la bugetul Iașului 2021. Cum arată noile proiecte aprobate în Consiliul Local

Lista finală a amendamentelor la bugetul Iașului 2021. Cum arată noile proiecte aprobate în Consiliul Local

14 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Mai multe amendamente la bugetul Iașului 2021 au fost avizate în Consiliul Local în urma dezbaterilor din ultimele săptămâni. Bugetul a fost adoptat recent, după ce un ales local USR-PLUS a votat alături de colegii din PNL și PMP. Astfel, în afara proiectului de buget inițial, au mai fost adoptate o serie de propuneri venite din partea unor partide

Mai multe amendamente au fost incluse în proiectul de buget aprobat în cursul zilei de miercuri, 12 mai 2021. Propunerea pentru bugetul Iașului pe anul 2021 a fost adoptată cu votul a 14 consilieri locali din cei 27 din plenul instituției. Bugetul Iașului a fost amendat cu mai multe propuneri venite din partea consilierilor locali de la cele 4 formațiuni din Consiliul Local. Au fost avizate amendamente legate de reabilitarea unor străzi, de implementare a unor proiecte culturale sau pentru unitățile medicale din municipiul Iași.

Lista amendamentelor la bugetul Iașului 2021

Printre proiectele avizate de plenul Consiliului Local, ca amendamente se numără alocarea a 300 de mii de lei pentru o serie de studii arhitecturale pentru regenerarea urbană a spațiilor publice. Amendamentul a fost inițiat de conducerea municipalității. Tot municipalitatea a propus alocarea a 150 de mii de lei pentru montarea unor cișmele în cartiere. PMP a propus alocarea a 110 mii de lei pentru reparații capitale la sala de sport de la Liceul „Dimitrie Leonida” din Iași. Tot PMP a propus alocarea a 450 de mii de lei pentru reparații capitale la căminele C1, C2 și C3 din cadrul Colegiului Tehnic de Transporturi și Construcții. De asemenea, grupul PMP a propus și alocarea a 110 mii de lei pentru modernizarea Trecătorii Trei Ierarhi, dar și alocarea a circa 2 milioane de lei pentru o serie de investiții în sistemul sanitar.

Amendamentele PNL la bugetul orașului Iași

În lista amendamentelor depuse de grupul PNL și adoptate de plen se numără alocarea a 300 de mii de lei pentru achiziția de echipamente medicale la Spitalul „Parhon”, dar și alocarea unui milion de lei pentru modernizarea terenului sintetic de la Stadionul „Emil Alexandrescu” din municipiul Iași. PNL a cerut și alocarea a 250 de mii de lei pentru un studiu legat de înființarea unui centru educativ pentru tineret pe amplasamentul taberei de la Ciric. În plus, liberalii din Consiliul Local al municipiului Iași au mai propus alocarea a 740 de mii de lei pentru un festival al industriilor creative. În lista amendamentelor la bugetul Iașului pe 2021 mai apare și alocarea a 250 de mii de lei pentru reparații capitale la Grădinița cu program prelungit nr.20.

Amendamentele PSD la bugetul Iașului

Printre amendamentele depuse de grupul PSD și aprobate în plen se numără alocarea a 500 de mii de lei pentru mamele aflate în dificultate. Grupul PSD din CL a mai propus și alocarea 100 de mii de lei pentru modernizarea suprafeței de joc de la stadionul Tepro. Alți 500 de mii de lei au fost propuși pentru finanțarea echipei de rugby. Alți 100 de mii de lei vor fi alocați pentru semnalizări luminoase la mai multe treceri de pietoni din municipiul Iași. PSD a propus și alocarea a 20 de mii de lei pentru amenajarea unor piste de alergare pe malul râului Bahlui, între Pod Metalurgiei și Podul de Piatră.

Amendamentele USR-PLUS la bugetul Iașului 2021

Consilierii USR-PLUS au cerut alocarea a 100 de mii de lei pentru reparații capitale la sala de sport de la Colegiul Economic Administrativ. Acești consilieri au mai cerut alocarea a 100 de mii de lei pentru motivarea profesorilor care pregătesc elevii participanți la olimpiadă. USR-PLUS a mai cerut alocarea a 50 de mii de lei pentru inițierea unei platforme online pentru bugetare participativă. De altfel, cei de la USR-PLUS au fost puși de deputatul Cosette Chichirău să nu voteze proiectul de buget. Culmea, aceștia au votat pentru amendamente, dar nu au votat pentru bugetul municipiului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *