Prima pagină » Local » Lista curselor de la Aeroportul Iași! Noi zboruri spre destinații din Europa din vara anului 2022
Lista curselor de la Aeroportul Iași! Noi zboruri spre destinații din Europa din vara anului 2022

Lista curselor de la Aeroportul Iași! Noi zboruri spre destinații din Europa din vara anului 2022

11 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Lista curselor de la Aeroportul Iași a fost actualizată recent de regia aeroportuară. Mutarea unor zboruri din Republica Moldova la Iași a făcut ca numărul zborurilor să crească în doar câteva zile

Aeroportul Internațional Iași operează mai multe zboruri spre diverse destinații din Europa în ultima perioadă. Conflictul militar din Ucraina a făcut ca numărul curselor externe să crească și mai mult din cauza cererii crescute și a numărului de refugați din țara vecină. În orarul de la Aeroportul Iași au apărut și curse care au fost mutate de pe Aeroportul Internațional Chișinău, Republica Moldova. Spațiul aerian din țara vecină a fost închis din cauza conflictului din Ucraina.

Lista curselor de la Aeroportul Iași în anul 2022. Noi curse din vară

Operatorul Blue Air va avea câteva curse noi de la Aeroportul Iași începând cu luna iunie 2022. Este vorba de cursele spre Munchen și Koln (Germania), Paris-Charles de Gaulle (Franța), Bruxelles (Belgia), Roma-Fiumicino și Torino (Italia), Barcelona (Spania), Londra-Lutton (Marea Britanie) și Dublin (Irlanda). Compania Blue Air va opera curse charter din luna iunie 2022. În acest caz este vorba de cursele spre Mykonos, Zakynthos și Heraklion (Grecia). În plus, compania Tailwind Airlines va deschide cursa spre Istanbul (Turcia) din vara acestui an. Operatorul Corendon va derula o cursă charter spre Antalya (Turcia) începând cu luna mai 2022. Traficul de pasageri pe anul 2021 a fost mult mai ridicat față de anii anteriori, conform unui raport al aerogării.

Cum arată orarul curselor de la Iași?

Pe Aeroportul Internațional Iași operează mai multe companii. Wizz Air are curse spre Liverpool, Londra-Lutton (Marea Britanie), Dortmund (Germania), Barcelona, Madrid (Spania), Paris-Beuvois (Franța), Bruxelles-Charleroi (Belgia), Eindhoven (Olanda), Billund (Danemarca). Operatorul Wizz Air operează mai multe curse spre Italia, către mai multe orașe. Este vorba de Aeroportul Roma- Fiumicino, Bergamo, Bologna și Veneția. Compania Wizz Air operează de la Iași și unele curse care legau Republica Moldova de unele destinații europene. Este vorba de zborurile spre Basel (Elveția), Berlin, Memmimgen și Hamburg (Germania), dar și Verona (Italia). Astfel, orarul disponibil la începutul acestui an a suferit o serie de modificări în ultima perioadă.

Rute mutate din Republica Moldova pe Aeroportul Iași

Compania moldovenească HiSky operează de la Iași o cursă directă spre Dublin (Irlanda), dar și spre Bergamo (Italia), cursă mutată temporar de la Chișinău. Operatorul din Republica Moldova va opera și curse charter, începând cu luna iunie 2022, de la Iași. Este vorba de zboruri spre Antalya (Turcia) și către Hurghada și Sharm el-Sheikh (Egipt). Și compania poloneză Lot Polish Airlines a ajuns să opereze cursele de la Chișinău de pe Aeroportul Iași. Compania din Polonia operează cursele spre Varșovia. Compania Austrian Airlines are în plan cursa spre Viena, capitala Austriei. Compania română Tarom are pe orarul de la Aeroportul Iași zboruri zilnice spre Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”, Otopeni.

Tarom mai are în orar și o cursă estivală de tip charter spre Hurghada (Egipt). Și compania autohtonă Blue Air are curse zilnice spre Aeroportul Otopeni. Lista curselor de la Aeroportul Iași în 2022 poate suferi, însă, și alte modificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024